Ik wil de TransIP API gebruiken

We bieden een API aan waarmee je je diensten geautomatiseerd kunt beheren. Dit is bijvoorbeeld handig voor resellers. Deze API kan je als volgt in 3 stappen inschakelen:

Stap 1

• Download onze API via de knop 'Downloaden' op de API-pagina.
  • Log in op je controlepaneel en ga naar 'Mijn account'
  • Klik op 'API'
  • Klik op de huidige status "Uit" om de API in te schakelen

afbeelding api inschakelen

Stap 2

• Genereer jouw Key Pair, bestaande uit een public key, een private key en een label. Vul een label in en klik daarna op 'Key pair toevoegen'.

afbeelding api keypairs
  • Let op: Na toevoegen wordt de private key 1 keer getoond. Sla deze zelf op
  • Vervolgens voer je de getoonde private key samen met je TransIP loginnaam in bij het bestand ApiSettings.php.

Stap 3

• Als je "Whitelisted IP" aangevinkt had bij het aanmaken van de Key Pair, dan moet het IP-adres van de server waarop je de API gaat gebruiken aan de whitelist toegevoegd worden. Klik hiervoor op 'IP-adres toevoegen'

afbeelding api keypairs
  • Vervolgens kan je de API op je eigen server configureren. Zie hiervoor ook onze API documentatie.
    Let wel: we kunnen op je eigen implementatie van de API geen inhoudelijke ondersteuning bieden.