Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat houdt de Whitelabel-dienst in?

De Whitelabel-dienst is bedoeld om ervoor te zorgen dat er bij je domeinen niet gelijk zichtbaar is dat deze bij TransIP staan. Deze dienst houdt het volgende in:

 • .NL-domeinen die je vastlegt worden geregistreerd met ons tweede SIDN-lidmaatschap. Op deze manier verschijnt niet 'Transip' of 'team.blue NL' in de WHOIS-gegevens, maar een neutrale naam.
 • Je kunt voor alle domeinen, behalve .app en .dev domeinen, gebruikmaken van onze Whitelabel-nameservers. Deze nameservers bevatten niet de naam 'TransIP' maar een neutrale naam.
 • Wanneer bij een gTLD domeinnaam het e-mail adres van de houder geverifieerd moet worden, dan wordt hiervoor een neutraal e-mail adres gebruikt. Zie voor meer informatie het artikel "Mijn gTLD domeinnaam is ineens niet meer bereikbaar (clientHold)"

 

De Whitelabel-dienst is het eerste jaar kosteloos. Daarna kost deze €43,50,- ex BTW per jaar voor je TransIP-account. De Whitelabel-dienst kun je via het controlepaneel bestellen. Dit doe je door onderstaande stappen te doorlopen.

 • De Whitelabel-dienst zal alleen bij .NL-domeinnamen de naam 'Transip' of 'team.blue NL' in de WHOIS-gegevens vervangen door een neutrale naam.
   
 • De Whitelabel-nameservers zijn te gebruiken voor alle domeinextensies, behalve .app en .dev.
   
 • .NL-domeinen die je al geregistreerd had voordat je de Whitelabel-dienst hebt besteld worden niet automatisch toegevoegd. Je kunt .NL-domeinnamen wel handmatig toevoegen aan de Whitelabel-dienst.
   
 • De Whitelabel-dienst heeft geen invloed op je eigen informatie in de Whois.
   
 • De Whitelabel-dienst kan niet zelf worden opgezegd via het controlepaneel. Neem hiervoor contact op met onze supporters. Hier vind je meer informatie over het opzeggen van de Whitelabel-dienst.

Whitelabel inschakelen


Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).Stap 2

Scrol nu naar 'Extra's bestellen' en klik naast 'TransIP verbergen in de WHOIS-gegevens' op 'Bestellen'.

domein beheren - standaard instellingenStap 3

Reken op de volgende pagina de bestelling af en Whitelabel wordt zo snel mogelijk actief in jouw account.

Na het inschakelen van de Whitelabel-dienst zullen nieuwe .NL-domeinnamen automatisch onder de Whitelabel-dienst worden geregistreerd.


Bestaande .NL domeinnamen toevoegen aan Whitelabel


Als je de Whitelabel-dienst wil gebruiken voor bestaande .NL-domeinnamen, ga je als volgt te werk.


Stap 1

Open je controlepaneel, ga opnieuw naar 'Domein & Hosting' en selecteer het .nl-domein dat je aan de Whitelabel-dienst wil toevoegen (niet aanvinken).Stap 2

Scrol nu omlaag en je ziet dat de optie 'Whitelabel' nu beschikbaar is. Klik ernaast op 'Toevoegen'.

domein aan whitelabel toevoegenStap 3

Je ziet nu een overzicht met de prijs van 2,99 euro ex BTW voor het toevoegen van een .NL-domein aan de Whitelabel-dienst. Klik op 'Bevestigen' om het domein toe te voegen aan de Whitelabel-dienst.

domein toevoegen aan whitelabelIn dit artikel hebben we uitgelegd wat de Whitelabel-dienst inhoudt, hoe je Whitelabel bestelt en hoe je bestaande domeinnamen hieraan toevoegt.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

1
Pieter de Ruiter Admin 27 augustus 2021 (#6409)

@zomnium, Whitelabel kan momenteel niet automatisch via het controlepaneel worden opgezegd zoals onze andere diensten. Als je deze wil opzeggen kun je een vraag stellen via de tab 'Contact' in jouw controlepaneel, wij kunnen dit via die weg handmatig voor je regelen.

0
zomnium 19 augustus 2021 (#6397)

Hoe ziet het proces van opzeggen eruit?

2
Bas van Ooijen Admin 10 mei 2021 (#5800)

@wdcp

De jaarlijkse kosten voor de Whitelabel-dienst gelden voor het TransIP-account en zijn dus niet per domein. We zullen het artikel hierop aanpassen zodat dit duidelijker vermeld wordt.

Overigens zijn er wel eenmalige kosten per domeinnaam voor het overzetten van reeds bestaande .nl-domeinen in je account naar de Whitelabel-dienst als je deze .nl-domeinen al vastgelegd had vóórdat je de Whitelabel-dienst besteld hebt.

0
wdcp 9 mei 2021 (#5791)

Is de Whitelabel-dienst per domein per jaar of per TransIP account per jaar?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op