(Early Access) WordPress installeren op een webhostingpakket

Dit artikel is gebaseerd op ons nieuwe controlepaneel en webhostingplatform. Gebruik je geen Early Access-webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus nog in het huidige controlepaneel? Bezoek dan deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Meer informatie over de Early Access voor webhosting vind je in dit Knowledge Base artikel: Wat is de webhosting early access?

In dit artikel leggen we de stappen uit om WordPress te installeren op het webhostingpakket van jouw domeinnaam.

Heb je WordPress al geïnstalleerd? Check dan ons blog om te zien hoe je jouw WordPress-website optimaal gebruikt!

Jouw domeinnaam

Om te beginnen met het bouwen van een WordPress website, heb je eerst een domeinnaam nodig. Dit is het adres waar bezoekers jouw WordPress-website op zullen vinden.

Vervolgens kies je een webhostingpakket uit waar je WordPress op installeert. Klik nu eerst op één van de onderstaande koppen die op jouw situatie van toepassing is.

Ik heb al een domeinnaam bij TransIP geregistreerd

Super! Ga direct door naar het hoofdstuk 'Kies jouw webhostingpakket'.

Ik heb een domeinnaam elders geregistreerd

Heb je al een domeinnaam in je bezit hebt die nog niet bij TransIP is geregistreerd, dan is het van belang dat je het domein naar TransIP verhuist.

Volg nu de stappen in het artikel 'Ik wil mijn domeinnaam naar TransIP verhuizen' om, je raadt het al, je domeinnaam naar ons toe te verhuizen. Tijdens de aanvraag voor de verhuizing kies je dan een webhostingpakket uit.

In het hoofdstuk 'Kies jouw webhostingpakket' vind je meer informatie over welk webhostingpakket voor jou geschikt is.

Zodra je jouw domeinnaam naar TransIP hebt verhuisd en hier een webhostingpakket bij hebt gekozen, ga je naar het hoofdstuk 'Installeer WordPress'.

Ik heb nog geen domeinnaam

Heb je nog geen domeinnaam in je bezit? Dan registreer je deze eenvoudig via onze homepage. Voor meer uitleg over het registreren van een domeinnaam raden we je aan een kijkje te nemen op dit artikel.

Zodra je een domeinnaam hebt geregistreerd, ga je naar het hoofdstuk 'Kies jouw webhostingpakket'.

Ik heb een domeinnaam en hier staat een webhostingpakket op

Ga in dit geval direct door naar het hoofdstuk 'Installeer WordPress'.

Kies jouw webhostingpakket

Om met WordPress aan de slag te gaan, heb je een webhostingpakket nodig voor je domeinnaam.

Heb je al een webhostingpakket geactiveerd op je domeinnaam? Ga dan naar het hoofdstuk 'Installeer WordPress'.

Om een Early Access webhostingpakket uit te kiezen, ga je als volgt te werk:

Via de webhosting productpagina kun je een nieuw webhostingpakket bestellen. Maak nu een keuze tussen de webhostingpakketten. Het kleinste webhostingpakket is een prima keuze als je met een relatief kleine WordPress-website wil beginnen.

Je hebt op de website de keuze tussen een gebruikelijk webhostingpakket of een early access webhostingpakket. Kies voor het early access pakket.

Heb je meer webruimte, databases of e-mailadressen nodig? Kies dan een groter pakket, of upgrade je webhostingpakket op een later moment.

Zodra je een pakket hebt uitgekozen, klik je eronder op 'Bestellen'.

Bevestig hierna de bestelling en je pakket zal binnen enkele minuten actief zijn voor het uitgekozen domein.

Installeer WordPress

WordPress is direct te installeren zodra jouw webhostingpakket actief is.

Ga binnen het nieuwe controlepaneel in de linkerkolom naar 'Webhosting' om te zien of je webhostingpakket actief is. Is dit nog niet het geval? Wacht dan enkele minuten en ververs de pagina.

Zodra je webhostingpakket actief is kun je deze selecteren. Klik vervolgens in het overzicht op het tandwiel naast 'Kies een CMS'.

klik op het tandwiel naast CMS

Stap 1

Klik naast 'Stap 1: CMS kiezen' op 'Kiezen' en selecteer in het scherm dat tevoorschijn komt WordPress als CMS.

Installeer wordpress

Vervolgens kun je de WordPress versie en de taal van het WordPress dashboard selecteren. We raden je aan om de nieuwste versie te gebruiken. Je kunt hier ook direct de inloggegevens voor jouw WordPress website aanmaken.

Kies je CMS

• Gebruikersnaam: Dit is de gebruikersnaam die je gebruikt om in te loggen op de beheeromgeving van jouw Wordpress-website.
  • Wachtwoord: Dit wachtwoord gebruik je eveneens om in te loggen op de beheeromgeving van WordPress.
  • Je e-mailadres: Hier vul je het e-mailadres in waarmee je onder andere je wachtwoord kunt opvragen, mocht je deze onverhoopt verliezen.
  • Naam: Hier vul je de naam van jouw Wordpress-website in.

Als je er helemaal klaar voor bent, klik je nu op 'Opslaan'.

Stap 2

Klik naast 'Stap 2: database kiezen' op 'Kiezen'. Er opent een scherm waarin je een database kunt aanmaken of een bestaande database kunt selecteren.

selecteer een database of maak er een aan

In de meeste gevallen zul je hier een nieuwe database aanmaken. Kies een database naam en een wachtwoord. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Heb je geen ruimte voor een nieuwe database, verwijder dan eerst een database of upgrade je webhostingpakket. Je hebt ook de optie om een bestaande database te selecteren.

Stap 3

Vink het vakje onder Stap 3 aan om WordPress te kunnen installeren. Als er momenteel al een website staat geïnstalleerd op je hoofddomein dan zal deze worden overgeschreven. Als je de website wilt bewaren, doe dat dan voordat je verder gaat.

Installeer wordpress

Zodra je klaar bent om te installeren, klik je op 'Installeren'.

Aan de slag met WordPress

Zodra WordPress op jouw domeinnaam is geconfigureerd, kun je natuurlijk niet wachten om aan de bouw van jouw website te beginnen. Met plug-ins en thema's richt je jouw WordPress-website volledig naar jouw wensen in.

Lees ook ons blog waar we uitgebreid uitleggen hoe je het beste van start gaat!

Met behulp van de TransURL zie je jouw WordPress-website terug als je jouw domeinnaam hier nog niet aan hebt gekoppeld.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je WordPress gebruikt op een webhostingpakket of een WordPress Hosting-pakket.

Mocht je op basis van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'!