Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is een OpenStack-volume?

  Een volume in OpenStack is een blok opslagruimte (een soort virtuele harde schijf), die kan worden aangesloten op een OpenStack-instance. Volumes bieden duurzame en niet-vluchtige opslag: Dit betekent dat de gegevens bewaard blijven, ook al wordt de instance waar het volume aan gekoppeld is uitgeschakeld of verwijderd.

  Hoe verschilt een OpenStack-volume van lokale schijfopslag? 

  Bij het aanmaken van een instance kun je kiezen om wel/geen volume aan de instance te koppelen. Kies je voor geen volume, dan gebruik je de ‘lokale schijf’ van je instance. Kies je voor een volume, dan wordt die lokale schijf niet gebruikt maar wordt een nieuw volume aangemaakt. In tegenstelling tot een lokale schijf, kunnen volumes dynamisch worden aangesloten of losgekoppeld van de instance waar die aan gekoppeld is.

  Dit is ook direct het voordeel van een OpenStack-volumes. OpenStack-volumes bieden extra flexibiliteit en veiligheid. Ze kunnen makkelijk worden verplaatst tussen instances, helpen bij het maken van back-ups, en zijn ideaal voor data die regelmatig moet worden bewaard, zoals databases en gebruikersgegevens.

  Kunnen OpenStack-volumes worden vergroot of verkleind?

  Een volume kan wel worden vergroot, maar niet verkleind. Dit komt doordat wij geen inzage hebben in waar op de schijf de data staat opgeslagen en welke delen van het volume nog leeg zijn. Bij het verkleinen van een volume is de kans daardoor zeer groot dat er data verloren gaat.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op