Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Je Exchange-server updaten

TL;DR: Exchange updates installeer je via Windows Updates. We raden aan deze op automatisch te zetten en de active hours voor automatische herstarts aan te passen.

Kwaadwillenden zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om servers te misbruiken. Het is dan ook belangrijk om je software up-to-date te houden. In deze handleiding laten we zien hoe je je Microsoft Exchange-server update en gebruik maakt van automatische updates.

Een voorbeeld van een zeer ernstige zero-day kwetsbaarheid in Exchange uit maart 2021 vind je hier. In dit geval was het voor nog niet aangevallen Exchange-servers voldoende om de laatste updates te installeren.

  • Herstart je Exchange-server zowel voor als na het updaten.
     
  • Pas bij een update naar aanleiding van een ernstige kwetsbaarheid altijd de wachtwoorden van alle mailadressen die je host aan.
     
  • E-mail die naar je server gestuurd wordt tijdens een (korte) herstart van je Exchange Server, zal na de herstart nog aankomen. Mail clients proberen altijd tijdelijk (doorgaans een paar uur) mail alsnog te leveren wanneer dat in eerste instantie niet lukt.

Exchange-server handmatig updaten

 

Updates van Exchange Server download je via Windows Updates. Daarnaast brengt Microsoft ieder kwartaal een comulative update uit die diverse updates bundelt. Een overzicht hiervan voor verschillende Exchange-versies vind je hier. Let wel dat updates na de laatste comulative update niet daarin zijn meegenomen en Windows Updates dus de voorkeur heeft om je Exchange Server te updaten.

 

Stap 1

Druk op de Windows Start-knop en zoek op 'Updates'. Klik in de resultaten op 'Check for updates'.

windows search for updates


 

Stap 2

Klik in het scherm dat verschijnt op 'Install now'.

windows update install now

Het kan even duren voor de updates geïnstalleerd zijn. Let wel dat een herstart in de meeste gevallen vereist is om de updates te installeren.


Automatische updates inschakelen

 

Naast het handmatig updaten van Exchange Server, kun je ook gebruik maken van automatische updates. Het nadeel hiervan is dat bij sommige updates een herstart van je VPS nodig is. Om te voorkomen dat een herstart ongewenst wordt uitgevoerd, is het belangrijk de tijden waarop dit mag gebeuren aan te passen en om notificaties voor een pending herstart aan te zetten.

 

Stap 1

Druk op de Windows Start-knop en zoek op 'Updates'. Klik in de resultaten op 'Check for updates'.

windows search for updates


 

Stap 2

Klik op 'Advanced Options'.

windows updates advanced


 

Stap 3

Zet het vinkje voor 'Automatically download updates' en 'Update notifications' aan. Klik vervolgens op het pijltje bovenaan links om naar de vorige pagina terug te keren.

windows updates advanced options


 

Stap 4

Klik op 'Change active hours'.

windows update active hours


 

Stap 5

Geef de start- en eindtijd aan waartussen geen herstart mag worden uitgevoerd om een Windows-update te installeren.

Windows zal tussen de aangegeven tijd niet automatisch herstarten en ook buiten deze tijd eerst vaststellen of je server nog gebruikt wordt. Zo ja, dan wordt de herstart automatisch uitgesteld tot een moment waarop de server niet in gebruik is.

windows updates set active hours


 

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van deze handleiding voor het updaten van Exchange Server.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op