Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik wil mijn domeinnaam aan mijn webhostingpakket koppelen

  Met de webhostingpakketten van TransIP bouw je met gemak een eigen website en maak je in een handomdraai e-mailadressen aan voor jouw domeinnaam.

  Alleen een webhostingpakket voor een domeinnaam afnemen is echter niet altijd genoeg. Als je je webhostingpakket namelijk actief wil gebruiken, is het belangrijk dat je domeinnaam ook naar het webhostingpakket wijst.

  In dit artikel leggen we uit op welke manieren je je domeinnaam bij TransIP kan koppelen met een webhostingpakket.


  Kies je domeinnaam

  Om gebruik te maken van een webhostingpakket heb je een domeinnaam bij TransIP nodig. Klik hieronder op de situatie die op jou van toepassing is.

  Ik heb een domeinnaam en webhostingpakket bij TransIP

  Het is goed mogelijk dat je al een webhostingpakket hebt afgenomen voor een domein dat bij TransIP is geregistreerd. Om de webruimte en e-mailfuncties van dit webhostingpakket te gebruiken, hoef je je domeinnaam alleen nog maar naar het pakket te wijzen.

  Hoe je dit doet, lees je in 'Koppel je domeinnaam aan je webhostingpakket'.

  Delete

  Ik heb een domeinnaam zonder webhostingpakket bij TransIP

  Zorg er in dat geval eerst voor dat je ingelogd bent op je account bij TransIP. Ga vervolgens via het linkermenu naar 'Domein' en selecteer links je domeinnaam (niet aanvinken).

  selecteer je domeinnaam

  Scrol nu naar de onderkant van de pagina en klik naast 'Vandaag nog jouw website online' op 'Bestellen'. 

  Maak vervolgens een keuze tussen een van de webhostingpakketten en klik eronder op 'Bestel'. Reken nu je bestelling af en je pakket wordt zo snel mogelijk actief in je controlepaneel. Dit zie je aan het webhosting-icoon naast je domeinnaam:

  webhosting icoon naast domeinnaam

  Zodra je webhostingpakket actief is, ga je naar 'Koppel je domeinnaam aan je webhostingpakket'.

  Delete

  Ik heb nog geen domeinnaam

  In dat geval registreer je eenvoudig je eigen domeinnaam via onze website. Log eerst in op je account bij TransIP of maak een account aan als je er nog geen hebt.

  Gebruik vervolgens het artikel 'Een domeinnaam bij TransIP registreren' om stap voor stap te lezen hoe je een domeinnaam bij TransIP registreert. Tijdens het registreren voeg je dan een webhostingpakket aan je bestelling toe.

  Zodra je je bestelling hebt afgerond, wordt je domeinnaam zo snel mogelijk geregistreerd bij het betreffende register. Wanneer de registratie is voltooid, wordt het domein actief. Het domein en het webhostingpakket zijn in de tussentijd wel te beheren in 'Domein & Hosting' binnen je controlepaneel.

  Ga nu naar 'Koppel je domeinnaam aan je webhostingpakket'.

  Delete

  Mijn domeinnaam is ergens anders geregistreerd

  Om een webhostingpakket bij TransIP te gebruiken, is het van belang dat je domeinnaam ook bij TransIP staat. Is dat nog niet het geval, verhuis dan je domeinnaam naar TransIP en vraag hierbij direct een webhostingpakket aan.

  In het artikel 'Je domeinnaam naar TransIP verhuizen' wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw domeinnaam naar TransIP verhuist en hier een webhostingpakket bij afneemt.

  Zodra je je domeinnaam naar TransIP hebt verhuisd en hier een webhostingpakket bij hebt gekozen, ga je naar 'Koppel je domeinnaam aan je webhostingpakket'.

  Heb je je website ook ergens anders gehost en wil je deze met zo min mogelijk downtime verhuizen? Lees dan het artikel 'Ik wil mijn website naar mijn webhostingpakket bij TransIP verhuizen'.

  Wanneer je website bij ons klaar staat, gebruik je de stappen in dit artikel om je domeinnaam met je webhostingpakket te koppelen

  Delete

  Koppel je domeinnaam aan je webhostingpakket

  Je hebt nu een domeinnaam met een webhostingpakket bij TransIP. Standaard maakt je domeinnaam vanaf de registratie of verhuizing gebruik van de 'TransIP instellingen'. 

  De TransIP instellingen zorgen er voor dat jouw domein automatisch de DNS en nameservers van het bijbehorende webhostingpakket gebruikt.

  Als je echter eerder de DNS of nameservers van je domeinnaam in de standaard domeininstellingen hebt aangepast, dan worden die instellingen automatisch bij de registratie of verhuizing gebruikt.

  Het is ook mogelijk dat je op een gegeven moment de DNS of nameservers van een domeinnaam zelf hebt aangepast. In beide gevallen betekent dit dat de TransIP instellingen zijn uitgeschakeld.

  Mocht je de TransIP instellingen dus niet gebruiken, dan zul je je domeinnaam handmatig met je webhostingpakket moeten koppelen.


  Controleer of je de TransIP instellingen gebruikt

  Om na te gaan of de TransIP instellingen actief zijn, bezoek je je controlepaneel. Ga hier naar 'Domein' en selecteer links de domeinnaam waar je het webhostingpakket op hebt afgenomen (niet aanvinken). Scrol nu naar beneden.


  Zie je hier 'Domeinbeheer' met daarnaast de 'TransIP instellingen' ingeschakeld? Jouw domein is in dat geval al gekoppeld aan je webhostingpakket!

  Domeinbeheer

  Wil je zelf nog andere DNS-instellingen toevoegen, schakel hier dan de TransIP instellingen uit. In het artikel 'DNS en nameservers aanpassen via het controlepaneel' vind je een uitleg over de invoer van DNS via je controlepaneel.


  Zie je hier 'Geavanceerd domeinbeheer' met daarnaast de 'TransIP instellingen' uitgeschakeld? Dit betekent dat je zelf het beheer hebt over de DNS-instellingen van je domeinnaam.

  geavanceerd domeinbeheer

  Ga in dat geval na of je je domeinnaam volledig of gedeeltelijk met het webhostingpakket wilt koppelen. Dit laatste is aan te raden als je bijvoorbeeld alleen de website of de e-mail via het webhostingpakket wil laten lopen.


  Het domeinnaam volledig koppelen aan het webhostingpakket

  Wanneer je je domeinnaam volledig naar je webhostingpakket wil laten wijzen, heb je twee keuzes. Je kan er voor kiezen om de 'TransIP Instellingen' weer in te schakelen of om de DNS-instellingen van je webhostingpakket zelf toe te voegen.

  Als je er voor kiest om de TransIP instellingen in te schakelen, zorgen wij er automatisch voor dat je domeinnaam de DNS-instellingen van je webhostingpakket gebruikt. Hou er wel rekening mee dat hierdoor bestaande DNS-records worden overschreven en je zelf geen andere DNS-records kan toevoegen.

  Als je ervoor kiest om de DNS-instellingen van je webhostingpakket zelf toe te voegen, kun je naar wens ook andere DNS-records toevoegen.

  Ik wil de TransIP instellingen gebruiken

  Ga binnen het controlepaneel naar 'Domein' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Scrol nu naar 'Geavanceerd domeinbeheer'.

  geavanceerd domeinbeheer

  Zet hier aan de rechterzijde de 'TransIP instellingen' op 'Aan'. Wij zorgen er nu voor dat je domeinnaam automatisch de juiste DNS-instellingen voor het bijbehorende pakket gebruikt.

  Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.

  Delete

  Ik wil zelf de DNS-instellingen toevoegen

  Ga binnen het controlepaneel naar 'Domein' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

  Scrol nu onder 'Geavanceerd domeinbeheer' naar 'DNS' en klik daarnaast op 'Bulk opties'.

  Kies nu naast 'Kopieer gegevens van' voor 'Standaard TransIP DNS-instellingen'.

  bulkopties

  Alle DNS-instellingen van je webhostingpakket worden nu voor je domein ingevuld. Indien gewenst kun je hier extra DNS-record aan toevoegen. In het artikel 'DNS en nameservers aanpassen via het controlepaneel' vind je een uitleg over de invoer van DNS via je controlepaneel.

  Klik vervolgens onder de DNS-records op 'Opslaan' om de DNS-instellingen op te slaan.

  Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.

  Delete

  Het domeinnaam gedeeltelijk koppelen aan het webhostingpakket

  Het kan voorkomen dat je je domein al via DNS hebt ingesteld om naar een externe website of e-mailprovider te wijzen. Om vervolgens alleen de e-mail- of websitefunctie van je webhostingpakket te gebruiken, is het van belang dat je de DNS-instellingen van je domeinnaam handmatig aanpast.

  Ik wil mijn webhostingpakket voor een website gebruiken

  Dit houdt in dat je de DNS-instellingen van je domein gebruikt om e-mail via een andere partij te gebruiken. Specifiek gaat het hier om de MX- en SPF-records.

  Om je webhostingpakket voor een website te gebruiken, is het van belang dat je alleen de huidge A- en AAAA-records van je domeinnaam vervangt met de A- en AAAA-records van je webhostingpakket. Dit zijn de records die je domein koppelen aan een webserver.

  Na het inschakelen van 'Geavanceerd domeinbeheer' heb je van ons een e-mail ontvangen met hierin alle DNS-records van je webhostingpakket. Zoek nu eerst deze e-mail op, deze heeft de titel 'DNS instellingen voor [domeinnaam.extensie]' en is gestuurd naar het e-mailadres dat je binnen 'Mijn Account' hebt ingevuld. 

  In deze e-mail vind je de A- en AAAA-records van je webhostingpakket, zoals in het onderstaande voorbeeld te zien is. 

  A en AAAA records webhostingpakket

  Let op: Dit is een voorbeeld van de records van een webhostingpakket. Gebruik alleen de IP-adressen die in jouw e-mail staan.

  Ga nu in je controlepaneel naar 'Domein' en klik links op het domein waar het webhostingpakket op staat (niet aanvinken). Scrol vervolgens naar 'DNS' en verwijder de bestaande A- en AAAA-records die voor je domeinnaam staan ingesteld. Dit doe je door op het kruis naast de records te klikken.

  Voeg nu in een lege regel de A- en AAAA-records van je webhostingpakket in. In het artikel 'DNS en nameservers aanpassen via het controlepaneel' vind je een uitleg over de invoer van DNS via je controlepaneel.

  Gebruikt je domeinnaam een DNS-record met de naam 'www', maar wijkt de waarde af van hetzelfde record uit het voorbeeld? Wijzig dan ook de waarde van het record 'www' naar '@'.

  Klik hierna op 'Opslaan'. 

  Bezoekers van je domeinnaam zullen nu binnen 24 uur op de website terecht komen die je op je webhostingpakket hebt aangemaakt. Ondertussen blijf je van de e-maildiensten van je externe provider gebruik maken. In het artikel 'Een eigen website beginnen' lees je hoe je een website op je webhostingpakket bouwt.

  Delete

  Ik wil mijn webhostingpakket voor e-mail gebruiken

  Dit betekent dat je de DNS-instellingen van je domeinnaam hebt ingesteld om naar een website bij een externe provider te wijzen. Specifiek gaat het hier om de A- en AAAA-records.

  Om je webhostingpakket voor e-mail te gebruiken, is het van belang dat je de huidge MX- en SPF-records van je domeinnaam vervangt met de MX- en SPF-records van je webhostingpakket. Deze records stellen je in staat om via je domeinnaam e-mails te verzenden en te ontvangen. Daarnaast heb je de zogenaamde DKIM-records nodig.

  Na het inschakelen van 'Geavanceerd domeinbeheer' heb je van ons een e-mail ontvangen met hierin alle DNS-records van je webhostingpakket. Zoek nu eerst deze e-mail op, deze heeft de titel 'DNS instellingen voor [domein.extensie]' en is gestuurd naar het e-mailadres dat je binnen 'Mijn Account' hebt ingevuld. 

  In deze e-mail vind je de MX-, SPF- en DKIM-records van je webhostingpakket, zoals in het onderstaande voorbeeld te zien is. Deze records zijn voor ieder webhostingpakket gelijk.

  dns instellingen e-mail webhostingpakket

  Ga nu in je controlepaneel naar 'Domein' en selecteer links het domein waar het webhostingpakket op staat (niet aanvinken). Scrol vervolgens naar 'DNS' en verwijder de bestaande MX- en SPF-records die voor je domeinnaam staan ingesteld. Dit doe je door op het kruis naast de records te klikken.

  Voeg nu in een lege regel de MX-, SPF- en DKIM-records van je webhostingpakket in. In het artikel 'DNS en nameservers aanpassen via het controlepaneel' vind je een uitleg over de invoer van DNS via je controlepaneel.

  Klik hierna op 'Opslaan'.

  Je kunt nu binnen 24 uur gebruik maken van e-mail via je webhostingpakket, terwijl je externe website bereikbaar blijft via je domeinnaam. In het artikel 'Een nieuw e-mailadres aanmaken' lees je hoe je aan de slag gaat met e-mail bij TransIP.

  Delete
  Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.

  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam koppelt aan een webhostingpakket.

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op