TransIP loves Kubernetes

/ Blijf op de hoogte van
Kubernetes bij TransIP.

We leven in het containertijdperk. Kubernetes, Docker en andere cloud-native tools zijn de volgende iteratie in cloud computing. Het is geen geheim dat we bij TransIP fan zijn van Kubernetes. Op dit moment onderzoeken we hoe we Kubernetes eenvoudig aan onze klanten kunnen aanbieden. Blijf als eerste op de hoogte door je aan te melden via onderstaand formulier.

/ Kubernetes.

Kubernetes (Grieks voor 'stuurman') is open-source software voor het orkestreren van containers, zoals bijvoorbeeld Docker. Het project begon bij Google om hun hyperscale infrastructuur te beheren. Inmiddels is Kubernetes een de facto standaard voor containerorkestratie.

/ Kubernetes & Docker containers.

Kubernetes orkestreert applicaties die gebruikmaken van Docker containers. Een container bundelt alle noodzakelijke onderdelen (code en dependencies) om een applicatie overal in de cloud in te kunnen hosten. En dat kan op veel plekken – van een server in een lokale datacenter tot een Virtual Private Server van TransIP.

/ Cloud-native ecosysteem.

Kubernetes en Docker integreren naadloos met andere cloud-native tools zoals onder andere:

  • ArgoCD voor CI/CD,
  • Helm charts voor images,
  • Linkerd voor service meshes
  • Prometheus voor Kubernetes cluster monitoring.

Het onafhankelijke Cloud Native Computing Foundation (CNCF) houdt bij welke tools er allemaal zijn in het CNCF-landscape.