Je synchronisaties met STACK resetten

In dit artikel leggen we uit hoe je voorkomt dat de desktopapplicatie je lokale bestanden verwijdert nadat de corresponderende bestanden op je STACK zijn verwijderd.

Sluit de desktopapplicatie af

Klik hieronder op je besturingssysteem voor instructies om de desktopapplicatie af te sluiten.

Windows
    • Klik rechtsonder in de taakbalk van Windows met de rechtermuisknop op het STACK-icoon
    • Kies voor STACK afsluiten of Quit STACK

Mogelijk is het STACK-icoon verborgen. Klik in dat geval eerst op het pijltje dat omhoog wijst om het STACK-icoon weer te geven.

macOS
    • Klik rechtsboven in de menubalk van macOS op het STACK-icoon
    • Kies voor STACK afsluiten of Quit STACK
    Linux
    • Open een Terminal-venster
    • Voer de onderstaande opdracht uit
    ps ax | grep stack
    • Kopieer het meest linker nummer van het stack-proces, dit is de process ID van de desktopapplicatie
    • Voer de onderstaande opdracht uit om dit proces af te sluiten, waar <process ID> de waarde is die je in de bovenstaande stap hebt gevonden.
    kill <process ID>

Vind en verwijder het synchronisatie-journal

Nadat je de desktopapplicatie hebt afgesloten verwijder je het synchronsiatie-journal. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Windows
    • Open de PowerShell-app.
    • Plak de onderstaande regel in het PowerShell-venster en druk op enter. Je ziet nu een lijst met lokale mappen die je synchroniseert met STACK, evenals de namen van de bijbehorende synchronisatie-journals.
    cat $env:APPDATA\STACK\stack.cfg | Select-String journalPath,localPath | sort
    • Voer op dezelfde manier de onderstaande opdracht uit om het eerste synchronisatie-journal te verwijderen. Daarbij zijn <localPath> en <journalPath> de waardes die je met de bovenstaande opdracht hebt gevonden.
    rm -force <localPath>/<journalPath>

Dus bijvoorbeeld:

rm -force C:/Users/Felix/stack/._sync_790eec04eab5.db
    • Mocht je meerdere synchronisaties ingesteld hebben, verwijder dan op dezelfde manier ook de rest van de synchronisatie-journals.
    macOS
    • Open de Terminal-app.
    • Plak de onderstaande regel in het Terminal-venster en druk op enter. Je ziet nu een lijst met lokale mappen die je synchroniseert met STACK, evenals de namen van de bijbehorende synchronisatie-journals.
    cat ~/Library/Preferences/STACK/stack.cfg | grep 'journalPath\|localPath' | sort
    • Voer op dezelfde manier de onderstaande opdracht uit om het eerste synchronisatie-journal te verwijderen. Daarbij zijn <localPath> en <journalPath> de waardes die je met de bovenstaande opdracht hebt gevonden.
    rm <localPath>/<journalPath>

Dus bijvoorbeeld:

rm /Users/felix/stack/._sync_790eec04eab5.db
    • Mocht je meerdere synchronisaties ingesteld hebben, verwijder dan op dezelfde manier ook de rest van de synchronisatie-journals.
    Linux
    • Open de Terminal-app.
    • Plak de onderstaande regel in het Terminal-venster en druk op enter. Je ziet nu een lijst met lokale mappen die je synchroniseert met STACK, evenals de namen van de bijbehorende synchronisatie-journals.
    cat ~/.config/STACK/stack.cfg | grep 'journalPath\|localPath' | sort
    • Voer op dezelfde manier de onderstaande opdracht uit om het eerste synchronisatie-journal te verwijderen. Daarbij zijn <localPath> en <journalPath> de waardes die je met de bovenstaande opdracht hebt gevonden.
    rm <localPath>/<journalPath>

Dus bijvoorbeeld:

rm /home/felix/stack/._sync_790eec04eab5.db
    • Mocht je meerdere synchronisaties ingesteld hebben, verwijder dan op dezelfde manier ook de rest van de synchronisatie-journals.

Na het verwijderen van alle synchronisatie-journals kun je de desktopapplicatie weer opstarten. Houd er rekening mee dat je lokale bestanden nu allemaal vergeleken worden met de corresponderende bestanden op je STACK. Afhankelijk van de hoeveelheid bestanden die vergeleken moeten worden en je internetsnelheid kan dit proces enkele uren in beslag nemen.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling. Scrol hiervoor naar beneden en klik op de knop Neem contact op.