Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is de VPS mailservice / zorgeloos mailen?

  Onze VPS-Mailservice (ook bekend als 'zorgeloos mailen') is een dienst die ervoor bedoeld is om het gegarandeerd en spamvrij verzenden van mail zo gemakkelijk mogelijk te maken. De VPS-mailservice helpt je hiermee als volgt:

  • Uitgaande mail van je VPS verloopt via onze mailservers. Je profiteert zo van de IP-reputatie van onze mailservers en je mail komt daardoor minder snel in de spambox van ontvangers terecht.
  • De configuratiewizard in het controlepaneel maakt het eenvoudiger de benodigde DNS-records aan je domein toe te voegen en begeleid je door de configuratie voor het gebruik van de VPS-mailservice met je mail software.

  Hoe je hiervan gebruik kunt maken leggen wij in dit artikel uit.


  Belangrijke informatie voor je de mailservice inschakelt

   

  • De VPS mailservice is een SMTP-relayserver en geen complete mailoplossing met een eigen IMAP, POP3 en SMTP-server. Deze moet je zelf installeren op jouw VPS en je eigen server is ook de servers waarmee je moet verbinden vanuit bijvoorbeeld een externe client zoals Outlook. Je kunt dan ook geen gebruik maken van onze webmail met de VPS-mailservice (https://transip.email).
  • De VPS mailservice zorgt er bij de standaard configuratie voor dat ALLE mail vanaf jouw VPS via de mailservice loopt. Dit kan onwenselijk zijn wanneer je een PHP-formulier gebruikt waar zelfgekozen afzend-adressen ingevoerd kunnen worden, of bijvoorbeeld een 'forward' ingesteld hebt staan. Het is namelijk niet mogelijk om e-mail door te sturen in combinatie met de VPS-mailservice.
  • De mailservice kan ook gebruikt worden terwijl de mailpoorten voor je VPS in het controlepaneel dicht staan.
  • De VPS-mailservice zal alle mail die vanaf de root (doorgaans een adres dat je hostname gebruikt) van je server wordt verzonden afhandelen (dus bijvoorbeeld lees-bevestigingen, automatische oplevermails en PHP-formulieren). In dat geval zul je ook voor het (sub)domein van jouw domein zelf de benodigde DNS-records moeten instellen.
  • De VPS-mailservice kan ook gebruikt worden voor extern geregistreerde domeinen of bij gebruik van eigen nameservers. Wel zul je er dan voor moeten zorgen dat op deze nameservers de benodigde DNS-records actief zijn. Tevens zullen de gebruikte nameservers ondersteuning moeten bieden voor CNAME's met een underscore erin.
  • De VPS-mailservice heeft meerdere limieten die van toepassing zijn. Hiervan kun je het quota per dag terugzien in het controlepaneel. Je kunt per dag 1000 mails per VPS versturen. Daarnaast is er ook een limiet per 60 seconden welke op maximaal 60 mails staat en een limiet van 250 mails per uur. Deze laatste limieten zijn actief om te voorkomen dat één of enkele VPS'en onze mail-queue direct helemaal vol kunnen zetten met uitgaande mails, of een te grote invloed kunnen uitoefenen op de IP-reputatie van het platform..
  • De maillimiet welke je ziet in het controlepaneel is alleen van toepassing op mails die via de mailservice verzonden worden. Mails die direct vanaf je VPS verzonden worden, vallen hier dus niet onder en zijn ongelimiteerd qua hoeveelheid.

   

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op