Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Google SMTP error from remote mail server after pipelined end of data: 550-5.7.25

Google's netwerk ondersteunt IPv6-verkeer en geeft IPv6-verkeer zelfs voorrang op IPv4-verkeer. Je VPS ondersteunt en gebruikt standaard IPv6 en IPv4. Normaal gesproken wordt dan ook IPv6 gebruikt wanneer je vanaf je VPS naar het Google netwerk mailt, bijvoorbeeld naar een @gmail.com adres.

Google stelt echter strenge eisen aan waar je mailserver aan moet voldoen, zoals een correct ingesteld reverse DNS / PTR-record en een SPF-record waarin je mailserver gemachtigd wordt om mail te verzenden namens dat domein. Als deze configuratie onvolledig is, kun je een 550-5.7.25-foutmelding krijgen en word je mail geweigerd.


De oorzaak van de 550-5.7.25-foutmelding

 

Mocht de reverse DNS-configuratie van je mailserver niet volledig zijn, dan kun je de volgende foutmelding krijgen:

Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; gmail-smtp-in.l.google.com
Diagnostic-Code: smtp; 550-5.7.25 [IPv6-adres van je VPS] The IP address sending this message does not
550-5.7.25 have a PTR record setup, or the corresponding forward DNS entry does
550-5.7.25 not point to the sending IP. As a policy, Gmail does not accept
550-5.7.25 messages from IPs with missing PTR records. Please visit
550-5.7.25 https://support.google.com/mail/answer/81126#ip-practices for more
550 5.7.25 information. 

De bovenstaande bounce-melding geeft aan wat het probleem is: Er wordt gemaild via een IPv6-adres (doorgaans die van je VPS), maar hiervoor is geen correcte of volledige reverse DNS / PTR-record ingesteld. Omdat je VPS niet voldoet aan de IPv6 sending guidelines van Google, wordt de mail geblokkeerd.


De 550-5.7.25-foutmelding oplossen

 

In onze ervaring wordt deze foutmelding bijna altijd veroorzaakt doordat alleen een DNS-record voor het reverse DNS-record ontbreekt, terwijl wel in de netwerkconfiguratie van je VPS een reverse DNS-record is ingesteld. Voor de zekerheid raden we echter aan om beide te controleren. Hiervoor kun je de stappen in onze reverse DNS-handleiding gebruiken.

Na het correct instellen van je reverse DNS-record(s) zal doorgaans binnen een uur je mail weer correct aankomen bij adressen op het Google netwerk.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op