Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen

Met het gebruik van de Doorstuurservice kun je bezoekers van jouw domeinnaam doorsturen naar het door jou gekozen adres.

Zo kun je bijvoorbeeld jouw .COM domeinnaam doorsturen naar jouw .NL domeinnaam. Op die manier komen jouw bezoekers altijd op de juiste website aan. Met de Doorstuurservice kun je je domein dus naar elk ander adres doorsturen, bijvoorbeeld door naar je LinkedIn profiel!

Daarnaast is het met een Doorstuurservice ook mogelijk om alle e-mail gericht aan jouw domeinnaam naar een ander e-mailadres door te sturen. Mocht je ook willen e-mailen met jouw domeinnaam, dan raden we aan om een E-mail Only pakket uit te kiezen. In dit pakket zit de Doorstuurservice inbegrepen en kun je tevens 3 e-mailadressen voor jouw domeinnaam aanmaken.

Als je in het bezit bent van een webhostingpakket, dan kun je je website door middel van een .htaccess bestand  doorsturen. Kijk voor meer informatie en uitleg over het gebruik van .htaccess op dit artikel.


Mijn domein staat (nog) niet bij TransIP

Via onze Doorstuurservice pagina kun je een nieuw domein registreren. Op deze pagina vul je jouw gewenste domeinnaam in de domeinchecker in om te zien of deze nog beschikbaar is.

Voer jouw domeinnaam in de domeinchecker in

Als dit het geval is, klik je op 'Verder' en de Doorstuurservice zal automatisch aan jouw bestelling worden toegevoegd.

Heb je al een domeinnaam, maar staat deze bij een andere partij? Dan kun je op de bovenstaande manier ook het domein samen met een Doorstuurservice naar ons toe verhuizen. Hoe je een domeinnaam naar TransIP verhuist kun je lezen in dit artikel.

Na het afronden van de bestelling kun je in jouw controlepaneel het adres opgeven waar het domein naar doorgestuurd moet worden.

Ga naar 'Verschillende doorstuurmethodes' om te zien hoe je het doeladres instelt en welke verschillende methodes je kunt gebruiken om je domeinnaam door te sturen.


Mijn domein staat bij TransIP

Mocht het domein dat je wil gaan doorsturen al bij TransIP staan, dan kun je op de volgende manier hier een Doorstuurservice voor bestellen. Let wel op dat dit alleen mogelijk is als er nog geen pakket op het domein aanwezig is.

 

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Scroll naar onderen en klik op 'Kies je pakket'.

afbeelding van kies je pakket

 

Stap 2

Kies vervolgens voor de 'Doorstuurservice'.

Kies hier de Doorstuurservice

 

Stap 3

Geef nu op naar welk adres je de bezoekers van jouw domeinnaam wil doorsturen.

Geef het adres op waar je naar wil doorsturen

 

Stap 4

Klik nu op 'Volgende' en rond de bestelling af. Hierna zal je Doorstuurservice zo snel mogelijk actief worden.


Verschillende doorstuurmethodes

Er zijn verschillende manieren om jouw domeinnaam door te sturen. Om jouw Doorstuurservice te beheren ga je als volgt te werk.

 

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu op 'Jouw Doorstuurservice beheren'.

Klik op 'Jouw doorstuurservice beheren'

 

Stap 2

Klik nu op 'Doorsturen'.

Klik op 'Doorsturen'

 

Stap 3

Je kunt hier opgeven waar bezoekers van jouw domeinnaam naartoe gestuurd moeten worden. Daarnaast kun je op deze pagina aangeven of je de e-mail gericht aan jouw domeinnaam naar een e-mailadres wil laten doorsturen.

Klik op 'Geavanceerd'

 

Klik hier op 'Geavanceerd' om de verschillende doorstuurmethodes terug te vinden.

Doorstuurmethodes

 

301
Bij een 301 redirect (moved permanently) zal de bezoeker direct worden doorgestuurd naar je echte website. Zoekmachines zullen deze verwijzing indexeren. Het adres van je eigen site zal in de adresbalk verschijnen.

302
Bij een 302 redirect (moved temporarily) zal de bezoeker tevens direct worden doorgestuurd naar je echte website. Zoekmachines zullen deze verwijzing echter niet indexeren. Het adres van je eigen site zal in de adresbalk verschijnen.

Frame
Bij een Frame blijft je TransIP domeinnaam en dus niet het adres van je eigen website, in de adresbalk staan. Hierbij maken wij gebruik van een HTML Frame. Je kan eventueel de titel van het frame en de locatie van een favicon.ico-bestand instellen.

Frame verwijzingen hebben verder ook een negatieve invloed op de vindbaarheid van je pagina op Google - voor SEO doeleinden kun je daarom het beste kiezen voor een 301 redirect.


Subdomeinen of -mappen doorsturen

Bij het doorsturen naar een ander adres kun je ook subdomeinen of submappen op het domein doorsturen. Je kan bij het instellen de opties 'Map- en bestandsnamen behouden' en 'Subdomeinen ook doorsturen' kiezen.

Je kiest bijvoorbeeld ervoor om jouwdomein.nl te forwarden naar http://www.anderdomein.nl/.

  • Kies je voor de optie 'Map- en bestandsnamen behouden', dan zullen bezoekers op http://www.jouwdomein.nl/map/ automatisch uitkomen op http://www.anderdomein.nl/map/.
  • Kies je voor de optie 'Subdomeinen ook doorsturen', dan zullen bezoekers op http://subhost.jouwdomein.nl/ automatisch uitkomen op http://www.anderdomein.nl/subhost/.
  • Kies je ervoor om beide opties te selecteren, dan zullen bezoekers op http://subhost.jouwdomein.nl/map/ automatisch uitkomen op http://www.anderdomein.nl/map/subhost/.

Mijn Doorstuurservice werkt nog niet

Wanneer je nog steeds onze Gereserveerd pagina ziet verwijst jouw domein mogelijk nog niet naar de juiste server. Zorg er in dat geval voor dat de DNS instellingen van jouw domein naar de Doorstuurservice wijzen.
 

Stap 1

Selecteer het domein opnieuw in Domein & Hosting (niet aanvinken).
 

Stap 2

Scroll naar 'Geavanceerd Domeinbeheer' en ga vervolgens naar het kopje 'DNS'.
 

Stap 3

Bij 'Kopieer gegevens van' selecteer je 'Standaard TransIP DNS-instellingen'. Klik nu op 'Opslaan' en jouw domein zal zo snel mogelijk naar jouw Doorstuurservice gaan wijzen.

Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken, hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 21 september 2018 (#1972)

@taquoriel

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij!

Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken. Vergeet hierbij niet het domein te noemen waar je de Doorstuurservice op hebt afgenomen.

0
taquoriel 20 september 2018 (#1971)

Ik heb mijn blog verhuisd van mijn oude domein met SSL certificaat naar een nieuw domein met SSL certificaat. Ik dacht: handig, zo'n doorstuurservice. Maar hoewel https:// nu de-facto standaard is geworden, ondersteunt deze service NIET het 301 forwarden van https://example.com/ naar https://newexample.com/

0
Matthijs van Beek Admin 26 februari 2018 (#828)

@phinux

Dit is inderdaad een beperking van LinkedIn: je moet ingelogd zijn om een profiel te bekijken. Als je bijvoorbeeld zelf uit LinkedIn uitlogt en vervolgens het profiel van iemand probeert te openen krijg je ook een inlogpagina te zien.

Overigens valt dit enigszins buiten de scope van dit artikel. Bij dergelijke vragen kun je het beste contact opnemen met onze helden van support middels de 'Neem contact op' knop onderaan dit artikel.

0
phinux 26 februari 2018 (#827)

Ik wilde mijn domein tijdelijk laten verwijzen naar mijn LinkedIn-pagina tot ik mijn bedrijfswebsite klaar heb. Zoals op de site ook als idee word gegeven. Helaas krijgt iedereen een inlog scherm van LinkedIn scherm te zien voor ze mijn pagina te zien krijgen. Ik weet dat dat niet aan jullie kan ligt, maar wellicht hebben jullie hier wel een oplossing voor.

0
Nick Brouwer Admin 22 januari 2018 (#645)

@zienn

Jazeker! In de Doorstuurservice vul je dan simpelweg domein.nl/pagina als doeladres in. De bezoekers van jouw domeinnaam worden dan automatisch naar de door jou ingevulde pagina doorverwezen.

0
zienn 22 januari 2018 (#644)

kan ik ook een domein naar een pagina op een ander domein doorsturen? mijndomein.nl -> domein.nl/pagina

0
Nick Brouwer Admin 15 november 2017 (#342)

@n2s

Dat is zeker mogelijk! Wanneer je de 301 of 302 redirect gebruikt, zal men altijd de URL van het doeladres in de adresbalk te zien krijgen.

0
n2s 15 november 2017 (#336)

is het mogelijk om sub.website.com te linken aan mijn domein www.mijndomein.com, en dat de link www.mijndomein.com blijft wanneer ze de site bezoeken ? het gaat om een one page website.

1
Nick Brouwer Admin 28 september 2017 (#108)

De kosten voor de Doorstuurservice bedragen €5,- ex. BTW per jaar.

In de afbeelding met het overzicht van de producten kun je naast de prijs zien of deze per maand (p.m.) of per jaar (p.j.) zijn.

-Nick

1
mwitjens 26 september 2017 (#102)

De kosten van doorsturen bedragen € 5,00. Echter is het mij niet duidelijk of dit eenmalig is, of per jaar, of per maand...

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op