Winkelwagen

    Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

    Ik wil Drupal in cPanel installeren

    In onze cPanel tutorial series leggen wij uit hoe je een website upload naar je VPS. Voor het doorlopen van de stappen hier onder gaan wij ervan uit dat je de tutorial series doorlopen hebt, of bekend bent met de daarin behandelde materie én een database hebt aangemaakt.

    In dit artikel leggen wij uit hoe je Drupal installeert op een VPS met cPanel. Met betaalde opties zoals Softaculous kun je de installatie vereenvoudigen en met één klik vanuit cPanel uitvoeren.

    Wij gaan ervan uit dat je geen extra kosten wil maken, of extra software wil installeren, en lichten enkel toe hoe je Drupal in cPanel installeert met behulp van de ingebouwde opties in cPanel zelf.


    Drupal installeren

     

    Stap 1 

    Download Drupal vanaf de Drupal homepage en sla het .zip bestand op op je computer.

    Drupaldownloaden


     

    Stap 2

    Log in op cPanel als de gebruiker waarvoor je Drupal wil installeren en klik op 'File Manager'.

    cPanel file manager knop


     

    Stap 3

    Je ziet nu een overzicht van de mappen en bestanden. Klik op 'public_html'. Installeer je Drupal op een subdomein of add-on domein, navigeer dan naar de betreffende map.

    cPanelFiles manager


     

    Stap 4

    Klik op 'Upload' bovenaan de pagina. Je krijgt onderstaand overzicht te zien.

    cPanel file manager upload overview


     

    Stap 5

    Klik op 'Select File' en selecteer het bestand dat je in Stap 1 hebt gedownload. Klik  vervolgens op 'Open' om het bestand te uploaden.

    cPanel file manager Drupal uploaded


     

    Stap 6

    Klik op 'Go Back to...' onder in de bevestiging die verschijnt.


     

    Stap 7

    Je komt nu terug in de public_html map en ziet hier 'drupal-8.4.5.zip' (of net de versie die op moment van lezen current is). Selecteer het bestand en klik op 'Extract' bovenaan rechts.

    cPanel file manager extract Drupal


     

    Stap 8

    Je krijgt onderstaand scherm te zien waarin je de uitpak lokatie kunt aanpassen. Klik op 'Extract File(s)' om het uitpakproces te starten.

    cPanel extract Drupal zip contents

    Het aanpassen van de directory is een alternatieve methode ten opzichte van stap 3 om op je subdomein of add-on domein Drupal te installeren. Je doet dit door hier naar de directory van je subdomein of add-on domein te verwijzen.


     

    Stap 9

    Drupal stopt zijn bestanden in de map 'drupal-4.8.5' in de .zip file die je gedownload hebt. Als gevolg hiervan is er een nieuwe map in je public_html map genaamd 'drupal-4.8.5'. Klik op 'drupal-4.8.5' om de map te openen.

    cPanel File Manager Drupal folder


     

    Stap 10

    Klik achtereenvolgens op 'Select All' > 'Move'.

    cPanel File Manager select multiple files


     

    Stap 11

    Je krijgt een 'Move' scherm te zien zoals hieronder. Pas de locatie aan onder 'Enter the path that you want to move this file to:' naar '/public_html/' en klik op 'Move File(s)'.

    move drupal files in cpanel file manager

    Alle bestanden staan nu op de juiste plesk. Verwijder de Drupal-4.8.5-map en het .zip bestand door ze aan te vinken en op 'Delete' te klikken.


     

    Stap 12

    Open in een browser jedomein.nl (vervang jedomein.nl door je daadwerkelijke domeinnaam). Je krijgt dan het Drupal setup menu te zien. Selecteer je gewenste taal en klik op 'Save and continue'.

    Drupal taal selectie


     

    Stap 13

    Vervolgens kun je een 'Standaard' of 'Minimale' installatie kiezen. Kies voor 'Standaard' en klik op 'Opslaan en doorgaan'.


     

    Stap 14

    Drupal controleert of je VPS aan de vereisten voor de installatie voldoet. Je krijgt een waarschuwing over OPcache te zien. Klik onderaan op 'toch door te gaan'.

    Je bent vrij om OPcache na de installatie in te schakelen, maar de configuratie hiervan valt buiten de scope van dit artikel.


     

    Stap 15

    Voor deze stap is een database nodig. In onze cPanel tutorial series leggen wij uit hoe je een database aanmaakt.

    Geef je database gegevens op zoals in het onderstaand voorbeeld en klik op 'Opslaan en doorgaan'.

    Drupal database instellingen


     

    Stap 16

    Drupal installeert automatisch je website en doorloopt daarna automatisch ook de stap 'Vertalingen instellen'.

    Drupal website instellen


     

    Stap 17

    Drupal vraagt je vervolgens om onderstaande gegevens. Vul de velden in, schrijf je username en wachtwoord op mocht je die kwijtraken, en klik op 'Opslaan en doorgaan'.

    Drupal website instellen


     

    Stap 18

    Drupal werkt de vertaling bij. Na het voltooien van dit proces kom je automatisch op je Drupal site uit en kun je je site gaan inrichten!

    Drupal vertaling bijwerken

    Op de inrichting en het beheer van een Drupal website kunnen wij zelf geen ondersteuning aanbieden. Je kunt hier bijvoorbeeld voor contact opnemen met de support van Drupal.

    Kom je er niet uit?

    Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

    Neem contact op