Winkelwagen

    Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

    PHP-Extensies op webhostingpakketten in- of uitschakelen

    Om de PHP-extensies van je webhostingpakket te wijzigen log je in op je controlepaneel en navigeer je naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

    Klik op webhosting beheren

    Klik nu bovenaan op 'Geavanceerd' en daarna op 'PHP-instellingen'.

    De php-instellingen in het controlepaneel

     

    De pagina in je controlepaneel is opgedeeld in 'Algemeen' aan de linkerkant en 'Extensies & instellingen' aan de rechterkant.

    In dit artikel richten we ons op de instellingen onder 'Extensies & instellingen'. De algemene instellingen vind je terug in het artikel De PHP-instellingen van mijn webhostingpakket.

    Let op: We raden aan om de PHP-instellingen enkel te wijzigen wanneer daar aanleiding voor is. Incorrecte instellingen kunnen er voor zorgen dat jouw website minder goed of volledig niet meer werkt.

    Hieronder geven we voor elke optie een beknopte omschrijving. Voor meer informatie kun je het beste de desbetreffende documentatie raadplegen via PHP.net


    allow_url_fopen

    Deze optie schakelt de URL-aware fopen wrappers in. Deze zorgen er voor dat URL objecten kunnen worden benaderd net als bestanden.


    allow_url_include

    Deze optie zorgt er voor dat de volgende functies kunnen worden gebruikt met URL-aware fopen wrappers:  include, include_once, require, require_once. Om deze optie te gebruiken dient allow_url_fopen ingeschakeld te zijn.


    amqp

    AMQP staat voor Advanced Message Queuing Protocol. De AMQP-extensie voor PHP biedt de optie om met AMQP-compatible servers te communiceren.


    apcu

    APCu is een vorm van PHP caching.


    brotli

    Brotli comprimeert HTTP content. Brotli kan worden vergeleken met Gzip.


    display_errors

    Wanneer je display_errors inschakelt worden foutmeldingen op jouw website getoond in de browser. Dit kan handig zijn voor het troubleshooten van foutmeldingen. Omdat het niet altijd wenselijk is om dit publiekelijk te tonen kun je de foutmeldingen ook altijd terugvinden in je Error Log.


    display_startup_errors

    Toont foutmeldingen tijdens het opstart proces van PHP. Deze optie kun je het beste uitgeschakeld laten, tenzij je aan het troubleshooten bent.


    file_uploads

    Hiermee kun je de mogelijkheid voor HTTP file uploads toestaan of weigeren.


    grpc

    Remote Procedure Call framework. Bevat libraries die het mogelijk maakt om te communiceren tussen clients en servers die dit ondersteunen.


    imagick

    ImageMagick. Hiermee kun je afbeeldingen bewerken en converteren. Werkt met vrijwel elk bestandstype voor afbeeldingen.


    ioncube

    Encryptie en optimalisatie voor PHP-code. ionCube zorgt dus voor zowel beveiliging en een verbetering van de prestaties. IonCube wordt momenteel enkel ondersteund in PHP versies 7.4 en 8.1.


    log_errors

    Hiermee kun je het loggen van foutmeldingen naar jouw Error Log in- of uitschakelen.

    Let op: We raden sterk aan om log_errors ingeschakeld te laten. Anders heb je in geval van foutmeldingen geen mogelijkheid om dit te troubleshooten. Je bent in dat geval enkel aangewezen op het terugzetten van een back-up.


    mailparse

    Een extensie waarmee je data kunt opvragen uit e-mails. Wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het verwerken van bestellingen of formulieren.


    mongodb

    Schakelt ondersteuning in voor mongodb, een NoSQL database management systeem.


    newrelic

    Monitoring software voor applicaties en infrastructuur. Een newrelic licentiesleutel kun je invoeren onder newrelic.license, in de 'Overige' opties op de PHP-instellingen pagina.


    oauth

    Authorisatieprotocol die gebruik maakt van tokens. Hiermee kan een applicatie toegang worden verleend voor een bepaalde tijd, zonder het gebruik van inloggegevens.


    opcache

    Caching voor PHP-scripts. Voorkomt dat PHP-scripts bij elk request opnieuw moeten worden geladen.


    opcache.validate_timestamps

    Zal wanneer ingeschakeld de PHP-scripts in de cache controleren op wijzigingen. De frequentie kun je bepalen in de linkerkolom onder opcache.revalidate_freq.


    output_buffering

    Wanneer je deze optie inschakelt zal je HTML in zijn geheel worden verstuurd naar de browser nadat je PHP processen zijn verzonden.

    Wanneer deze optie uit staat wordt de HTML tegelijkertijd verzonden, in stukjes.


    phalcon

    Phalcon is een open source full stack PHP-framework, geoptimaliseerd voor hoge performantie. Phalcon wordt momenteel enkel ondersteund in PHP versie 7.4.


    psr

    PSR staat voor PHP Standard Recommendation. Deze PHP-extensie biedt de interfaces van de PSR standaard die is bepaald door de PHP-FIG groep.


    rdkafka

    Kafka client voor PHP, gebaseerd op librdkafka.


    session.use_cookies

    Deze optie bepaalt of sessie ID's in cookies worden bewaard.


    ssh2

    Secure Shell 2. Geeft toegang tot bronnen (shell, remote exec, tunneling, file transfer) op een externe computer of server door middel van beveiligde cryptografische overdracht.


    yaml

    YAML (YAML Ain't Markup Language) is een data serialisatie taal voor programmeertalen.


    zmq

    ZeroMQ is een software library waarmee je een message-based applicatie kunt designen en implementeren.


    Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

    Kom je er niet uit?

    Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

    Neem contact op