Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  STACK als netwerkschijf instellen via RaiDrive voor Windows (werkt met Microsoft Office)

  STACK biedt volledige ondersteuning voor WebDAV. Op die manier is STACK ook als netwerkschijf toe te voegen aan je besturingssysteem. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit uitvoert met RaiDrive.

  RaiDrive is voor het gebruik van WebDAV een gratis applicatie, maar voor meer functionaliteiten betaal je een maandelijks bedrag.


  Wat is WebDAV?

  WebDAV is een protocol op het internet dat een uitbreiding is van het protocol HTTP. De afkorting WebDAV staat voor Web-based Distributed Authoring and Versioning, wat vrij vertaald neerkomt op webgebaseerd en verdeeld auteurschap met versiebeheer.

  Dit zorgt ervoor dat je via een dergelijke link ook bestanden kunt wijzigen en uploaden, wat via het 'normale' HTTP-protocol niet kan. Door STACK door middel van WebDAV als netwerkschijf te koppelen, voeg je een extra schijf (zoals de C:-schijf) aan je computer toe.

  Bestanden die je in deze schijf plaatst, zullen naar STACK geüpload worden. Hierbij vindt geen synchronisatie plaats, zoals bij het gebruik van de desktopapplicatie. Zie dit als een back-upfunctie; bestanden die je vanaf je computer in deze schijf plaatst, komen ook op STACK te staan.

  Als je het bestand van je computer verwijdert, zal het bestand nog wel in de netwerkschijf en daarmee op STACK blijven staan. Als je het bestand uit de netwerkschijf verwijdert, zal het bestand ook uit STACK worden verwijdert en vice versa.


  Installeren

  Je kunt het installatiebestand van RaiDrive downloaden via deze pagina. Klik daarvoor op Download.

  Je hebt administratorrechten nodig binnen Windows om de installatie van RaiDrive uit te kunnen voeren.

  Open het .exe-bestand en ga door het installatieproces van RaiDrive heen. Na installatie kun je de RaiDrive applicatie opstarten.


  Configureren

  Zodra je de applicatie hebt geïnstalleerd en opgestart, kan je rechtsboven op ‘+ Add’ klikken om je STACK toe te voegen aan Windows als netwerkschijf.

  Naast ‘Storage’ kies je voor ‘NAS’ > ‘WebDAV’ en voer je de gegevens in zoals getoond in de afbeelding. Vervang daarbij de onderstaande variabelen.

  • Address: <accountnaam>.stack.storage
  • Path: remote.php/webdav
  • Account: <STACK gebruikersnaam> en <STACK wachtwoord of WebDAV token>

  Je STACK wachtwoord is niet hetzelfde als jouw wachtwoord voor TransIP. Als je deze niet meer weet, kun je jouw wachtwoord resetten met behulp van dit hulpartikel

  Zodra je al jouw gegevens hebt ingevuld, druk je op OK. Als de verbinding succesvol in stand is gebracht, kun je de verbinding terugvinden in je Verkenner onder ‘This PC’.


  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je STACK als netwerkschijf kunt toevoegen aan Windows met RaiDrive.

  Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling. Scrol hiervoor naar beneden en klik op de knop Neem contact op.

  Wil je dit artikel bespreken met andere gebruikers? Laat dan een reactie achter!

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op