Domeinnaam checken

Controleer je ideale domeinnaam.

Check je domeinnaam beschikbaarheid

Domeinnaam checken? Jouw domein check je binnen enkele seconden in de domeinchecker hierboven. Vul simpelweg jouw gewenste naam in en de check start vanzelf. Zo zie je direct of je domeinnaam beschikbaar is, of wie de eigenaar is via de Whois. Je kan een domeinnaam checken met óf zonder een zogenaamde domeinextesie. 

Of het nu gaat om een .nl domeinnaam, een .org domein, of één van de meer dan 450+ andere domeinnaam extensies die kan registreren bij TransIP: voor elke domeinnaam is een domeincheck letterlijk in één klik gedaan.

Populaire domeinextensies

.nl

€ 0,10 *

.com

€ 0,99 *

.eu

€ 0,99 *

*Dit actietarief geldt voor het 1e jaar. Daarna geldt het reguliere tarief, voor .nl is dit € 9,99, voor .com en .eu € 17,50 p.j. incl. btw.

Hoe gebruik ik de domeinchecker?

Vul jouw gewenste domein in de domeinchecker in, en deze geeft direct resultaat. De knop die voor jouw domeinnaam verschijnt geeft aan wat je voor mogelijkheid hebt. Bijvoorbeeld:

Kies: Deze knop geeft aan dat jouw domeinnaam nog vrij is voor registratie. Met de knop 'Kies' selecteer je de domeinnaam en plaats je deze in je winkelwagen zodat je spoedig met je domeinnaam aan de slag kunt.

Verhuizen: Je kunt het domein verhuizen indien jij de eigenaar van het domein bent. Voor veel domeinextensies heb je hiervoor de zogenaamde verhuiscode of autorisatiecode nodig. Ben je niet de eigenaar van het domein? Helaas. Dan is het domein niet meer vrij voor registratie. Je kan proberen de huidige eigenaar te contacteren om het domein over te nemen.

Bezet: De domeinnaam heeft een bijzondere status. Denk bijvoorbeeld aan een domein dat handmatig door ons verhuisd kan worden zoals de .fr-extensie. Of de huidige eigenaar heeft een Transfer Lock ingeschakeld. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met onze supportafdeling.

Wat kan er met mijn domeinnaam?

Bij het bedenken van een domeinnaam is het belangrijk om te weten wat er allemaal wel of niet kan met een domeinnaam. Eerst kijk je naar hoe lang jouw domeinnaam mag zijn. Jouw domeinnaam moet minimaal 2 tekens, en maximaal 63 tekens bevatten. Je hebt dus redelijk veel ruimte om creatief te zijn met jouw naam. Verder mag een domeinnaam alleen letters (a-z), cijfers (0-9) en een liggend streepjes bevatten (-). Met deze informatie weet je wat jouw limieten zijn, en zal jouw domeinnaamcheck soepel verlopen.

Meerdere domeinnamen checken

Bij TransIP heb je de mogelijkheid om meerdere domeinnamen te checken. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een internationaal bedrijf wil beginnen. Zo kan je op meerdere fronten checken of jouw domeinnaam beschikbaar is. Denk naast een .nl-domein aan .com, .eu, .com, .fr of .de. Je kan ook jouw domeinnaam doorverwijzen, zodat jouw bezoekers altijd op de juiste plek terechtkomen.

Extensies bij je domeinnaam zoeken

Met keuze uit meer dan 450 domeinextensies heb je naast oerdegelijke opties als .nl en .com ook andere extensies die perfect aansluiten op je bedrijf, talent of hobby. Lees meer over alternatieve domeinextensies voor je website in onze blogpost.

Is jouw domeinnaam vrij? Ga direct aan de slag

E-mailen met je eigen adres

Zet je domeinnaam ook direct in voor je unieke e‑mailadres.

WordPress website maken

Ga razendsnel online met je eigen WordPress-website.

Webhosting

Lanceer simpel razendsnelle websites op ons zelfontwikkelde platform.

Optimaal gemak

Beheer eenvoudig je domeinnaam in ons overzichtelijke controlepaneel.

Bekijk het demo-account

Gratis beveiligd

Je domeinnaam wordt automatisch voorzien van en beveiligd met DNSSEC.

Meer over DNSSEC

Snelle verhuisservice

Verhuis vandaag nog je domeinnamen naar TransIP.

Meer informatie

API

Maak het jezelf gemakkelijk en automatiseer alle functies uit het controlepaneel met behulp van onze API.

Domeinnaam kopen zonder hosting

Het parkeren van een domeinnaam is ook een mogelijkheid bij TransIP. Dedomeinnaam kan je dan bewaren voor een later moment, door deze te registreren. Wanneer je besluit er wel iets mee te doen, kan je de hosting er weer bij kopen.

Whitelabel-domeinnamen

Registreer als reseller .nl-domeinnamen via ons tweede SIDN-lidmaatschap. Op deze manier voorkom je dat TransIP in de WHOIS verschijnt en maak je gebruik van neutrale nameservers.

Je domeinnaam controleren

Het kan zijn dat wanneer je jouw domeinnaam invult in de domeinchecker, dat je te zien krijgt dat deze bezet is. Geef het niet meteen op! Door middel van de Whois-service van TransIP kan je te zien krijgen wie deze domeinnaam momenteel beheert. Je zal dan contact kunnen opnemen met de beheerder om eventueel te vragen of je de domeinnaam kunt overnemen voor een bepaald bedrag.

Hulp nodig?

In onze uitgebreide Knowledge Base vind je de antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Veelgestelde vragen over domeinnamen.