De mailpoorten van je VPS inschakelen

Met de introductie van onze mailservice (zorgeloos mailen) zijn standaard ook de mailpoorten (25, 465 en 587) gesloten. Meer informatie over de reden hiervoor kun je hier terugvinden.

Is het mogelijk deze poorten open te zetten?

Dit is zeker mogelijk! Er zijn twee vereisten voor je je mailpoorten kunt inschakelen:

• Je reverse-DNS voor jouw VPS moet ingesteld zijn. Een voorbeeld syntax voor reverse-DNS is mail.domeinnaam.nl. Gebruik geen generieke reverse DNS met bijvoorbeeld het IP-adres erin. Dat zou namelijk een hogere spamscore opleveren.
  • Er zal een factuur succesvol betaald moeten zijn vanuit jouw account. Let op: voor dit laatste geldt een standaard periode van 17 dagen die verstreken moeten zijn.

Wanneer je aan alle eisen voldoet kun je via het controlepaneel de mailpoorten open zetten door de stappen hieronder te doorlopen.

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'BladeVPS' en klik op de naam van je VPS.

Stap 2

Scroll naar onderen en klik op 'uit' achter 'VPS Mailpoorten'.

vps mailpoorten uit

Op de achtergrond gaan een aantal tests lopen. Wanneer deze voltooid zijn, krijg je een melding te zien dat je poorten open staan en zul je zien dat het schuifje nu 'Aan' laat zien.

vps mailpoorten aan

Je kunt dan direct met mailen aan de slag gaan! Krijg je een melding dat niet alle checks positief zijn, dan zul je jouw reverse DNS moeten controleren en de stappen nogmaals doorlopen.

Let op! Mocht je niet aan de eisen (kunnen) voldoen, maar wel de poorten geopend willen hebben voor bijvoorbeeld het gebruik van een (andere) externe relay-server, dan kun je hiervoor een bericht sturen naar onze supportafdeling. Wij kunnen dan, na een bericht vanuit jouw controlepaneel, dit voor jouw specifieke situatie controleren en eventueel handmatig de poorten openzetten.