Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Een domeinnaam naar TransIP verhuizen

  We kunnen ons goed voorstellen dat je jouw domeinnaam naar TransIP wil verhuizen. Hoe je je domeinnaam verhuist, verschilt per domeinextensie (zoals .NL, .BE en .COM).

  De meeste domeinextensies verhuis je eenvoudig door een verhuiscode in te vullen. De verhuizing wordt vervolgens aangevraagd en voor je het weet is je domeinnaam actief bij TransIP.

  Er zijn echter domeinextensies waarbij de verhuizing net iets anders in zijn werk gaat of langer duurt dan normaal. In dit artikel lees je daarom meer over de verschillende manieren om de meest gebruikte domeinextensies naar TransIP te verhuizen.

  Zie je jouw domeinextensie niet terug in dit artikel? Neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij kunnen je stap voor stap uitleggen hoe je jouw domeinnaam naar TransIP verhuist.

  Wil je jouw domeinnaam bij TransIP naar een andere registrar verhuizen? Lees dan het artikel 'Een domeinnaam naar een andere registrar verhuizen'.

  In dit artikel vertellen we hoe je je domeinnaam naar TransIP verhuistWil je ook je website verhuizen? Lees dan het artikel 'Ik wil mijn website naar mijn webhostingpakket bij TransIP verhuizen'.

   

  Gebruik vervolgens de informatie in dit artikel als leidraad bij het verhuizen van de domeinnaam waar jouw website op staat.

  Wanneer je een domeinnaam naar ons verhuist dan start hierbij een geheel nieuwe contractsperiode waarin wij de domeinregistratie voor je gaan beheren en bijbehorende diensten zoals gebruik van de nameservers leveren. Daarnaast worden ons ook kosten gerekend door onze registratiepartner (of het register) op het moment dat het domein verhuisd wordt.

   

  Om deze redenen kan een reeds bestaande contractsperiode van je huidige provider niet worden overgenomen.


  Verhuizen met alleen een verhuiscode

  De volgende domeinextensies verhuis je naar TransIP door alleen een verhuiscode in te voeren:

  • .NL
  • .DE
  • .EU
  • .AT
  • .SE
  • .GR
  • .CH
  • .FR & .RE
  • .IT
  • gTLD's (generic Top Level Domain). Dit zijn alle domeinextensies die geen landcode hebben, zoals .COM, .NET, .ORG, .SHOP, .BIZ, .INFO, .TV, .ONLINE en .STORE.

  De verhuiscode van deze domeinnamen vraag je op bij je huidige provider, waarna je deze bij TransIP invoert.

  Staat jouw domeinextensie er niet tussen? Dan heeft jouw domeinextensie een afwijkende verhuisprocedure. Ga naar het hoofdstuk 'Afwijkende verhuisprocedures' om te zien hoe je jouw domeinextensie verhuist.

   

  Komt jouw domeinextensie hier ook niet in voor? Neem dan contact op met onze supportafdeling voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinextensie.

  We leggen nu uit hoe je de verhuizing van deze domeinnamen bij TransIP aanvraagt. Je kan domeinnamen die alleen met een verhuiscode verhuisd kunnen worden overigens ook met zo min mogelijk downtime verhuizen. Klap het onderstaande vak open om te lezen hoe je dit doet.

  Je domeinnaam met zo min mogelijk downtime verhuizen

  Als je een website, e-mail of andere diensten op je domeinnaam hebt draaien, kunnen we ons voorstellen dat je deze met zo min mogelijk downtime naar ons toe wil verhuizen.

  Wil je je bestaande website bij TransIP hosten? Lees dan het artikel 'Ik wil mijn website naar mijn webhostingpakket bij TransIP verhuizen' om de verhuizing met zo min mogelijk downtime uit te voeren:


  Wil je je website, e-mail of andere diensten bij je huidige partij houden, maar je domeinnaam wel naar TransIP verhuizen? Dan kan dit ook met zo min mogelijk downtime.

  Voer dan bij de onderstaande stappen een onjuiste verhuiscode in (bijvoorbeeld 'foutecode123'). De verhuizing gaat dan niet door, maar je kan dan wél de DNS-records voor de externe diensten alvast in je controlepaneel toevoegen.

  Nadat de DNS van je domeinnaam bij ons is ingesteld, kun je na 24 uur de verhuizing met de juiste verhuiscode starten om dit met zo min mogelijk downtime te doen.

  Ga hiervoor binnen het controlepaneel naar 'Domein' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu op 'Opnieuw met andere autorisatiecode' en vul de juiste verhuiscode in.

  Hou er rekening mee dat deze manier alleen mogelijk is voor domeinnamen die met een verhuiscode werken. 

  Delete

  Let op

  • Dit is niet mogelijk bij .com en .net domeinen. In dit geval kun je beter de juiste verhuiscode gebruiken en de verhuizing per e-mail bevestigen zodra alles klaar staat.
  Delete


  Stap 1

  Vraag de verhuiscode van je domeinnaam op bij je huidige registrar. Bezoek vervolgens onze homepage en voer je domeinnaam in onze domeinchecker in. Als je meerdere domeinnamen tegelijk wil verhuizen, klik je op 'Meerdere +'.

  Klik nu op het vergrootglas.

  vul je domeinnaam in onze domeinchecker in  Stap 2

  Je ziet dat de optie 'Verhuizen' geselecteerd is. Klik nu naast je domeinnaam op 'Verhuizen' en daarna op 'Verder'.

  klik op verhuizen en verder  Stap 3

  Voer nu de verhuiscode van je domeinnaam in en klik op 'Ga verder'.

  vul de verhuiscode in  Stap 4

  Je krijgt nu de optie om een webhostingpakket bij je domeinnaam uit te kiezen.

  kies webhosting

  Als je een website of e-mail wil gebruiken, raden we aan om een webhostingpakket uit te kiezen. Standaard is het Pro-pakket uitgekozen. Klik op 'Bekijk alle webhostingopties' om een kleiner of een groter pakket te selecteren en klik dan op 'Kiezen'.

  Wil je alleen je domeinnaam verhuizen? Klik dan op 'Verder zonder pakket'.

  Staat er al een website op je domeinnaam en wil je deze ook verhuizen? Lees dan eerst het artikel 'Ik wil mijn website naar mijn webhostingpakket bij TransIP verhuizen' om jouw website direct mee te verhuizen:  Stap 5

  Op de volgende pagina zie je een overzicht van je bestelling.

  rond de verhuizing af

  Controleer de betaalgegevens en pas indien gewenst de WHOIS-gegevens of nameservers aan door op 'WHOIS en nameservers wijzigen' te klikken.

  Als je zover bent, klik je op 'Bestelling afrekenen'. De verhuizing van jouw domeinnaam wordt nu direct aangevraagd!

  Hou er wel rekening mee dat het invullen van de verhuiscode voor sommige domeinextensies niet altijd voldoende is. Soms zijn er namelijk aanvullende stappen nodig en kan de verhuistijd ook per domeinextensie verschillen. 

  Lees daarom het hoofdstuk hieronder om te zien hoe lang de verhuizing duurt en of er extra stappen nodig zijn voor jouw domeinextensie.


  Aanvullende stappen & verhuistijd

  Klik hieronder op jouw domeinextensie om te zien of er meer stappen nodig zijn en hoe lang de verhuizing duurt.

  .NL, .DE, .EU, .AT, .SE, .GR & .CH

  Het invullen van de verhuiscode is voor deze domeinextensies voldoende. Na het invullen van de juiste verhuiscode, vindt de verhuizing direct plaats.

  Delete

  .IT

  Na het invoeren van de juiste verhuiscode wordt de verhuizing aangevraagd. De registrar waar jouw .IT-domeinnaam staat, wordt vervolgens gevraagd om de verhuizing te bevestigen. De registrar heeft 5 dagen om de verhuizing goed te keuren of af te keuren.

  • Als de verhuizing binnen 5 dagen wordt goedgekeurd, vindt de verhuizing direct plaats.
     
  • Als de verhuizing binnen 5 dagen wordt afgekeurd, vindt de verhuizing niet plaats.
     
  • Als de registrar binnen 5 dagen geen actie onderneemt, vindt de verhuizing na 5 dagen automatisch plaats.

  Wanneer je een .IT-domeinnaam vanuit TransIP met de juiste verhuiscode naar een andere partij verhuist, bevestigen wij de verhuizing automatisch. De verhuizing vindt direct plaats.

  Delete

  .FR & .RE

  Na het invoeren van de juiste verhuiscode wordt de verhuizing aangevraagd. De registrar waar jouw .FR- of .RE-domeinnaam staat, wordt vervolgens gevraagd om de verhuizing te bevestigen. Het verloop van de verhuizing is vervolgens afhankelijk van hoe snel en óf de registrar de bevestiging uitvoert.

  • Als je registrar de verhuizing binnen 8 dagen na de aanvraag goedkeurt, vindt de verhuizing direct na de bevestiging plaats.
     
  • Als je registrar de verhuizing binnen 8 dagen na de aanvraag afkeurt, wordt het domein niet direct verhuisd. De verhuizing wordt dan uiterlijk 22 dagen na de aanvraag afgerond. De registrar kan tijdens deze 22 dagen wel de verhuizing alsnog bevestigen, waarna de verhuizing direct plaats vindt.
     
  • Als je registrar binnen 8 dagen geen actie onderneemt, vindt de verhuizing na 8 dagen automatisch plaats.

  Wanneer je een .FR- of .RE-domeinnaam vanuit TransIP met de juiste verhuiscode naar een andere partij verhuist, bevestigen wij de verhuizing automatisch. De verhuizing vindt direct plaats.

  Delete

  gTLD's zoals .COM, .NET, .ORG, .SHOP, .BIZ, .INFO, .TV, .ONLINE en .STORE

  Bij het invoeren van de juiste verhuiscode wordt de verhuizing voor je aangevraagd. Hierna moet de verhuizing bevestigd worden vanuit de registrar waar het domein is geregistreerd.

  Neem daarom na het aanvragen van de verhuizing contact op met je huidige registrar en vraag hen of zij de verhuizing voor je kunnen goedkeuren of dat je dit zelf moet doen.

  • Als de verhuizing na het invoeren van de juiste verhuiscode wordt goedgekeurd door je huidige provider, vindt de verhuizing direct plaats. Let wel: Je zult in de meeste gevallen hiervoor contact op moeten nemen met je huidige provider.
    
  • Als de verhuizing wordt afgekeurd door je huidige provider, vindt de verhuizing niet plaats.
     
  • Als de verhuizing na het invoeren van de juiste verhuiscode niet wordt goedgekeurd of afgekeurd door je huidige provider, vindt de verhuizing automatisch plaats na 5 dagen.  

  Bij TransIP willen we onze klanten zo veel mogelijk de controle geven over hun diensten. Als je namelijk een gTLD vanuit TransIP naar een andere registrar verhuist, kun je via je controlepaneel zélf de verhuizing goedkeuren of afkeuren. Zodra je de verhuizing via je controlepaneel hebt goedgekeurd, slaagt de verhuizing direct.

  Let op: gTLD's zoals .COM, .NET, .ORG, .SHOP, .BIZ, .INFO, .TV, .ONLINE en .STORE kunnen de eerste 60 dagen na een registratie of verhuizing niet verhuisd worden. Dit geldt ook na een houderwijziging van het domein, echter kun je deze 60-dagen regel in de meeste gevallen nog wél terugdraaien. 

  Lees voor meer informatie over deze beperking het artikel 'Ik kan mijn gTLD domein niet verhuizen'.

  Delete

  Afwijkende verhuisprocedures

  De volgende domeinextensies worden niet (direct) met een verhuiscode verhuist, maar maken gebruik van een afwijkende verhuisprocedure.

  .CO.UK, .UK, .ME.UK & .ORG.UK

  Domeinnamen die op .UK eindigen worden niet met een verhuiscode verhuist. In plaats daarvan werkt de verhuizing van deze domeinnamen met een zogenaamde IPS-TAG.

  De IPS-TAG geeft aan bij welke registrar de .UK-domeinnaam moet staan. Door deze aan te laten passen, geef je de ontvangende registrar toestemming om het domein te ontvangen.

  Wil je je domein naar TransIP verhuizen? Vraag de verhuizing aan met de stappen in 'Verhuizen met alleen een verhuiscode'. Hierbij hoeft de verhuiscode niet te worden ingevuld.

  Vervolgens vraag je je registrar om de IPS-Tag van je domeinnaam naar 'KEY-SYSTEMS-DE' aan te laten passen. Wanneer je de verhuizing hebt aangevraagd en de IPS-TAG door je registrar is aangepast, slaagt de verhuizing direct.

  Delete

  .BE

  Hoewel een verhuizing van een .BE-domeinnaam wél met een verhuiscode werkt, ontvang je de verhuiscode pas nadat je de verhuizing hebt aangevraagd.

  De verhuiscode wordt dan gestuurd naar het e-mailadres dat in de houdergegevens van jouw .BE-domeinnaam staat vermeld. Controleer daarom eerst bij je huidige registrar of het e-mailadres in de houdergegevens juist is en pas deze indien nodig aan.

  Vervolgens vraag je de verhuizing van de .BE-domeinnaam aan met de stappen in 'Verhuizen met alleen een verhuiscode'. Hierbij vul je geen verhuiscode in.

  Let op: Het register van .BE-domeinnamen rekent kosten voor het wijzigen van de naam of bedrijfsnaam van de houder. Wanneer je echter een verhuizing van een .BE-domeinnaam aanvraagt, kun je tijdens de verhuizing kosteloos de houdergegevens wijzigen.

  Om dit te doen, klik je tijdens de aanvraag op 'WHOIS en nameservers wijzigen'. Vul vervolgens de gewenste houdergegevens in en sla dit op. Als je nu de aanvraag voor de verhuizing afrondt, worden de houdergegevens kosteloos gewijzigd.

  Zodra je de verhuizing bij TransIP hebt aangevraagd, wordt de verhuiscode voor het domein naar het e-mailadres in de houdergegevens gestuurd.

  Bezoek nu je controlepaneel en klik in het linkermenu op 'Domein'. Selecteer links je domeinnaam (niet aanvinken) om de status van je verhuizing te zien.

  Na enkele minuten zul je de melding uit de onderstaande afbeelding zien.

  voer de code in voor het be-domein

  Zodra je de verhuiscode hebt ontvangen op het e-mailadres uit de houdergegevens, klik je op 'Autorisatiecode invullen'. Vul nu de verhuiscode in en de verhuizing zal direct plaatsvinden.

  Delete

  .ES

  Het verhuizen van een .ES-domeinnaam vindt ook plaats zonder verhuiscode. In plaats daarvan ontvangt het administratieve contact van het domein een tweetal e-mails waarmee de verhuizing goedgekeurd of afgekeurd kan worden.

  Controleer daarom eerst bij je huidige registrar of het e-mailadres in de administratieve contactgegevens van je .ES-domeinnaam juist is en pas deze indien nodig aan.

  Vervolgens vraag je de verhuizing van de .ES-domeinnaam aan met de stappen in 'Verhuizen met alleen een verhuiscode'. Hierbij vul je geen verhuiscode in.

  Zodra de verhuizing is aangevraagd, zullen de e-mails van het Spaanse register op het genoemde e-mailadres binnenkomen. Wanneer je de verhuizing binnen 10 dagen bevestigt, vindt de verhuizing direct plaats.

  Let op: Het is niet mogelijk om de houder van een .ES-domeinnaam via het controlepaneel of tijdens een verhuizing te wijzigen. Dit kan alleen handmatig nadat de verhuizing of registratie van je .ES-domein bij TransIP is afgerond.

  Mocht je de houdergegevens van je .ES-domein bij TransIP willen aanpassen, neem dan contact op met onze supportafdeling.

  Delete

  .LU

  Een verhuizing van een .LU-domeinnaam kan niet automatisch worden aangevraagd via onze domeinchecker. De verhuizing moet in plaats daarvan handmatig door TransIP worden aangevraagd. De kosten voor een .LU-verhuizing zijn gelijk aan de registratiekosten en vind je terug op deze pagina: https://www.transip.nl/domeinnaam-extensie/lu/

  Het Luxemburgse register stelt daarnaast twee voorwaarden aan een verhuizing van .LU-domeinnamen, voordat deze kunnen slagen.

  • De nameservers die je voor het .LU-domeinnaam wil gebruiken, moeten voldoen aan de Nameservercheck van het register.  
   • De TransIP nameservers voldoen aan de Nameservercheck. Wil je gebruik maken van andere nameservers, dan zul je er zorg voor moeten dragen dat deze voldoen aan de Nameservercheck.
      
  • Wanneer de verhuizing is aangevraagd, wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat in de administratieve contactgegevens van het .LU-domeinnaam staat vermeld. Controleer daarom eerst bij je huidige registrar of het e-mailadres in de administratieve contactgegevens juist is en pas deze indien nodig aan.

   Je hebt vervolgens 7 dagen om de verhuizing via de e-mail van het register te bevestigen. Doe je dit niet, dan rekent het register aanvullende kosten à €7,50 ex. BTW. De verhuizing kan hierna opnieuw worden aangevraagd.

  Wanneer je bovenstaande voorwaarden hebt gecontroleerd, stuur je een bericht naar onze supportafdeling. Vermeld hierin dat je akkoord gaat met de kosten en de voorwaarden van de verhuizing.

  Wij zullen vervolgens de verhuizing van het .LU-domein voor je aanvragen. Zodra de e-mail van het register is bevestigd, vindt de verhuizing direct plaats.

  Delete

  .NU

  Hoewel een verhuizing van een .NU-domeinnaam met een verhuiscode werkt, zijn er daarnaast aanvullende gegevens nodig om de verhuizing aan te vragen.

  Het register van .NU-domeinnamen vraagt namelijk om het identificatienummer van de persoon of het bedrijf dat in de houdergegevens van het .NU-domein staat vermeld.

  Volg nu eerst de stappen in 'Verhuizen met alleen een verhuiscode' om de aanvraag van de verhuizing te starten. Na het invoeren van de verhuiscode wordt er gevraagd om het identificatienummer in te voeren.

  voer het identificatienummer in

  • Staat het domein op naam van een persoon? Zorg dan dat je onder 'Registrant' kiest voor 'Persoon' en vul onder 'identificatienummer' het BSN-nummer van deze persoon in.
     
  • Staat het domein op naam van een bedrijf? Zorg dan dat je onder 'Registrant' kiest voor 'Bedrijf'. Vul vervolgens onder 'identificatienummer' het KvK-nummer van dit bedrijf in en kies daaronder het land waar het bedrijf is geregistreerd.

  Klik nu op 'Ga verder' om in het besteloverzicht terecht te komen, zoals in 'Verhuizen met alleen een verhuiscode' wordt toegelicht. Vervolg nu de stappen uit dit hoofdstuk om de verhuizing van je .NU-domeinnaam aan te vragen. Hierna vindt de verhuizing direct plaats.

  Let op: Het is niet mogelijk om de houder van een .NU-domeinnaam via het controlepaneel of tijdens een verhuizing te wijzigen. Dit kan alleen handmatig nadat de verhuizing of registratie van je .NU-domein bij TransIP is afgerond.

  Mocht je de houdergegevens van je .NU-domein bij TransIP willen aanpassen, neem dan contact op met onze supportafdeling.

  Delete

  .SK

  Een verhuizing van een .SK-domein is niet mogelijk via de domeinchecker. Neem daarom contact op met onze support afdeling via je controlepaneel wanneer je een .SK-domein naar je TransIP account wil verhuizen.

  Om de verhuizing voor je in gang te zetten hebben we een akkoord nodig voor de kosten, deze zijn gelijk aan de registratiekosten die je vindt op deze pagina: https://www.transip.nl/domeinnaam-extensie/sk/

  Ook hebben we de verhuiscode nodig, deze is op te vragen bij je huidige domein provider.

  Als derde hebben we de WHOIS-gegevens nodig. Graag ontvangen we daarvoor de volgende gegevens van je voor zowel de houder, het administratief contact en het technisch contact:

  Bedrijf: 
  Voornaam : 
  Tussenvoegsel: 
  Achternaam: 
  Identificatienummer: (Paspoort-nummer / BSN bij natuurlijk persoon of KvK-nummer bij bedrijf) 
  BTW-nummer (bij bedrijf):
  
  Adres: 
  Straat: 
  Postcode: 
  Stad: 
  Land: 
  Telefoonnummer: 
  Fax: 
  E-Mail:
  Delete
  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je jouw domeinnaam naar TransIP verhuist. Zie je jouw domeinextensie niet in dit artikel terug of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze supportafdeling.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op