Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is TTL?

  Bij het aanmaken van een DNS-record stel je onder andere de ‘TTL’ in. Maar wat is TTL precies, en wat voor invloed heeft dit op je records? In dit artikel vind je een korte uitleg.


  TTL staat voor Time To Live en bepaalt hoe lang het DNS-record in cache mag blijven bewaard. Zodra de TTL zoals gespecificeerd in het record voorbij is, zal de data opnieuw moeten worden opgehaald. 

  Een lage TTL betekent dat de data snel vernieuwd zal worden, terwijl een hoge TTL juist betekent dat de data lang in de cache blijft staan. Het voordeel van een lage TTL is daarom dat je sneller wijzigingen aan een record zal merken, terwijl een hoge TTL het voordeel heeft dat een record sneller kan worden aangeroepen omdat deze langer in de cache bewaard blijft.

  Let op: Hou er rekening mee dat het altijd tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS-records wereldwijd zijn doorgevoerd, ongeacht de TTL. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.

   

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op