WordPress installeren op een webhostingpakket

In dit artikel leggen we de stappen uit om WordPress te installeren op het webhostingpakket van jouw domeinnaam.

Heb je WordPress al geïnstalleerd? Check dan ons blog om te zien hoe je jouw WordPress-website optimaal gebruikt!

Stap 1: Jouw domeinnaam

Om te beginnen met het bouwen van een WordPress website op je webhostingpakket, heb je allereerst een domeinnaam nodig. Dit is het adres waar bezoekers jouw WordPress-website op zullen vinden.

Ik heb al een domeinnaam bij TransIP geregistreerd

Super! Ga direct door naar 'stap 2: Kies jouw webhostingpakket'.

Ik heb een domeinnaam elders geregistreerd

Heb je al een domeinnaam in je bezit hebt die nog niet bij TransIP is geregistreerd, dan is het van belang dat je het domein naar TransIP verhuist. Het is mogelijk om tijdens de aanvraag van de verhuizing al een webhostingpakket uit te kiezen.

In 'stap 2: Kies jouw webhostingpakket' vind je meer informatie over welk webhostingpakket voor jou geschikt is.

Ik heb nog geen domeinnaam

Heb je nog geen domeinnaam in je bezit? Dan registreer je deze eenvoudig via onze homepage. Voor meer uitleg over het registreren van een domeinnaam raden we je aan een kijkje te nemen in dit artikel. Het is mogelijk om tijdens de aanvraag van de verhuizing al een webhostingpakket uit te kiezen.

In 'stap 2: Kies jouw webhostingpakket' vind je meer informatie over welk webhostingpakket voor jou geschikt is.

Ik heb al een webhostingpakket op mijn domeinnaam

Ga in dit geval direct door naar Stap 3: Installeer WordPress.

Stap 2: Kies jouw webhostingpakket

Heb je een domeinnaam in je bezit? Dan kun je hier met behulp van een webhostingpakket WordPress op installeren. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een WordPress Hosting-pakket, waar WordPress standaard voor je op is geïnstalleerd.

Om één van deze pakketten te gebruiken ga je als volgt te werk.

• Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).
  • Scroll nu naar 'Kies je pakket' en klik hierop.
  • Klik op 'Website'.

Je hebt nu de keuze uit WordPress Hosting of Webhosting.

Kies je webhostingpakket

• Op een WordPress Hosting-pakket is WordPress automatisch voor je geïnstalleerd.
  • Wil je liever zelf WordPress installeren? Kies dan een webhostingpakket. Het installeren van WordPress is in je controlepaneel in een oogopslag uitgevoerd en wordt in Stap 3 uitgelegd.

Een Webhosting S- of WordPress Hosting S-pakket is een prima keuze als je met een relatief eenvoudige WordPress-website wil beginnen. Je krijgt dan toegang tot een database, 5 e-mailadressen, 10 GB dataopslag en onbeperkt dataverkeer.

Heb je meer webruimte of e-mailadressen nodig? Kies dan het L- of XL-pakket, of upgrade je webhostingpakket op een later moment.

Kies het gewenste pakket uit

Op de productpagina van WordPress Hosting en Webhosting vind je uitgebreidere informatie over het verschil tussen de diverse pakketten.

• Kies nu het gewenste webhostingpakket (Webhosting of WordPress Hosting S, L of XL) en klik hieronder op 'Bestel'.
  • Rond vervolgens de bestelling af en het gekozen pakket zal zo snel mogelijk actief worden op het door jou uitgekozen domein.

Stap 3: WordPress installeren

WordPress is direct te installeren zodra jouw webhostingpakket actief is.

Ga naar 'Domein & Hosting' in je controlepaneel om te zien of je webhostingpakket actief is. Zoek in de linkerkolom het domein op. Je ziet hier nu een icoon met hierin de letter van jouw webhostingpakket (S, L of XL) ernaast.

Is dit nog niet het geval? Wacht dan enkele minuten en ververs de pagina. In de onderstaande afbeelding zie je terug dat ons Webhosting S-pakket actief is voor het domein site-voorbeeld.nl.

Klik nu op 'Jouw website beheren'.

Klik op 'Jouw website beheren'

Klik vervolgens op 'WordPress installeren'.

Klik op 'WordPress installeren'

Wij zullen de installatie van Wordpress volledig voor je gaan uitvoeren. Als je er helemaal klaar voor bent klik je nu op 'Installeer'. Je ziet op deze pagina de voortgang van de installatie direct terug.

Klik op 'Installeer'

Let op: Krijg je de onderstaande melding te zien, dan zijn er niet genoeg databases beschikbaar om WordPress te installeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit oplost.

Er zijn niet genoeg databases

De installatie van WordPress vindt direct plaats als je op 'Installeer' hebt geklikt en er voldoende databases beschikbaar zijn. Op deze pagina zie je live de voortgang van de installatie terug. Zijn alle onderdelen afgevinkt? Dan is de installatie afgerond!

WordPress is geïnstalleerd

Stap 4: Wordpress instellen op jouw domeinnaam

Zodra de installatie is afgerond, zie je hier een melding van terug. Hierin wordt aangegeven dat je de installatie kan starten door je domeinnaam te zoeken of, als deze nog niet bereikbaar is, door naar de TransURL te gaan.

Dit is je domeinnaam, gevolgd door .transurl.nl. In ons voorbeeld is de TransURL is dit site-voorbeeld.nl.transurl.nl. Zodra je je domein of de TransURL bezoekt, zie je direct het installatiescherm van WordPress.

Kies nu de gewenste taal die je voor jouw Wordpress-website wil gebruiken en klik op 'Doorgaan'. Je ziet hierna de pagina uit de onderstaande afbeelding terug.

Configureer WordPress op je domein

• Sitetitel: Hier vul je de titel van jouw Wordpress-website in.
  • Gebruikersnaam: Dit is de gebruikersnaam die je gebruikt om in te loggen op de beheeromgeving van jouw Wordpress-website.
  • Wachtwoord: Hier zal een complex wachtwoord voor je zijn ingevuld, maar hier kun je desgewenst ook een eigen wachtwoord invullen. Dit wachtwoord gebruik je eveneens om in te loggen op de beheeromgeving van WordPress.
  • Je e-mailadres: Hier vul je het e-mailadres in waarmee je onder andere je wachtwoord kunt opvragen, mocht je deze onverhoopt verliezen.
  • Zoekmachine zichtbaarheid: Vink dit vakje aan als je liever niet hebt dat zoekmachines zoals Google jouw website indexeren. Zoals de melding laat weten, is het aan de zoekmachines of hier gehoor aan gegeven wordt.

Klik nu op 'Wordpress Installeren' en Wordpress zal, je raadt het al, geïnstalleerd worden op het webhostingpakket van jouw domein.

Klik nu op 'Inloggen', vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik opnieuw op 'Inloggen' om direct aan de slag te gaan met het bouwen van je website!

Aan de slag met WordPress

Na het installeren van WordPress ontvang je van ons een e-mail met hierin meer informatie over hoe je begint met het bouwen van je website. Deze e-mail wordt gestuurd naar het e-mailadres die je in 'Mijn Account' in jouw controlepaneel hebt ingesteld.

In deze e-mail vind je ook jouw unieke TransURL terug. Met behulp van de TransURL zie je jouw WordPress-website terug als je jouw domeinnaam hier nog niet aan hebt gekoppeld.

Heb je WordPress op jouw domein geïnstalleerd, dan sta je natuurlijk te popelen om aan de bouw van jouw website te beginnen. Op ons blog leggen we je uitgebreid uit hoe je het beste van start gaat!

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je WordPress gebruikt op een webhostingpakket of een WordPress Hosting-pakket.

Mocht je op basis van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'!