Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Uceprotect rbl blacklist registratie scam

TL;DR: UCEPROTECT is een frauduleuze spam-partij. Als je bij deze partij geregistreerd staat heeft dat geen impact op de werking van jouw mail en kun je die registratie negeren.

Online tools zoals Mxtoolbox controleren of jouw VPS op een Real-time Blackhole List (RBL) blacklist staat. Zo ja, dan kan dat betekenen dat e-mail die je vanaf jouw VPS stuurt als spam gemarkeerd wordt en minder goed aankomt bij ontvangers.

Recent heeft de RBL-partij UCEPROTECT een nieuwe eigenaar gekregen. Deze nieuwe eigenaar heeft het roer grondig omgegooid en besloten om alle IP-ranges van een aantal providers, waaronder TransIP, op een blacklist (Uceprotectlvl 3) te plaatsen. Vervolgens bieden ze jou tegen betaling de mogelijkheid om van die lijst verwijderd te worden.

Dit zien wij als fraude en uiteraard werken wij en andere partijen daar niet aan mee. Geen enkele partij zal dan ook op basis van een registratie bij UCEPROTECT enige actie ondernemen tegen e-mail verstuurd vanaf jouw VPS. Een registratie van het IP-adres van jouw VPS bij UCEPROTECT kun je dan ook veilig negeren.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 16 december 2022 (#9224)

@insaneone,

Elke listing bij Uceprotect zou genegeerd moeten worden door een zelfrespecterende mailpartij. Dat is volgens mij inmiddels bij de grote spelers ook doorgedrgonen. Het zou mij niet verbazen als je probleem door een andere spamlijst of probleem veroorzaakt wordt.

Krijg je zelf een duidelijke melding door welke registratie het probleem komt? Zo niet dan zou ik contact opnemen met Hotmail en vragen of zij inzicht kunnen geven in waarom de mail niet aan komt.

Er kunnen overigens scala aan oorzaken zijn waarom mail in blocklists terecht komen: geen Captcha op een webformulier, geen uitschrijffunctie voor een nieuwsbrief/reclame, verkeerde DNS-configuratie, etc. Het oplossen van dergelijke problemen zorgt doorgaans ook voor automatische verwijdering uit een spamlijst.

Je zou allicht ook eens contact met onze supportafdeling kunnen opnemen via het TransIP-controlepaneel en vragen of je vanaf een van de getroffen domeinen een testmail naar ons kunt sturen zodat wij op onze mailserver kunnen kijken wat voor flags daar evt naar voren komen vwb spamlijstregistraties en mailopmaakproblemen.

0
insaneone 15 oktober 2022 (#8945)

Helaas, nu is heel AS20857 listed op de L3 lijst. Mijn IP staat niet op de L1 lijst. Effect is dat mail naar (bijvoorbeeld) hotmail.com niet geaccepteerd wordt vanaf de domains die ik host vanaf mijn VPS bij TransIP. Dat was toen ik het uitgebreid testte eind juli geen enkel probleem, maar mijn gebruikers klagen nu dat ze geen mails aan die domains kunnen sturen. Ikzelf ondervind hetzelfde. Blijft altijd feest die blocklists, maar wat kunnen we eraan doen?

0
Matthijs van Beek Admin 12 augustus 2022 (#8567)

@mitchellvanbijleveld, Bedankt! Misschien hebben ze toch het beleid weer gewijzigd na de vele problemen die ze hiermee veroorzaakten. We blijven het zeker in de gaten houden.

0
mitchellvanbijleveld 4 augustus 2022 (#8516)

@Matthijs van Beek, Toch even een update wat betreft deze listing. Ze monitoren schijnbaar wel het een en ander want mijn IP adres is nu niet meer listed :).

0
Matthijs van Beek Admin 29 juli 2022 (#8477)

@mitchellvanbijleveld, Dit komt doordat na de overname door de nieuwe eigenaar van UCEPROTECT deze alle IP-ranges van verschillende providers, waaronder ons, aan een blacklist heeft toegevoegd. Een listing bij deze malafide partij zegt dan ook helemaal NIETS over de betrouwbaarheid van een IP-adres.

Als het aankomen van je mail toch problemen ervaart door een listing bij UCEPROTECT dan is dat ten dele te wijten aan de ontvangende partij die gebruik maakt van UCEPROTECT (maar vooral te wijten aan UCEPROTECT zelf). Het beste is om de ontvangende partij dan te wijzen op dat zij gebruik maken van een frauduleuze spamlijst en ze te vragen dat niet langer te doen.

0
mitchellvanbijleveld 21 juli 2022 (#8465)

Mijn IP adres is ook 'slachtoffer' van deze blacklist. De vraag is alleen, hoe komt het dat jullie IP adressen hier worden vermeld? Op hun website, en ja, het kunnen scammers zijn, laten ze eigenlijk zien dat jullie AS geblokkeerd is.

0
Matthijs van Beek Admin 15 juni 2022 (#8282)

@pixelip, @razend,

Bedankt voor het delen van jullie ervaringen! Aan de ene kant hebben we deze met enige verbazing gelezen, aan de andere kant ook weer niet: We hebben in het verleden vaker contact gehad met Microsoft over hun blacklist beleid, destijds over dat zij hele IP-ranges ipv specifieke IP-adressen die spam versturen blacklisten.

Wij kregen toen te horen dat er vooral geautomatiseerde processen gebruikt worden en dat ze zelfs op de eigen (Azure) IP-adressen geen garantie bieden vwb de blacklisting daarvan. De strekking was dat een derde partij (wij in dit geval) dus eigenlijk ook geen invloed kan uitoefenen op het beleid.

Dat neemt niet weg dat wij toch wel met enige verbazing kijken naar de beslissing van Microsoft om een frauduleuze partij als Uceprotect te omarmen.

@razend, kleine aanvulling: als de mail geheel niet aankomt, ook niet in de spam, wordt die ogenschijnlijk al van tevoren afgevangen. Mogelijk door meer factoren dan de Uceprotect registratie. Alle mail krijgt namelijk een spamscore. Bij een bepaalde score gaat de mail naar de spam ipv de inbox. Bij een nog hogere score, wordt die geheel tegengehouden. Met Microsoft's helpdesk ga je waarschijnlijk niet ver komen, maar je zou ook Contabo eens kunnen vragen of zij een bouncemelding krijgen waarom de mail is tegen gehouden. Je bent verder natuurlijk vrij in je keuze, maar op ons platform kunnen we je wel helpen om meer inzicht in de oorzaak van de problemen te krijgen, maar je kan ook om dit probleem heenwerken door onze VPS-mailservice te gebruiken.

0
razend 2 juni 2022 (#8222)

Sinds enkele weken ook aan het worstelen met een L3 listing op UCEPROTECT. Mail-tester.com geeft me netjes een 10/10 maar mails gestuurd vanuit de vps (van Contabo, sorry transip ;) ) naar een mailadres die op Office365 draait komen gewoon niet aan, niet eens in de spambox. Momenteel aan het mailen met, waarschijnlijk de beroerdste ter wereld, helpdesk van Microsoft.

Hier nog een artikel dat MS weldegelijk deze lijst gebruikt in hun systemen. https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/gebruikers-in-een-exchange-online-beveiligingsomgeving-ontvangen-ndr-s-wanneer-ze-een-e-mailbericht-verzenden-naar-een-omgeving-met-geadresseerden-die-uceprotect-gebruiken-voor-e-mail-beveiliging-5490ec19-7a21-dec9-7cf4-bda760932524

0
pixelip 23 mei 2022 (#8141)

Ik merk op dat UCEPROTECT toch wel voor problemen zorgt voor uitgaand e-mailverkeer van TransIP. Mijn Ip's zijn UCEPROTECT-Level2 en UCEPROTECT-Level3 LISTED en ik krijg nu heel veel melding van mijn klanten dat hun mail in de SPAM terecht komt, en dit enkel en alleen naar Outlook accounts (Exchange & Exchange Online) Microsoft omarmt deze malafide list blijkbaar, en daar hebben ze baat bij, want we worden bijna genoodzaakt een 365-box te nemen bij hen om 'te kunnen' mailen.. OF ik kan UCEPROTECT ook betalen @ 87 Euro per IP / jaar.. is ook een oplossing.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op