Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik wil de headers van mijn e-mail opvragen

  Wanneer je een e-mailbericht verstuurt, zal hier informatie over het bericht aan worden toegevoegd in de vorm van zogenaamde 'headers'. De headers bevatten details over de afzender van het e-mailbericht, de software waarmee het e-mailbericht is aangemaakt en welke e-mailservers het bericht heeft aangedaan op weg naar de ontvanger.

  Mocht je problemen hebben met het versturen van e-mail of ongewenste e-mail ontvangen, dan kun je met behulp van de headers de oorsprong hiervan onderzoeken.

  In dit artikel leggen we je uit hoe je de headers opvraagt bij het gebruik van Gmail, Outlook, de Mail-app voor MacOS, Thunderbird en de TransIP-webmail.


  Gmail

  Log in op Gmail en open de e-mail waar je de headers van wilt inzien. Naast het pijltje om te reageren, klap je het vakje uit en klik je op 'Origineel weergeven'.

  Headers van Gmail

   Als je vervolgens op 'Origineel bericht downloaden' klikt, zullen de headers in een .txt-bestand gedownload worden. Klik op 'Naar klembord kopiëren' om de headers elders te kunnen plakken.

  Delete

  Outlook

  Open Outlook en zoek de mail op waar je de headers van wilt inzien. Dubbelklik op het e-mailbericht om deze in een nieuw venster te openen.

  Open het e-mailbericht

   Klik in dit venster op 'Bestand' en vervolgens in het tabblad 'Info' op 'Eigenschappen'.

  Klik op 'Bestand', gevolgd door 'Eigenschappen'

   Naast 'Internetheaders' vindt je de headers van het e-mailbericht terug. Kopieer de headers en plak deze in een tekstbestand om de headers op een overzichtelijkere manier weer te geven.

  Naast 'Internetheaders' vindt je de headers terug

  Delete


  De Mail-app voor MacOS

  Open de mailapp en klik op het e-mailbericht waar je de headers van wilt inzien.

  Open de Mail app en klik op de e-mail

   Klik nu aan de bovenzijde op 'View' en ga naar 'Message'. Klik op 'All Headers' om de headers van het e-mailbericht te openen. Kopieer de headers en plak deze in een tekstbestand om de headers op een overzichtelijkere manier weer te geven.

  Ga naar View > Message > All Headers

  Delete


  Thunderbird

  Open Thunderbird en klik op het e-mailbericht waar je de headers van wilt inzien.

  Open Thunderbird en klik op de e-mail

  Klik nu boven het e-mailbericht op 'More' en vervolgens op 'View Source' om de headers van het e-mailbericht te openen. Kopieer de headers en plak deze in een tekstbestand om de headers op een overzichtelijkere manier weer te geven.

  Klik op 'More' > 'View Source'

  Delete


  TransIP-webmail

  Open de webmail door naar https://transip.email te gaan en vul hier je e-mailadres en wachtwoord in. Zodra je bent ingelogd, klik je op het e-mailbericht waar je de headers van wilt inzien.

  Open de webmail en klik op het e-mailbericht

  Klik nu op 'More' en vervolgens op 'Show source' om de headers van het e-mailbericht te openen.

  Klik op 'More', gevolgd door 'Show source'

  Delete

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben over de inhoud van je e-mailheaders, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je kunt hiervoor de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina gebruiken of de knop 'Contact' in je controlepaneel. Vergeet hierbij niet de headers van je e-mail mee te sturen. 

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op