Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  De facturatie van een Kubernetes-cluster

  Wanneer je een Kubernetes-cluster afneemt bij TransIP, zie je in het nieuwe controlepaneel een overzicht van de 'Running costs' en 'Period estimate' van je cluster.

  cp k8s costs

  Kort samengevat worden beide berekend op basis van het gebruik van je cluster per minuut. Het tarief is gebaseerd op een maand met 28 dagen en 24 uur per dag. In dit artikel lichten we deze berekening nader toe.

  • Facturen worden de 1e en 15e van de maand verstuurd, afhankelijk van de besteldatum van jouw cluster. Stel dat je de 5e jouw cluster besteld, dan wordt de 15e van de eerstvolgende maand het cluster gefactureerd. Facturatie voor een Kubernetes-cluster vindt altijd achteraf plaats. 
    
  • Block storages en load balancers worden gefactureerd op dezelfde datum als het cluster zelf, ongeacht wanneer in de maand die zijn afgenomen. De kosten worden berekend op basis van hoe lang je er gebruik van hebt gemaakt in de betreffende facturatieperiode.

  Running costs

   

  De running costs zijn gebaseerd op de kosten voor het resourcegebruik van jouw cluster (nodes, block storages en load balancers) tussen het begin van de facturatieperiode en het 'nu'. Een overzicht van de tarieven vind je op deze pagina.

  • De start van de facturatieperiode is de dag van de maand waarop je je cluster hebt afgenomen, bijvoorbeeld 6 augustus.
  • Het 'nu' is hier het moment waarop je de running costs in het controlepaneel bekijkt.
  • We gaan uit van maanden van 28 dagen i.v.m. februari, maar je betaald nooit meer dan de maandprijs, ongeacht of de maand 28, 30, of 31 dagen heeft.

  De running costs worden als volgt berekend:

  De maandprijs van de resource / het aantal minuten in 28 dagen * het aantal minuten dat de resource gebruikt wordt * het aantal resources (bijv. het aantal nodes).

  We bekijken deze berekening aan de hand van een voorbeeld met een enkele K4-node:

  De prijs van een K4 is €20,- ex BTW per maand. Stel dat je de 5e van de maand deze hebt afgenomen en de 12e in het controlepaneel kijkt precies binnen het uur op de minuut waarop er zeven dagen verstreken zijn sinds je het Kubernetes-cluster af hebt genomen. Je ziet dan onder running costs een kwart van de €20,- oftewel €5,-.


  Period estimate

   

  De 'Period estimate' gaat uit van de running costs maar dan doorgetrokken voor de rest van de maand.

  We kijken naar het eerdere voorbeeld van een Kubernetes-cluster met één enkele K4-node die je op de 5e van de maand besteld hebt: Kijk je de 12e na exact zeven dagen naar de running en estimated costs, dan zie je daar onder 'running costs' een bedrag van €5,- ex BTW en onder 'estimated costs' een bedrag van €20,- ex BTW.

  Kijk je in dit voorbeeld in plaats van de 12e van de maand de 19e van de maand en heb je vanaf de 5e tot en met de 12e ook een load balancer gebruikt, dan zouden de running costs t/m de 19e €10,00 voor de K4 node zijn en €2.50 voor de load balancer (voor de 5e t/m de 12e). Je ziet  dan een totaal van €12.50 onder de running costs.

  De period estimate gaat vervolgens uit van hetzelfde gebruik voor de rest van de maand als in de eerdere dagen. De geschatte kosten zouden dan uitkomen op €25, omdat de 19e halverwege de 28 dagen valt waarop de berekening gebaseerd is.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op