Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik wil mijn eigen nameservers instellen voor mijn domeinnaam

  Als je zelf nameservers hebt dan kan je deze gebruiken voor je domeinnaam. Hoe je dit precies doet wordt uitgelegd in dit artikel.

  Als je je eigen nameservers instelt dan zullen de DNS instellingen in het TransIP controlepaneel niet meer van kracht zijn. De DNS instellingen zullen dan op je eigen nameservers ingesteld moeten worden.


  Stap 1

  Log in op je controlepaneel, ga naar 'Domein' en klik op de naam van je domein.
  Stap 2

  Scroll omlaag naar 'Geavanceerd domeinbeheer' > 'Nameservers'. Vervang daar de nameservers door je eigen nameservers.

  transip nameservers secondary

  Staan de TransIP-instellingen ingeschakeld en zie je hier 'Domeinbeheer' (zie screenshot)? Zet ze dan eerst uit en pas daarna je nameservers aan.

  TransIP instellingen staan aan


   

  Stap 3

  Klik op 'Opslaan'

  cp save knop


  Aanvullende informatie

  Bij het invullen van de nameservers is het volgende van belang:

  • Door op de blauwe ‘+’ knop te drukken kan je, afhankelijk van de domein extensie, tot en met 13 nameservers toevoegen.
  • Met de grijze knop met een rode ‘x’ verwijder je een regel.

  Als je voor een domeinnaam hetzelfde domein als nameserver wilt gebruiken, dan wordt er om een glue-record gevraagd. Bijvoorbeeld als je de nameservers ns0.jedomeinnaam.nl en ns1.jedomeinnaam.nl voor het domein jedomeinnaam.nl instelt. Hierbij verschijnen er automatisch extra velden die je invult: 

  • Bij 'Gluerecord IPv4' vul je het IP-adres van je nameservers in.
  • Bij 'Gluerecord IPv6' vul je het IPv6 adres van je nameservers in mits je deze hebt. Mocht je geen IPv6-adres hebben voor je nameservers dan laat je deze leeg.

  Na het opslaan wordt de wijziging verwerkt. De verwerkingstijd bedraagt 4 tot maximaal 24 uur. Meer informatie hierover kan je vinden via "Ik zie mijn DNS wijziging nog niet terug.".


  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op