Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Uceprotect rbl blacklist registratie scam

TL;DR: UCEPROTECT is een frauduleuze spam-partij. Als je bij deze partij geregistreerd staat heeft dat geen impact op de werking van jouw mail en kun je die registratie negeren.

Online tools zoals Mxtoolbox controleren of jouw VPS op een Real-time Blackhole List (RBL) blacklist staat. Zo ja, dan kan dat betekenen dat e-mail die je vanaf jouw VPS stuurt als spam gemarkeerd wordt en minder goed aankomt bij ontvangers.

Recent heeft de RBL-partij UCEPROTECT een nieuwe eigenaar gekregen. Deze nieuwe eigenaar heeft het roer grondig omgegooid en besloten om alle IP-ranges van een aantal providers, waaronder TransIP, op een blacklist (Uceprotectlvl 3) te plaatsen. Vervolgens bieden ze jou tegen betaling de mogelijkheid om van die lijst verwijderd te worden.

Dit zien wij als fraude en uiteraard werken wij en andere partijen daar niet aan mee. Geen enkele partij zal dan ook op basis van een registratie bij UCEPROTECT enige actie ondernemen tegen e-mail verstuurd vanaf jouw VPS. Een registratie van het IP-adres van jouw VPS bij UCEPROTECT kun je dan ook veilig negeren.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
pixelip 23 mei 2022 (#8141)

Ik merk op dat UCEPROTECT toch wel voor problemen zorgt voor uitgaand e-mailverkeer van TransIP. Mijn Ip's zijn UCEPROTECT-Level2 en UCEPROTECT-Level3 LISTED en ik krijg nu heel veel melding van mijn klanten dat hun mail in de SPAM terecht komt, en dit enkel en alleen naar Outlook accounts (Exchange & Exchange Online) Microsoft omarmt deze malafide list blijkbaar, en daar hebben ze baat bij, want we worden bijna genoodzaakt een 365-box te nemen bij hen om 'te kunnen' mailen.. OF ik kan UCEPROTECT ook betalen @ 87 Euro per IP / jaar.. is ook een oplossing.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op