Oude DNS-instellingen terugplaatsen

De DNS-instellingen die je eerder voor een domein hebt gebruikt, kun je te allen tijde inzien en terug plaatsen in jouw controlepaneel wanneer je gebruik maakt van 'Geavanceerd Domeinbeheer'. Deze DNS-instellingen worden onbeperkt bewaard, je kunt dan ook terug tot het moment dat het domein bij ons werd geregistreerd. In dit artikel laten wij zien hoe je de vorige DNS-instellingen kunt inzien en terug plaatsen.

Stap 1

Log in op je controlepaneel, klik in het linkermenu op 'Domein' en klik links op de naam van je domein.

Stap 2

Scroll aan de rechter kant naar onderen naar 'Geavanceerd domeinbeheer' > 'DNS'. Is 'Geavanceerd domeinbeheer' nog niet ingeschakeld? Klik dan achter 'TransIP instellingen' op het schuifje zodat het uit staat. Je krijgt dan een overzicht te zien zoals hier onder (maar met meer DNS-records)

geavanceerd domeinbeheer

Stap 3

Klik achter 'DNS' op 'Bulk opties'.

domein dns bulk opties

Stap 4

Selecteer achter 'Herstel een vorige versie' de datum waarvan je de DNS-instellingen wil herstellen. Je ziet een preview van de DNS-instellingen van de geselecteerde datum direct terug in je DNS-records.

dns vorige versie herstellen

Stap 5

Klik rechts onderaan je DNS-instellingen op 'Opslaan'. Je oude DNS-instellingen zijn nu teruggezet.

dns wijzigingen opslaan

Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS-instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.