Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  De houdergegevens van je domeinnaam wijzigen

  Iedere domeinregistratie bevat WHOIS-gegevens, waarin de houder (de eigenaar) en de administratieve en technische contactgegevens van een domeinnaam vermeld staan.

  Deze WHOIS-gegevens zijn verplicht en worden bij de registratie en verhuizing van je domeinnaam toegevoegd. Standaard worden de WHOIS-gegevens uit je standaard domeininstellingen gebruikt, maar je kan er voor de meeste domeinextensies ook voor kiezen om deze gegevens tijdens de registratie of verhuizing van je domeinnaam te wijzigen.

  De houder van een domeinnaam is de rechtmatige eigenaar en kan zowel een persoon als een bedrijf zijn. Wie of welk bedrijf de houder is, staat vermeld in de houdergegevens van een domeinnaam.

  In dit artikel vertellen we je meer over de houdergegevens en hoe je deze gegevens via je controlepaneel inziet en aanpast.


  De houder van een domeinnaam

  Zoals vermeld, bevatten de WHOIS-gegevens informatie over de houder (de eigenaar) en het administratieve en technische contact van een domeinnaam.

  De administratieve en technische contactgegevens kunnen gebruikt worden om contact op te nemen met de beheerder van een domeinnaam. De beheerder kan tegelijkertijd ook de houder (de eigenaar) zijn, maar het komt vaak genoeg voor dat de houder een ander persoon of bedrijf is.

  De administratieve en technische contactpersonen van een domeinnaam zijn in sommige gevallen publiekelijk inzichtelijk door een WHOIS zoekopdracht uit te voeren. De houdergegevens zijn daarentegen in verband met privacywetgeving (AVG) in verreweg de meeste gevallen helemaal afgeschermd.

  Desalniettemin is het van belang dat de houdergegevens van je domeinnaam correct en up-to-date zijn. Als dit niet het geval is, kan het domein door het bijbehorende register geschorst of zelfs opgezegd worden.

  Verder is het belangrijk om te weten wie of welk bedrijf als eigenaar van jouw domein staat vermeld. Zo voorkom je bijvoorbeeld verwarring over het eigendom bij mogelijke geschillen over een domeinnaam. De gegevens van de houder worden daarnaast ook gebruikt om verhuizingen van bepaalde domeinextensies te kunnen uitvoeren.


  In het controlepaneel kun je voor alle domeinnamen die je bij TransIP geregistreerd hebt naar wens de houdergegevens inzien.

  Ga hiervoor binnen het controlepaneel naar 'Domein' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw webadresgegevens' op het tandwiel om direct de WHOIS-gegevens van jouw domeinnaam te zien.

  jouw webadresgegevens

  Is jouw domeinnaam geregistreerd door een andere klant of reseller van ons? Zoek dan door middel van een WHOIS zoekopdracht de administratieve en technische contactgegevens van het domein op. 

  Gebruik deze informatie om in contact te komen met de beheerder van het domein en zo de houdergegevens in te zien en eventueel te (laten) wijzigen.

  Is de WHOIS-informatie van het domein afgeschermd? Neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij zullen je verzoek tot het inzien dan wel wijzigen van de houdergegevens doorsturen naar de beheerder van het domein.


  De houdergegevens wijzigen

  Nadat je op het tandwiel naast 'Jouw webadresgegevens' hebt geklikt, kom je op de pagina 'Webadresgegevens beheren' terecht. Hier zie je een overzicht van de WHOIS-gegevens van jouw domeinnaam. Naast de houdergegevens vind je hier ook de adminstratieve en technische contactgegevens terug.

  Voor de meeste domeinextensies kun je alle informatie op deze pagina naar wens aanpassen. Voor sommige domeinextensies zijn echter aanvullende stappen vereist om de houdergegevens aan te kunnen passen.

  Zo zijn er domeinextensies waarbij het bijbehorende register kosten rekent voor een houderwijziging. Dit geldt vaak alleen voor het aanpassen van de naam of bedrijfsnaam van de houder. Als er kosten gemoeid zijn bij een houderwijziging, krijg je hier een duidelijke melding van te zien.voorbeeld houderwijziging .BE domein

  Er zijn ook domeinextensies waarbij het wijzigen van de houder alleen handmatig mogelijk is en dus niet via het controlepaneel kan. In dat geval zal er geen optie getoond worden om de houder te wijzigen.

  Om de houderwijziging alsnog uit te kunnen voeren, is het van belang dat je contact opneemt met onze supportafdeling. Zij zullen je helpen om de houderwijziging in orde te maken. Hou er wel rekening mee dat voor deze handmatige houderwijzigingen vrijwel altijd kosten worden gerekend door het bijbehorende register.

  voorbeeld houderwijziging .NU domein

  De kosten en verwerkingstijd van de houderwijziging kunnen per domeinextensie verschillen. Beide zijn afhankelijk van het overkoepelende register van de betreffende extensie. Hieronder vind je een overzicht van de domeinextensies waarop dit van toepassing is:

  Domeinextensie Kosten Maximale Verwerkingstijd
  .IT €10 excl. btw (incl. €12,10) 1 dag
  .AT, .SK, .FI €15 excl. btw (incl. €18,15) 14 dagen
  .LU €35 excl. btw (incl. €42,35) 7 dagen
  .NU, .SE, .CH €50 excl. btw (incl. €60,50) 7 dagen
  .ES €100 excl. btw (incl. €121,00) enkele weken

  Het is ook mogelijk om voor meerdere domeinnamen tegelijk de houdergegevens aan te passen. Ga hiervoor naar 'Domein & Hosting' en vink links de domeinnamen aan die je wil wijzigen. Klik vervolgens op 'Houdergegevens wijzigen'.

  Hou er rekening mee dat alle velden die je hier ziet staan ook voor iedere geselecteerde domeinnaam worden gebruikt.

  Let op: Je kan op deze manier meerdere domeinnamen selecteren. Als één van de domeinnamen een afwijkende procedure heeft voor het wijzigen van de houder, zul je de houdergegevens op deze manier niet kunnen aanpassen. Je zal de domeinnamen met een afwijkende procedure dan individueel moeten wijzigen.

  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de houdergegevens van je domeinnamen kan inzien en aanpassen.

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op