Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Kan ik mijn VPS ook downgraden?

Hoewel het altijd mogelijk is jouw VPS te upgraden naar een groter pakket, is het momenteel technisch niet mogelijk om (al dan niet automatisch) jouw VPS te downgraden naar een kleiner pakket.

Dit heeft als reden dat bij een downgrade je ook de schijfruimte weer zou verkleinen. Aangezien de data op je VPS gespreid over de schijfruimte staat geschreven en wij niet kunnen zien welke sectoren wel of niet in gebruik zijn, zal bij het verwijderen van een gedeelte van de schijfruimte ook zeer waarschijnlijk tot data-corruptie of data-loss leiden. Dit is ongeacht of de extra ruimte al gepartitioneerd is.

Wanneer je graag een kleinere VPS zou willen, dan kun je een nieuwe VPS bestellen en alle data overzetten van de huidige VPS naar de nieuwe, kleinere VPS. Wanneer alle data over is, kan je de huidige VPS opzeggen via het controlepaneel. Indien daar niet te veel tijd tussen zit dan kun je hierover een bericht sturen naar onze support-afdeling via het controlepaneel. Zij kunnen dan voor jouw specifieke situatie bekijken of tegemoetkoming in de 'dubbele' kosten een mogelijkheid is. Let wel: je kunt IP-adressen niet verplaatsen van VPS naar VPS.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op