Ik wil een back-up van mijn e-mail maken (Outlook)

Met behulp van Outlook draag je eenvoudig e-mail, contactpersonen en agenda-items over van het ene naar het andere mailaccount. Dit gebeurt door binnen Outlook een back-up te maken in de vorm van een zogenaamd Perosnal Storage Table-bestand (.pst-bestand).

In dit artikel leggen we je uit hoe je een back-up van je e-mail maakt met Outlook 2010, 2013 en 2016. Mocht je niet zeker zijn welke versie van Outlook je gebruikt, kijk dan op de pagina 'Welke versie van Outlook heb ik?' voor meer informatie.

Lees hier je hoe je een eerder gemaakte back-up van je e-mail in Outlook terugplaatst. Heb je nog geen e-mailadres bij TransIP, maar wil je hier wel graag gebruik van maken? Lees dan dit artikel voor meer informatie en uitleg over het aanmaken van e-mailadressen.

Wanneer je een back-up van je e-mails maakt, zullen de e-mails niet van je account verwijderd worden. Je ontvangt enkel een kopie van je e-mails.

Outlook 2010

Stap 1

Open Outlook, klik bovenin op 'Bestand' en vervolgens op het tabblad 'Opties'.

Klik op 'Bestand', gevolgd door 'Opties'

Stap 2

Klik nu in het zojuist geopende dialoogvenster op 'Geavanceerd'. Onder het kopje 'Exporteren' klik je op de knop 'Exporteren'.

Klik op 'Exporteren'

Stap 3

Selecteer 'Naar een bestand exporteren' en klik op 'Volgende'.

Klik op 'Naar een bestand exporteren'

Stap 4

Selecteer 'Outlook-gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'.

Selecteer 'Outlook-gegevensbestand (.pst)'

Stap 5

Kies nu de naam van het e-mailaccount dat je wil exporteren. Let op: je kunt maximaal één account per keer exporteren.

We raden aan om hier 'Submappen opnemen' aan te hebben gevinkt. Dit zorgt ervoor dat alle accountgegevens waaronder je e-mailberichten, je agenda en je contactpersonen worden geëxporteerd. Klik daarna op 'Volgende'.

Kies het e-mailaccount uit en klik op 'Volgende'

Stap 6

Klik nu op 'Bladeren' om de back-up een naam te geven en de map uit te kiezen waar de back-up in wordt opgeslagen. Onder 'Opties' geef je aan wat er met dubbele items gedaan wordt. Klik op 'Voltooien' wanneer je zover bent.

Kies een naam en een locatie voor de back-up

De back-up wordt direct geëxporteerd en opgeslagen in de eerder opgegeven map. Nu je een back-up hebt aangemaakt, kun je deze bijvoorbeeld bewaren op STACK. Op die manier is de back-up overal te bereiken!

Lees dit artikel om een back-up van je e-mail in Outlook terug te plaatsen.

Outlook 2013 & 2016

Stap 1

Open Outlook en klik bovenin op 'Bestand'. Klik vervolgens op het tabblad 'Openen' en daarna op 'Importeren/exporteren'.

Klik op 'Bestand', gevolgd door 'Openen'

Stap 2

Kies nu 'Naar een bestand exporteren' en klik op 'Volgende'.

Kies 'Naar een bestand exporteren' en klik op 'Volgende'

Stap 3

Kies nu 'Outlook-gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'.

Kies 'Outlook-gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'

Stap 4

Kies nu de naam van het e-mailaccount dat je wil exporteren. Let op: je kunt maximaal één account per keer exporteren.

We raden aan om hier 'Submappen opnemen' aan te hebben gevinkt. Dit zorgt ervoor dat alle accountgegevens waaronder je e-mailberichten, je agenda en je contactpersonen worden geëxporteerd. Klik daarna op 'Volgende'.

Kies de naam van het e-mailaccount dat je wil exporteren

Stap 5

Klik nu op 'Bladeren' om de back-up een naam te geven en de map uit te kiezen waarin de back-up wordt opgeslagen. Onder 'Opties' geef je aan wat er met dubbele items gedaan wordt. Klik je op 'Voltooien' wanneer je zover bent.

Kies een naam en een locatie voor de back-up

De back-up wordt direct geëxporteerd en opgeslagen in de eerder opgegeven map. Nu je een back-up hebt aangemaakt, kun je deze bijvoorbeeld bewaren op STACK. Op die manier is de back-up overal te benaderen!

Lees dit artikel om een back-up van je e-mail in Outlook terug te plaatsen.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een back-up van je e-mail maakt in Outlook.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling. Je kunt hen benaderen met de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken? Laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.