Het TransIP Netwerk

Availability-zones

Jouw VPS wordt direct opgeleverd in één van onze twee availability-zones in Amsterdam (AMS0) of Alblasserdam (RTM0). Een availability-zone is een los datacenter dat beschikt over een eigen redundante stroomtoevoer (2N) en een eigen netwerk. Availability-zones kunnen volledig onafhankelijk van elkaar opereren. Onze twee zones (AMS0 & RTM0) zijn verbonden door middel van een encrypted 200Gb/s backboneverbinding.  

Het TransIP-netwerk

Ons core- en edgenetwerk is verdeeld over onze eigen availability-zones en de twee satellietlocaties Interxion en GlobalSwitch. Via deze vier locaties zijn we verbonden met onze peering- en transitproviders. Onze availability-zones kunnen volledig onafhankelijk van elkaar opereren maar kunnen tegelijkertijd wel gebruikmaken van elkaars providers.

Via ons redundante corenetwerk komt het verkeer binnen op de hypervisor waarop jouw VPS gehost wordt. Alle hypervisors hebben een 20Gb/s (2x10)-verbinding met ons IP-fabricnetwerk dat is gebaseerd op het BGP- routing-protocol. Voor de private networkverbindingen maken we gebruik van VXLAN.

Wat is een load balancer?

HA-IP Pro load balancers

HA-IP Pro is een out-of-the-box load balancer die inkomend verkeer gelijkmatig verdeelt over je VPS’en. Hiermee bouw je in no time een schaalbare en highly available infrastructuur. Jouw HA-IP Pro load balancer is altijd beschikbaar op meerdere fysieke machines die verdeeld zijn over twee availability-zones (AMS0 & RTM0). Hiermee is het mogelijk om al jouw VPS-diensten datacenter-redundant te laten opereren.

Private network

Met een private network creëer je een eigen Layer 2-netwerk tussen je VPS’en. Hiermee profiteer je van onbeperkt dataverkeer over je private network. Een private network is ideaal wanneer je informatie niet over het publieke internet wilt laten gaan. Het is mogelijk om VPS’en in de verschillende availability-zones met elkaar te verbinden in een private network.