/ Maak werk van je idee
met een eigen domeinnaam.

/ Domeinnaam checken

Domeinnaam checken? Jouw domein check je binnen enkele seconden in de domeinchecker hierboven. Vul simpelweg jouw gewenste naam in en de check start vanzelf. Zo zie je direct of je domeinnaam beschikbaar is, of wie de eigenaar is via de Whois. Je kan een domeinnaam checken met óf zonder een zogenaamde domeinextesie. 

Of het nu gaat om een .nl domeinnaam, een .org domein, of één van de meer dan 450+ andere domeinnaam extensies die kan registreren bij TransIP: voor elke domeinnaam is een domeincheck letterlijk in één klik gedaan.

/ Populaire domeinextensies

.nl

€ 3,99 *

.com

€ 8,99 *

.eu

€ 7,99 *

*Dit actietarief geldt voor het 1e jaar. Daarna geldt het reguliere tarief, voor .nl is dit € 9,06 en voor .com en .eu € 15,13 p.j. incl. btw.

/ Hoe gebruik ik de domeinchecker?

Vul jouw gewenste domein in de domeinchecker in, en deze geeft direct resultaat. De knop die voor jouw domeinnaam verschijnt geeft aan wat je voor mogelijkheid hebt. Bijvoorbeeld:

Kies: Deze knop geeft aan dat jouw domeinnaam nog vrij is voor registratie. Met de knop 'Kies' selecteer je de domeinnaam en plaats je deze in je winkelwagen zodat je spoedig met je domeinnaam aan de slag kunt.

Verhuizen: Je kunt het domein verhuizen indien jij de eigenaar van het domein bent. Voor veel domeinextensies heb je hiervoor de zogenaamde verhuiscode of autorisatiecode nodig. Ben je niet de eigenaar van het domein? Helaas. Dan is het domein niet meer vrij voor registratie. Je kan proberen de huidige eigenaar te contacteren om het domein over te nemen.

Bezet: De domeinnaam heeft een bijzondere status. Denk bijvoorbeeld aan een domein dat handmatig door ons verhuisd kan worden zoals de .fr-extensie. Of de huidige eigenaar heeft een Transfer Lock ingeschakeld. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met onze supportafdeling.

/ Altijd zeker van je gewenste domeinnaam

Met keuze uit meer dan 450 domeinextensies heb je naast oerdegelijke opties als .nl en .com ook andere extensies die perfect aansluiten op je bedrijf, talent of hobby. Lees meer over alternatieve domeinextensies voor je website in onze blogpost.

/ Direct aan de slag

E-mailen met je eigen adres

Zet je domeinnaam ook direct in voor je unieke e‑mailadres.

WordPress website maken

Ga razendsnel online met je eigen WordPress-website.

Webhosting

Lanceer simpel razendsnelle websites op ons zelfontwikkelde platform.

Optimaal gemak

Beheer eenvoudig je domeinnaam in ons overzichtelijke controlepaneel.

Bekijk het demo-account

Gratis beveiligd

Je domeinnaam wordt automatisch voorzien van en beveiligd met DNSSEC.

Meer over DNSSEC

Snelle verhuisservice

Verhuis vandaag nog je domeinnamen naar TransIP.

Meer informatie

/ API

Maak het jezelf gemakkelijk en automatiseer alle functies uit het controlepaneel met behulp van onze API.

/ Whitelabel-domeinnamen

Registreer als reseller .nl-domeinnamen via ons tweede SIDN-lidmaatschap. Op deze manier voorkom je dat TransIP in de WHOIS verschijnt en maak je gebruik van neutrale nameservers.

/ Wat onze klanten zeggen

Hans Schollaardt

“Goede prijs/kwaliteitverhouding en uitstekende support. Verdient een absolute aanbeveling!”
9

732 reviews

A&J Services

“Al jaren klant bij TransIP. Service goed en mede- werkers zeer klantvriendelijk. Snelle response, zelfs op momenten dat je het niet verwacht”
TransIP
8

1210 reviews

Daily Coffie

Ik ben tevreden over TransIP. Met name de snelle reactie op mijn vragen en goede service maakt dat ik TransIP aan iedereen aanbeveel.
8

626 reviews

/ Hulp nodig?

In onze uitgebreide Knowledge Base vind je de antwoorden op de meest voorkomende vragen.