Hoe kan ik gebruik maken van mijn extra SSD-schijfruimte?

Indien je een SSD uitbreiding hebt gekocht voor je BladeVPS, of je hebt jouw VPS naar een groter pakket met meer schijfruimte opgewaardeerd, dan heb je de keuze uit onderstaande opties om deze uitbreiding in gebruik te nemen:

• De gemakkelijkste optie is om je VPS te herinstalleren. Je maakt dan automatisch gebruik van de nieuwe SSD uitbreiding, maar je verliest wel de huidige data op jouw VPS.
  • Je kunt een nieuwe partitie aanmaken. Je kunt hieronder de benodigde stappenplannen vinden voor de meeste besturingssystemen:
    CentOS
    Ubuntu/Debian/Gentoo Linux
    OpenBSD
    FreeBSD
    Windows Server
  • Indien je gebruik maakt van Linux in combinatie met LVM, dan kan je ervoor kiezen om je partitie te 'growen'. Bekijk het stappenplan voor het vergroten van een Linux partitie waar LVM op is geïnstalleerd. Pre-installed Images met Plesk, cPanel en DirectAdmin vanaf versie 1.41 worden standaard met LVM opgeleverd.
  • Mocht je geen gebruik van LVM maken, dan kun je met behulp van GParted ook een partitie vergroten.
  • Indien je gebruik maakt van Windows Server 2012 of 2008 R2 dan kan je er eveneens voor kiezen om de partitie te vergroten. Bekijk het stappenplan voor het vergroten van een partitie met Windows VPS.

Let op: Het opzeggen van SSD add-ons los van je BladeVPS is helaas niet mogelijk. Indien je de SSD add-ons wilt opzeggen, dan moet je helaas jouw gehele VPS opzeggen.