De features van de TransIP API

TransIP stelt veel diensten beschikbaar via een API. Hierbij stuurt jouw server met behulp van jouw scripts een verzoek direct aan onze systemen. Na verwerking worden de resultaten aan jouw script teruggegeven. De API stelt je in staat de interactie met TransIP volledig te automatiseren.

Momenteel zijn voor de TransIP API 5.2 onder andere de volgende diensten beschikbaar:

Domeinen:

• Domeincheck (beschikbaarheid en WHOIS)
    • Multi domein check (maximaal 20 domeinen tegelijk)
    • Domeinregistratie
    • Domeinverhuizing
    • Nameserverwijziging
    • Houderwijziging
    • Domein lock instellen
    • Lijst van domeinen opvragen
    • Details van domein opvragen
    • Details van domein in bulk opvragen
    • TLD info zoals prijs, renewal period, beschikbare acties opvragen
    • Status registry-actie opvragen en Probleemoplosser

Webhosting:

• Opvragen, bestellen, upgraden, opzeggen van webhostingpakketten
    • Webhostingmanagement uit het controlepaneel dmv API

Colocatie:

• Opvragen alle colocatie diensten
    • Reverse DNS instellen per IP-adres
    • IP-adressen aanmaken en verwijderen

BladeVPS:

Op monitoring na worden alle BladeVPS features door de API ondersteund.

Voor informatie over de API, bekijk de API pagina.
    Zie daarnaast ook onze beknopte technische documentatie over de API.