Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik krijg de melding 'Een CNAME record moet een unieke naam hebben' bij het instellen van een CNAME op mijn domein

  In je DNS instellingen kan je bij records met verschillende types dezelfde naam gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een A-record maken met de naam subdomein en een MX-record met de naam subdomein. Beide records gelden dan voor subdomein.jedomeinnaam.nl.

  De uitzondering hierop is een CNAME-record. Bij een CNAME-record moet de naam die je gebruikt altijd uniek zijn. Je mag dan geen ander record hebben met dezelfde naam. Als je bijvoorbeeld een CNAME-record hebt met als naam 'subdomein' dan mag geen enkel ander record de naam 'subdomein' hebben.

  Om dezelfde reden is het ook niet mogelijk om een CNAME in te stellen op het record met naam @. Het @-record bevat achter de schermen altijd al een extra SOA-record, waardoor de naam niet meer uniek zou zijn.

  Wanneer je de foutmelding 'Een CNAME record moet een unieke naam hebben' krijgt dan kan je het beste de namen van je DNS records nakijken en ervoor zorgen dat de naam van je CNAME-record niet ook bij een ander record gebruikt wordt.

  Voor meer technische informatie over de regelgeving op het gebied van DNS kan je kijken op: http://www.ietf.org/rfc/rfc1035.txt

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op