Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is Big Storage?

  Big Storage is ons opslagplatform waarbij je tot 400TB (40TB x 10) aan extra opslagruimte aan je VPS kunt toevoegen. Je kunt Big Storage zien als een extra (externe) harde schijf die aan je server toegevoegd wordt en gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de opslag van grote hoeveelheden data zoals foto's & video's of back-ups van je VPS(-en). Omdat Big Storage gebruik maakt van (Enterprise grade) HDD-schijven in tegenstelling tot de SSD's van de normale opslag van je VPS, is de schrijf- en leessnelheid wel lager.


  Big Storage aan meer dan één VPS koppelen

   

  Je kunt via het controlepaneel je Big Storage schijf maar aan één VPS tegelijkertijd koppelen. Je kunt echter wel deze Big Storage schijf via bijvoorbeeld NFS (Network File System) beschikbaar maken voor andere VPS'en, zie onze NFS-handleiding. Via deze weg kunnen dan bijvoorbeeld back-ups van andere VPS'en ook naar de Big Storage schijf geschreven worden. Een VPS kan maximaal 10 verschillende Big Storage schijven gekoppeld hebben (met dus een totaal van 400TB).


  Dataverkeer berekening tussen de VPS en Big Storage

   

  Er wordt geen dataverkeer berekend tussen een VPS en gekoppelde Big Storage. Je kunt dus zoveel data heen en weer sturen van je VPS naar je Big Storage als je zelf wilt. Dit geldt niet voor een andere VPS die de Big Storage bijvoorbeeld via NFS benadert.


  De Big Storage schijf later uitbreiden

   

  Het is mogelijk om achteraf een Big Storage schijf uit te breiden. Kijk hier voor een handleiding hoe je dit in Windows Server kunt uitbreiden, op de volgende pagina vind je meer informatie over het uitbreiden van Big Storage op Linux.

  Let op! Niet elk OS / filesystem biedt ondersteuning voor schijven groter dan 2TB (onze VPS'en met een controlepaneel zoals Directadmin ondersteunen dit wel). Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Windows Server waarbij standaard vaak gebruik gemaakt wordt van MBR (Master Boot Record). Hiervoor is de limiet maximaal 2TB en zal ook een upgrade naar een schijf van bijvoorbeeld 4TB dan ook niet goed opgepakt worden door het OS. Wanneer je van GPT (GUID Partition Table) gebruik maakt, heb je een dergelijke limiet niet. Zie voor een gedetailleerd overzicht van de verschillen tussen MBR en GPT: http://www.howtogeek.com/193669/whats-the-difference-between-gpt-and-mbr-when-partitioning-a-drive/.

  Meer informatie over het koppelen van je Big Storage schijf aan een VPS met Windows Server vind je hier, voor een VPS met Linux vind je hier meer informatie terug.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op