Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Een programma in Windows aan de Environment Variables toevoegen

Soms installeer je in Windows een programma dat je gebruikt via de Command Prompt, bijvoorbeeld WinMTR, Helm, of KubeCTL.

Het is in dat geval vaak voordeelig om de map waar het programma zich in bevindt (bijvoorbeeld C:\Program Files\WinMTR_x64) toe te voegen aan de environment variables.

Door een programma toe te voegen aan de environment variables, hoef je alleen nog maar de naam van het programma te gebruiken om het uit te voeren, waardoor het makkelijker en sneller wordt om bepaalde taken uit te voeren. Bovendien hoef je je niet meer druk te maken over het vinden van het juiste programmabestand op je systeem, omdat het systeem automatisch naar de juiste locatie zal zoeken wanneer je het programma uitvoert. Hoe dit werkt, leggen we in de stappen hieronder uit.

 

Stap 1

Druk tegelijkertijd op je toetsenbord op het Windows Start-icoon + R. Het uitvoeren/run-scherm verschijnt. Type hier het commando 'sysdm.cpl' en druk op 'OK' of de enter-toets.

run sysdm


 

Stap 2

Klik op het tabblad 'Advanced' > 'Environment Variables'.

system properties advanced environment variables


 

Stap 3

Je ziet een kopje 'User variables for ...' en 'System variables'. Scroll onder 'User variables' naar 'Path' en klik op 'Edit'.

environment variables user variables path


 

Stap 4

Klik op 'New' en geef de directory op waar de betreffende applicatie in staat, bijvoorbeeld c:\Kubectl. Klik tot slot drie maal op 'OK' om alle geopende vensters te sluiten.

new environment variable

Controleer de installatie door vanuit een Command Prompt (Windows Start-knop > cmd) het betreffende commando uit te voeren.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op