Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

WordPress installeren op een webhostingpakket

In dit artikel leggen we de stappen uit om WordPress te installeren op het webhostingpakket van jouw domeinnaam.

Heb je WordPress al geïnstalleerd? Check dan ons blog om te zien hoe je jouw WordPress-website optimaal gebruikt!


Jouw domeinnaam

Om te beginnen met het bouwen van een WordPress website op je webhostingpakket, heb je allereerst een domeinnaam nodig. Dit is het adres waar bezoekers jouw WordPress-website op zullen vinden.

Ik heb al een domeinnaam bij TransIP geregistreerd

Super! Ga direct door naar 'Kies jouw webhostingpakket'.

Ik heb een domeinnaam elders geregistreerd

Heb je al een domeinnaam in je bezit hebt die nog niet bij TransIP is geregistreerd, dan is het van belang dat je het domein naar TransIP verhuist. Het is mogelijk om tijdens de aanvraag van de verhuizing al een webhostingpakket uit te kiezen.

In 'Kies jouw webhostingpakket' vind je meer informatie over welk webhostingpakket voor jou geschikt is.

Ik heb nog geen domeinnaam

Heb je nog geen domeinnaam in je bezit? Dan registreer je deze eenvoudig via onze homepage. Voor meer uitleg over het registreren van een domeinnaam raden we je aan een kijkje te nemen in dit artikel.

Zodra je een domeinnaam hebt geregistreerd, ga je naar 'Kies jouw webhostingpakket'.

Ik heb een domeinnaam en hier staat een webhostingpakket op

Ga in dit geval direct door naar 'Installeer WordPress'.


Kies jouw webhostingpakket

Als je een domeinnaam bij TransIP hebt geregistreerd, installeer je hier met behulp van een webhostingpakket WordPress op. Je kunt voor de meeste domeinextensies ook kiezen voor een WordPress Hosting-pakket, waar WordPress standaard voor je op is geïnstalleerd.

Heb je al een webhostingpakket of WordPress Hosting-pakket in gebruik? Ga dan naar 'Installeer WordPress'.

Om een webhostingpakket of WordPress Hostingpakket uit te kiezen, ga je als volgt te werk.


Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer links je domeinnaam (niet aanvinken). Scrol nu naar 'Extra's bestellen' en klik naast 'Snel jouw website online' op 'Bestellen'.

klik naast snel jouw website online op bestellen

Klik nu onder 'Website' op 'Kies'.

klik onder website op kiesStap 2

Voor de meeste domeinextensies is zowel WordPress Hosting als Webhosting nu zichtbaar. Zie je direct alleen een overzicht van onze webhostingpakketten? Dan is WordPress Hosting niet beschikbaar voor jouw domeinextensie. Kies in dat geval een webhosting S-, L- of XL-pakket en klik er onder op 'Bestel'.

Kies WordPress hosting of Webhosting

  • Kies voor 'WordPress Hosting' om één van onze WordPress Hosting-pakketten uit te kiezen. Op dit type pakket staat WordPress al voor je geïnstalleerd.
     
  • Wanneer je voor 'Webhosting' kiest, zul je de optie krijgen om één van onze algemene webhostingpakketten af te nemen. Op een webhostingpakket zul je zelf nog WordPress moeten installeren, al is dit met een klik van de knop gedaan.

Maak nu een keuze tussen de pakketten S, L en XL. Een Webhosting S- of WordPress Hosting S-pakket is een prima keuze als je met een relatief kleine WordPress-website wil beginnen. Je krijgt dan toegang tot een database, 5 e-mailadressen, 10 GB dataopslag en onbeperkt dataverkeer.

Heb je meer webruimte, databases of e-mailadressen nodig? Kies dan het L- of XL-pakket, of upgrade je webhostingpakket op een later moment.

Zodra je een pakket hebt uitgekozen, klik je eronder op 'Bestel'.

Bevestig hierna de bestelling en je pakket zal binnen enkele minuten actief zijn voor het uitgekozen domein.


Installeer WordPress

WordPress is direct te installeren zodra jouw webhostingpakket actief is.

Ga naar 'Domein & Hosting' in je controlepaneel om te zien of je webhostingpakket actief is. Zoek in de linkerkolom het domein op. Je ziet hier nu een icoon met hierin de letter van jouw webhostingpakket (S, L of XL) ernaast.

Is dit nog niet het geval? Wacht dan enkele minuten en ververs de pagina.

Zodra je webhostingpakket actief is, selecteer je je domein aan de linkerzijde (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'WordPress installeren'.

Klik op 'Jouw website beheren'Wij zullen de installatie van Wordpress volledig voor je gaan uitvoeren. Als je er helemaal klaar voor bent klik je nu op 'Installeer'. Je ziet op deze pagina de voortgang van de installatie direct terug.

Klik op 'Installeer'

Let op: Krijg je de onderstaande melding te zien, dan zijn er niet genoeg databases beschikbaar om WordPress te installeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit oplost.

Er zijn niet genoeg databases

De installatie van WordPress vindt direct plaats als je op 'Installeer' hebt geklikt en er voldoende databases beschikbaar zijn. Op deze pagina zie je live de voortgang van de installatie terug. Zijn alle onderdelen afgevinkt? Dan is de installatie afgerond!

WordPress is geïnstalleerd


WordPress configureren op jouw domeinnaam

Zodra de installatie is afgerond, zie je hier een melding van terug. Hierin wordt aangegeven dat je de installatie kan starten door je domeinnaam te zoeken of, als deze nog niet bereikbaar is, door naar de TransURL te gaan.

Dit is je domeinnaam, gevolgd door .transurl.nl. In ons voorbeeld is de TransURL is dit jouwwordpresswebsite.nl.transurl.nl. Zodra je je domein of de TransURL bezoekt, zie je direct het installatiescherm van WordPress.

Kies nu de gewenste taal die je voor jouw Wordpress-website wil gebruiken en klik op 'Doorgaan'. Je ziet hierna de pagina uit de onderstaande afbeelding terug.

Configureer WordPress op je domein

  • Sitetitel: Hier vul je de titel van jouw Wordpress-website in.
  • Gebruikersnaam: Dit is de gebruikersnaam die je gebruikt om in te loggen op de beheeromgeving van jouw Wordpress-website.
  • Wachtwoord: Hier zal een complex wachtwoord voor je zijn ingevuld, maar hier kun je desgewenst ook een eigen wachtwoord invullen. Dit wachtwoord gebruik je eveneens om in te loggen op de beheeromgeving van WordPress.
  • Je e-mailadres: Hier vul je het e-mailadres in waarmee je onder andere je wachtwoord kunt opvragen, mocht je deze onverhoopt verliezen.
  • Zoekmachine zichtbaarheid: Vink dit vakje aan als je liever niet hebt dat zoekmachines zoals Google jouw website indexeren. Zoals de melding laat weten, is het aan de zoekmachines of hier gehoor aan gegeven wordt.


Klik nu op 'Wordpress Installeren' en Wordpress zal, je raadt het al, geïnstalleerd worden op het webhostingpakket van jouw domein.

Klik nu op 'Inloggen', vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik opnieuw op 'Inloggen' om direct aan de slag te gaan met het bouwen van je website!


Aan de slag met WordPress

Na het installeren van WordPress ontvang je van ons een e-mail met hierin meer informatie over hoe je begint met het bouwen van je website. Deze e-mail wordt gestuurd naar het e-mailadres die je in 'Mijn Account' in jouw controlepaneel hebt ingesteld.

In deze e-mail vind je ook jouw unieke TransURL terug. Met behulp van de TransURL zie je jouw WordPress-website terug als je jouw domeinnaam hier nog niet aan hebt gekoppeld.

Heb je WordPress op jouw domein geïnstalleerd, dan sta je natuurlijk te popelen om aan de bouw van jouw website te beginnen. Op ons blog leggen we je uitgebreid uit hoe je het beste van start gaat!In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je WordPress gebruikt op een webhostingpakket of een WordPress Hosting-pakket.

Mocht je op basis van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'!

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
bybetsy 14 maart 2019 (#2832)

@Nick Brouwer,

Bedankt voor je reactie Nick!

1
Nick Brouwer Admin 14 maart 2019 (#2827)

@bybetsy

Wanneer je WordPress op je hoofddomein installeert, geldt deze ook voor het www-subdomein (mits je de standaard DNS-instellingen voor je webhostingpakket gebruikt).

Als je wilt dat iedere bezoeker altijd op www.bedrijfsnaam uitkomt, kun je dit forceren met een .htaccess bestand op je webhostingpakket. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Mocht je hier niet direct uitkomen, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt ze met de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina of met de knop 'Contact' in je controlepaneel.

0
bybetsy 11 maart 2019 (#2815)

Hoe installeer in Wordpress op een www subdomein? Dus niet standaard op https://bedrijfsnaam.nl maar https://www.bedrijfsnaam.nl

0
Nick Brouwer Admin 8 maart 2019 (#2807)

@jankeesdevries

Ik zou niet weten waarom niet :-)

0
jankeesdevries 7 maart 2019 (#2796)

Kan je ook plugins gebruiken?

0
Nick Brouwer Admin 13 november 2018 (#2217)

@tisign

We zijn ons hiervan bewust! De WordPress Installer werkt dan nog wel, maar wordt niet bepaald netjes getoond in de browser.

Het toevoegen van de domeininstellingen binnen de database is een optie, echter is het aanpassen van de database niet direct voor iedereen weg gelegd. We zijn dan ook onderzoek doen naar een oplossing die voor iedereen werkbaar is.

0
tisign 12 november 2018 (#2215)

In de wp-config.php wordt door jullie script het volgende stukje code toegevoegd:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) { define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'); define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'); } else { define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); } Moet zijn:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) { define('WP_SITEURL', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'); define('WP_HOME', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'); } else { define('WP_SITEURL', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); define('WP_HOME', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); }

Sinds er automatisch een SSL certificaat wordt meegeinstalleerd, werd de WordPress Installer niet meer in Google Chrome.

Volgens mij is het beter om de domeinnaam instellingen aan de database toe te voegen, zie: https://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL

`

0
Nick Brouwer Admin 15 oktober 2018 (#2074)

@turtleware

Zodra de installatie is afgerond, zie je in het groen een melding hiervan. Hierin wordt aangegeven dat je je domeinnaam kunt bezoeken om de installatie te starten. Is je webhostingpakket nog niet gekoppeld aan je domeinnaam, dan kun je de TransURL gebruiken.

Stap 4 is zojuist aangevuld met informatie hierover. Als je deze stappen volgt, kan je direct verder :-)

0
turtleware 12 oktober 2018 (#2071)

Ik om tot en met artikel 3, dus Wordpress is geinstalleerd, alle vinkjes groen, maar hoe kan ik nu de taal en andere instellingen doen in mijn Wordpress installatie?

0
duswebdesign 17 september 2018 (#1957)

@neigong, gebruik hiervoor de plugin: All In One WP Migration

0
Matthijs van Beek Admin 20 augustus 2018 (#1793)

@neigong

Je zou hiervoor allicht gebruik kunnen maken van de handleiding op https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/547-wordpress-website-wordpress-hosting-pakket-transip-verhuizen/

Met name de plugin all-in-one WP-migration is hier nuttig voor. Mocht je er met dit artikel niet uitkomen, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
neigong 17 augustus 2018 (#1781)

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een nieuwe web site met WordPress lokaal (op MAC laptop) gemaakt. Hoe kan ik die uploaden nadat WordPress geïnstalleerd is op mijn domeinpakket? Zou het gemakkelijk verlopen? Is er iemand op deze manier met succes gedaan?

Vriendelijke groet, Daniel

1
Nick Brouwer Admin 6 oktober 2017 (#133)

Dit komt omdat je reeds een webhostingpakket op jouw domeinnaam actief hebt staan ;-)

Ik heb voor deze situatie een toevoeging gemaakt aan stap 1 in het artikel. In jouw geval kun je dan het beste doorgaan naar Stap 3: Installeer Wordpress.

-Nick

0
werkdrukwerkgeluk 29 september 2017 (#111)

het lukt niet om een pakket te bestellen via deze pagina

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op