Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Plesk Tutorial Series 7: Aanvullende artikelen en overige vragen

  Dit is het zevende en laatste deel van onze Plesk Tutorial Series. Ben je een nieuwe VPS aan het inrichten, dan raden wij aan om bij deel 1 te beginnen.

  Aanvullende vragen over Plesk

  De configuratie van je VPS met Plesk zit erop! Je hebt nu een veilige, up-to-date VPS waarop je je websites, databases en e-mail kunt hosten.

  Deze tutorialseries zijn bedoeld om een solide basis te leggen voor je VPS met Plesk. Er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden dan behandeld in deze series en het kan dan ook zijn dat je later nog vragen hebt over andere functies van Plesk. In dat geval helpen de volgende bronnen je zeker op weg:

  • Onze Knowledge Base: Vind je een onderwerp niet terug die jij hier graag behandeld wil hebben, of heb je feedback over de inhoud van een artikel? Laat ons dat vooral weten door een reactie onder een artikel achter te laten!

   Uiteraard kun je ook onder een artikel de 'Neem contact op'-knop gebruiken voor contact met onze helden van support!
    
  • De Plesk knowledgebase: Uiteraard mag Plesk zelf als bron niet ontbreken. Aarzel niet om ook een blik in de Plesk knowledgebase te werpen voor Plesk gerelateerde vragen.
    
  • Het Plesk Forum: Plesk heeft een actieve forum-community van behulpzame mensen met veel kennis. Kom je ergens niet uit, dan heb je op de forums vaak binnen een dag passend antwoord.

  Ik ervaar een probleem met Plesk

  Plesk biedt bijzonder veel nuttige opties voor het beheer van je VPS. Het kan echter gebeuren dat door bijvoorbeeld een foutje in je configuratie er een probleem ontstaat. De oplossingen voor enkele bekende problemen vind je in dit artikel. Vooral de Plesk repair tool blijkt erg nuttig te zijn voor de meeste problemen.

  Extra opties voor je Plesk-VPS

  Hierboven gaan wij in op Plesk zelf, maar er is nog veel meer mogelijk met je VPS in combinatie met Plesk. Misschien wil je bijvoorbeeld een extra IPv4 of IPv6 toevoegen, of onze mailservice gebruiken. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele handige aanvullende features en bijbehorende links waar je er meer informatie over vindt:

  • Plesk-extensies: Je Plesk-VPS kan je uitbreiden met verschillende gratis- en betaalde extensies. Gebruik bijvoorbeeld de WordPress Smart Updates-plugin om automatisch je WordPress websites te updaten, of de SEO-toolkit om je websites beter naar voren te laten komen in Google zoekresultaten.
    
  • VPS-mailservice: Onze VPS-mailservice (ook bekend als 'zorgeloos mailen') is een dienst die ervoor bedoeld is om het gegarandeerd en spamvrij verzenden van mail zo makkelijk mogelijk te maken. In dit artikel vind je terug hoe je van de VPS-mailservice gebruik maakt.
    
  • Extra IPv4- of IPv6-adres toevoegen: Bied je veel domeinen aan, dan kan het zijn dat je niet ieder domein op hetzelfde IP wil hosten (e.g. als je concurrerende websites host). Met de stappen in dit artikel voeg je een extra IPv4- of IPv6-adres toe. Gebruik hiervoor de stappen voor CentOS 7.
    
  • Big Storage: Verwerk je heel veel data (e.g. een website met veel videomateriaal, of zeer veel e-mail), dan heb je misschien behoefte aan extra opslag. Met Big Storage voeg je 2TB HDD opslagruimte toe, tot zelfs een max van 400TB.
    
  • HA-IP (High Availability IP): Wil je een loadbalancer gebruiken om de load over meerdere VPS'en te spreiden, of zorgen dat wanneer je om wat voor reden dan ook downtime op een VPS ervaart de bezoekers van je website op je andere VPS terechtkomen? HA-IP (Pro) bied je deze opties!
    
  • Je VPS upgraden: Bied je in de toekomst meer diensten aan op je VPS en heb je een grotere VPS nodig, dan kun je altijd je VPS upgraden.

  In dit artikel hebben wij enkele aanvullende opties voor je Plesk-VPS aangestipt. Heb je zelf nog een idee / onderwerp dat je hier graag terug ziet, laat het ons dan weten!

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op