Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

DirectAdmin Tutorial Series 7: Aanvullende artikelen en overige vragen

Dit is het zevende en laatste deel van onze DirectAdmin Tutorial Series. Als je een nieuwe VPS aan het inrichten bent raden wij aan om bij deel 1 te beginnen.

Aanvullende vragen

De configuratie van je VPS zit er op! Je hebt nu een veilige, up-to-date VPS, waarop je je websites, databases en e-mail kunt hosten.

Deze tutorial series zijn bedoelt om een solide basis te leggen voor je VPS met DirectAdmin. Er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden dan behandeld in deze series en het kan dan ook zijn dat je later nog vragen hebt over andere functies van DirectAdmin. In dat geval kun je gebruik maken van de volgende bronnen:

 • Onze knowledgebase: Als je een onderwerp niet terug vindt en graag er een artikel voor wil zien, of feedback hebt over de inhoud van een artikel, laat ons dat vooral weten door een reactie onder een artikel achter te laten!
  Uiteraard kun je ook onder een artikel de 'Neem contact op'-knop gebruiken voor contact met onze helden van support!
   
 • De DirectAdmin knowledgebase: DirectAdmin heeft een eigen knowledgebase die uiteraard uitgebreider is als het op DirectAdmin aankomt dan de onze en veel nuttige informatie bevat. Aarzel niet om hier een blik in te werpen.
   
 • De DirectAdmin forums: DirectAdmin heeft een actieve forum community van behulpzame mensen met veel kennis. Als je ergens niet uit komt heb je doorgaans op de forums binnen een dag passend antwoord.

Extra opties voor je VPS

Hierboven gaan wij in op DirectAdmin zelf, maar er is nog veel meer mogelijk met je VPS in combinatie met DirectAdmin. Misschien wil je bijvoorbeeld een extra IPv4 of IPv6 toevoegen. Hier onder een kort overzicht van enkele handige aanvullende features en bijbehorende links waar je er meer informatie over vindt:

 • VPS mailservice: Onze VPS Mailservice (ook bekend als 'zorgeloos mailen') is een dienst die ervoor bedoeld is om het gegarandeerd en spamvrij verzenden van mail zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hoe je hiervan gebruik kunt maken kun je hier terugvinden.
   
 • Extra IPv4 of IPv6 adres toevoegen: Als je veel domeinen aanbiedt kan het zijn dat je niet ieder domein op hetzelfde IP wil hosten (e.g. als je concurrerende websites host). Met de stappen in dit artikel voeg je een extra IPv4 of IPv6 adres toe. Gebruik hiervoor de stappen voor CentOS 7.
   
 • Big Storage: Als je heel veel data verwerkt (e.g. een website met veel video materiaal, of zeer veel e-mail), heb je misschien behoefte aan extra opslag. Met Big Storage kun je 2TB HDD opslagruimte toevoegen (tot een max van 400TB).
   
 • HA-IP (High Availability IP): Wil je een loadbalancer gebruiken om de load over meerdere VPS'en te spreiden, of zorgen dat wanneer je om wat voor reden dan ook downtime op een VPS ervaart de bezoekers van je website op je andere VPS terecht komen? HA-IP (Pro) bied je deze opties!
   
 • Je VPS upgraden: Als je in de toekomst meer diensten aanbiedt op je VPS en je een grotere nodig hebt kun je altijd je VPS upgraden.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Deel dit artikel

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op