TransIP loves Kubernetes

Kubernetes Beta
gestart bij TransIP

Ervaren Docker en Kubernetes gebruikers opgelet! TransIP is namelijk hard aan het werk aan ons eigen Kubernetes-platform. We zijn gestart met een gesloten Beta en daarvoor zijn we op zoek naar jou. Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons Kubernetes-platform? Meld je dan nu aan voor de Beta!

Kubernetes

Kubernetes (Grieks voor 'stuurman') is open-source software voor het orkestreren van containers, zoals bijvoorbeeld Docker. Het project begon bij Google om hun hyperscale infrastructuur te beheren. Inmiddels is Kubernetes een de facto standaard voor containerorkestratie.

Kubernetes & Docker containers

Kubernetes orkestreert applicaties die gebruikmaken van Docker containers. Een container bundelt alle noodzakelijke onderdelen (code en dependencies) om een applicatie overal in de cloud in te kunnen hosten. En dat kan op veel plekken – van een server in een lokale datacenter tot een Virtual Private Server van TransIP.

Cloud-native ecosysteem

Kubernetes en Docker integreren naadloos met andere cloud-native tools zoals onder andere:

  • ArgoCD voor CI/CD,
  • Helm charts voor images,
  • Linkerd voor service meshes
  • Prometheus voor Kubernetes cluster monitoring.

Het onafhankelijke Cloud Native Computing Foundation (CNCF) houdt bij welke tools er allemaal zijn in het CNCF-landscape.