Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Waar vind ik mijn OpenStack API credentials?

OpenStack geeft je de mogelijkheid om een API te gebruiken voor het beheer van je OpenStack-project. Hiervoor heb je enkele gegevens nodig om via de API te kunnen authenticeren met je OpenStack-project. Deze gegevens vind je terug in de OpenStack Horizon-webinterface in een .rc bestand genaamd <jegebruikersnaam>-open-stack-openrc.sh en bestaan uit:

  • AUTH_URL
  • PROJECT_ID
  • PROJECT_NAME
  • USER_DOMAIN_NAME
  • PROJECT_DOMAIN_ID
  • USERNAME
  • PASSWORD (via een prompt)
  • REGION_NAME

Wanneer je gebruik maakt van de OpenStack command-line tools volstaat dit bestand. Maak je echter gebruik van de API, dan heb je de gegevens nodig in dit bestand, die je als volgt download:

Log in op de OpenStack Horizon-webinterface en klik rechtsbovenaan op je gebruikersnaam > 'OpenStack RC File v3'. Een download voor <gebruikersnaam>-open-stack-openrc.sh wordt gestart. Sla het bestand op in een locatie waar je makkelijk bij kunt.

OpenStack Horizon download rc file

Wanneer je het gedownloade bestand opent met een teksteditor vind je daar de eerder genoemde API-gegevens terug. Voor het gebruik van de OpenStack API kun je de API-documentatie van OpenStack raadplegen.

Let wel dat de Project Domain Name en Project Domain ID optioneel worden genoemd in de API-documentatie, maar één van beide verplicht is. In de inhoud van het RC-bestand dat je hebt gedownload vind je de Project Domain ID achter de regel 'export OS_PROJECT_DOMAIN_ID='. In het voorbeeld op de hierboven genoemde pagina zou je dus $OS_PROJECT_DOMAIN_NAME aanpassen naar $OS_PROJECT_DOMAIN_ID en dan de betreffende waarde meegeven, oftewel (let op de scrollbalk):

$ curl-v-s-XPOST$OS_AUTH_URL/auth/tokens?nocatalog-H"Content-Type: application/json"-d'{ "auth": { "identity": { "methods": ["password"],"password": {"user": {"domain": {"name": "'"$OS_USER_DOMAIN_NAME"'"},"name": "'"$OS_USERNAME"'", "password": "'"$OS_PASSWORD"'"} } }, "scope": { "project": { "domain": { "name": "'"$OS_PROJECT_DOMAIN_ID"'" }, "name":  "'"$OS_PROJECT_NAME"'" } } }}'\|python-mjson.tool

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op