Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Er staat een Lock op mijn domein wanneer ik deze wil verhuizen

Ik wil mijn domein naar TransIP verhuizen

Zolang een domeinnaam op een transferlock staat bij de huidige provider kan deze niet naar TransIP verhuisd worden. In dit geval zal eerst de huidige provider deze transferlock moeten verwijderen, waarna je de verhuizing opnieuw kunt indienen. Je kunt via de zogeheten WHOIS-informatie inzien of er een transferlock actief is op je domeinnaam.

Wanneer de domeinnaam de status 'clientTransferProhibited', 'serverTransferprohibited of 'LOCKED' heeft, dan is er een transferlock actief op je domeinnaam. Je kunt dan aan je huidige provider vragen deze transferlock van de domeinnaam af te halen.


Ik wil mijn domein naar een andere provider verhuizen

Wanneer het domein al in ons systeem vermeld staat, kan je in de meeste gevallen zelf dit transferlock verwijderen vanuit het controlepaneel. Dit doe je als volgt:

 

Stap 1

Ga naar 'Domein & Hosting' en klik op jouw domeinnaam.


 

Stap 2

Scroll naar beneden naar 'Transferlock' en klik op 'Uitschakelen' om de transferlock uit te schakelen.

Na het volgen van deze stappen kun je de domeinnaam verhuizen.

  • In sommige gevallen is het niet mogelijk de transferlock uit te schakelen. Dit komt voor bij generieke extensies zoals .com, .net en .info en voor alle nieuwe domeinextensies. Wanneer het domein in de afgelopen 60 dagen is geregistreerd, is verhuisd of een houderwijziging heeft gehad, dan is het niet mogelijk de transferlock uit te schakelen totdat de 60 dagen termijn verstreken is. Zie voor meer informatie hiervoor de volgende link.
     
  • Een transferlock is alleen mogelijk bij de meeste generieke extensies zoals .com, .net en .info. Bij extensies die landgebonden zijn zoals .nl is er geen transferlock.

 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op