Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Kan ik mijn e-mail laten forwarden via de mailservice?

  Met de VPS-mailservice is het niet mogelijk om mails vanaf een extern mailadres te forwarden naar een andere externe mailbox.

  De reden hiervoor ligt hem in hoe forwarding standaard werkt. Hierbij stuurt de oorspronkelijk verzendende mailserver een mail met een SPF-record, waarmee die mailserver 'gemachtigd' is om mails te versturen. Het probleem is echter dat wanneer onze mailservice deze mail doorstuurt, het doorgestuurde mailadres en het IP-adres van de mailservice als verzendende server wordt gezien.

  Mailt er dus iemand van bijvoorbeeld een Gmail-adres en probeert de VPS-mailservice die door te sturen, dan zal de ontvangende partij een @gmail.com-adres zien in combinatie met het IP-adres van je VPS. Gmail.com heeft niet onze IP-adressen in het SPF-record staan en de kans is dus erg groot dat de ontvangende mailserver de mail weigert of als 'ongewenst' markeert.


   

  SRS techniek

  Er is een techniek om op je VPS dit probleem te omzeilen genaamd SRS (Sender Rewriting Scheme). Hierbij wordt de 'envelope' van de mail herschreven en lijkt het voor de ontvanger er op dat het domein gebruikt wordt dat het oorspronkelijke bericht doorstuurt, waardoor de SPF van dat domein gecontroleerd wordt. Deze zou wel een correct SPF-record moeten hebben dat onze mailservice permissie geeft.

  Hoewel in theorie een mooie techniek, laat de implementatie van SRS in veel mailserversoftware te wensen over. Tijdens het test-traject is daarom besloten dit officieel niet te ondersteunen, omdat wij niet voor elke mailserversoftware kunnen garanderen dat dit werkt. De ontwikkelaars van Exim geven SRS bijvoorbeeld momenteel de status 'experimenteel'.


   

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op