Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  PHP-Extensies op webhostingpakketten in- of uitschakelen

  Om de PHP-extensies van je webhostingpakket te wijzigen hg binnen je controlepaneel via het linkermenu naar 'Webhosting'. Klik vervolgens onder 'Producten' op je domeinnaam.

  Klik nu bovenaan op 'Geavanceerd' en daarna op 'PHP-instellingen'.

  De php-instellingen in het controlepaneel

   

  De pagina in je controlepaneel is opgedeeld in 'Algemeen' aan de linkerkant en 'Extensies & instellingen' aan de rechterkant.

  In dit artikel richten we ons op de instellingen onder 'Extensies & instellingen'. De algemene instellingen vind je terug in het artikel De PHP-instellingen van mijn webhostingpakket.

  Let op: We raden aan om de PHP-instellingen enkel te wijzigen wanneer daar aanleiding voor is. Incorrecte instellingen kunnen er voor zorgen dat jouw website minder goed of volledig niet meer werkt.

  Hieronder geven we voor elke optie een beknopte omschrijving. Voor meer informatie kun je het beste de desbetreffende documentatie raadplegen via PHP.net


  allow_url_fopen

  Deze optie schakelt de URL-aware fopen wrappers in. Deze zorgen er voor dat URL objecten kunnen worden benaderd net als bestanden.


  allow_url_include

  Deze optie zorgt er voor dat de volgende functies kunnen worden gebruikt met URL-aware fopen wrappers:  include, include_once, require, require_once. Om deze optie te gebruiken dient allow_url_fopen ingeschakeld te zijn.


  amqp

  AMQP staat voor Advanced Message Queuing Protocol. De AMQP-extensie voor PHP biedt de optie om met AMQP-compatible servers te communiceren.


  apcu

  APCu is een vorm van PHP caching.


  brotli

  Brotli comprimeert HTTP content. Brotli kan worden vergeleken met Gzip.


  display_errors

  Wanneer je display_errors inschakelt worden foutmeldingen op jouw website getoond in de browser. Dit kan handig zijn voor het troubleshooten van foutmeldingen. Omdat het niet altijd wenselijk is om dit publiekelijk te tonen kun je de foutmeldingen ook altijd terugvinden in je Error Log.


  display_startup_errors

  Toont foutmeldingen tijdens het opstart proces van PHP. Deze optie kun je het beste uitgeschakeld laten, tenzij je aan het troubleshooten bent.


  file_uploads

  Hiermee kun je de mogelijkheid voor HTTP file uploads toestaan of weigeren.


  grpc

  Remote Procedure Call framework. Bevat libraries die het mogelijk maakt om te communiceren tussen clients en servers die dit ondersteunen.


  imagick

  ImageMagick. Hiermee kun je afbeeldingen bewerken en converteren. Werkt met vrijwel elk bestandstype voor afbeeldingen.


  ioncube

  Encryptie en optimalisatie voor PHP-code. ionCube zorgt dus voor zowel beveiliging en een verbetering van de prestaties. IonCube wordt momenteel enkel ondersteund in PHP versies 7.4 en 8.1.


  log_errors

  Hiermee kun je het loggen van foutmeldingen naar jouw Error Log in- of uitschakelen.

  Let op: We raden sterk aan om log_errors ingeschakeld te laten. Anders heb je in geval van foutmeldingen geen mogelijkheid om dit te troubleshooten. Je bent in dat geval enkel aangewezen op het terugzetten van een back-up.


  mailparse

  Een extensie waarmee je data kunt opvragen uit e-mails. Wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het verwerken van bestellingen of formulieren.


  mongodb

  Schakelt ondersteuning in voor mongodb, een NoSQL database management systeem.


  newrelic

  Monitoring software voor applicaties en infrastructuur. Een newrelic licentiesleutel kun je invoeren onder newrelic.license, in de 'Overige' opties op de PHP-instellingen pagina.


  oauth

  Authorisatieprotocol die gebruik maakt van tokens. Hiermee kan een applicatie toegang worden verleend voor een bepaalde tijd, zonder het gebruik van inloggegevens.


  opcache

  Caching voor PHP-scripts. Voorkomt dat PHP-scripts bij elk request opnieuw moeten worden geladen.


  opcache.validate_timestamps

  Zal wanneer ingeschakeld de PHP-scripts in de cache controleren op wijzigingen. De frequentie kun je bepalen in de linkerkolom onder opcache.revalidate_freq.


  output_buffering

  Wanneer je deze optie inschakelt zal je HTML in zijn geheel worden verstuurd naar de browser nadat je PHP processen zijn verzonden.

  Wanneer deze optie uit staat wordt de HTML tegelijkertijd verzonden, in stukjes.


  phalcon

  Phalcon is een open source full stack PHP-framework, geoptimaliseerd voor hoge performantie. Phalcon wordt momenteel enkel ondersteund in PHP versie 7.4.


  psr

  PSR staat voor PHP Standard Recommendation. Deze PHP-extensie biedt de interfaces van de PSR standaard die is bepaald door de PHP-FIG groep.


  rdkafka

  Kafka client voor PHP, gebaseerd op librdkafka.


  session.use_cookies

  Deze optie bepaalt of sessie ID's in cookies worden bewaard.


  ssh2

  Secure Shell 2. Geeft toegang tot bronnen (shell, remote exec, tunneling, file transfer) op een externe computer of server door middel van beveiligde cryptografische overdracht.


  yaml

  YAML (YAML Ain't Markup Language) is een data serialisatie taal voor programmeertalen.


  zmq

  ZeroMQ is een software library waarmee je een message-based applicatie kunt designen en implementeren.


  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op