Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik krijg de melding 'Een CNAME record moet een unieke naam hebben' bij het instellen van een CNAME op mijn domein

In je DNS instellingen kan je bij records met verschillende types dezelfde naam gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een A-record maken met de naam subdomein en een MX-record met de naam subdomein. Beide records gelden dan voor subdomein.jedomeinnaam.nl.

De uitzondering hierop is een CNAME-record. Bij een CNAME-record moet de naam die je gebruikt altijd uniek zijn. Je mag dan geen ander record hebben met dezelfde naam. Als je bijvoorbeeld een CNAME-record hebt met als naam 'subdomein' dan mag geen enkel ander record de naam 'subdomein' hebben.

Om dezelfde reden is het ook niet mogelijk om een CNAME in te stellen op het record met naam @. Het @-record bevat achter de schermen altijd al een extra SOA-record, waardoor de naam niet meer uniek zou zijn.

Wanneer je de foutmelding 'Een CNAME record moet een unieke naam hebben' krijgt dan kan je het beste de namen van je DNS records nakijken en ervoor zorgen dat de naam van je CNAME-record niet ook bij een ander record gebruikt wordt.

Voor meer technische informatie over de regelgeving op het gebied van DNS kan je kijken op: http://www.ietf.org/rfc/rfc1035.txt

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 16 maart 2018 (#931)

@admintransip

Zou je voor de context een bericht kunnen sturen met de "neem contact op" knop onderaan dit artikel en aan kunnen geven wat je precies probeert in te stellen (welke daadwerkelijke CNAME naam en waar die heen moet wijzen)? Onze supportafdeling geven je dan graag nadere uitleg.

0
admintransip 15 maart 2018 (#924)

OK, maar ik wil weten wat dan wel in te vullen. Is dat Naam = 'subA' Type = CNAME en waarde = 'subA.transip.nl'?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op