Ik wil mijn e-mail instellen via Mail voor MacOS

In deze handleiding geven we stap voor stap weer hoe het e-mailadres, welke je bij TransIP hebt aangemaakt, kunt instellen in de 'Mail' applicatie voor MacOS.

Mocht je nog geen e-mailadres hebben aangemaakt, dan kun je hiervoor deze handleiding raadplegen.

Stap 1

Wanneer je de Mail applicatie voor het eerst opstart, kun je direct kiezen om een e-mailadres in te stellen (Zie stap 2).

Als je al een e-mailadres hebt toegevoegd via Mail, dan zul je handmatig een account moeten toevoegen. Ga hiervoor linksboven naar 'Mail' en klik op 'Account toevoegen' / 'Add Account'.

Voeg een account toe.

Stap 2

In dit venster kies je voor 'Other Mail Account...'. Klik vervolgens op 'Continue'.

Kies Other Mail Account

Stap 3

In het volgende venster vul je de algemene gegevens van jouw e-mailadres in.

• Bij 'Name' geef je op onder welke naam je e-mail wil versturen.
  • Bij 'Email Address' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Password' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Na het invullen van deze gegevens klik je op 'Sign in'.

Vul de algemene gegevens van je e-mailadres in

Stap 4

Om het e-mailaccount te kunnen verifiëren vullen we nu de gegevens in van de inkomende en uitgaande mailserver.

In dit voorbeeld geven we aan hoe je jouw e-mailadres als IMAP-account kunt instellen.

• Kies daarom naast 'Account Type' voor IMAP.
    • Naast 'Incoming Mail Server' vul je imap.transip.email in.
    • Naast Outgoing Mail Server' vul je smtp.transip.email in.

Na het invullen van deze gegevens klik je op 'Sign In'.

Vul nu de aanvullende gegevens van je e-mailadres in

Het IMAP protocol is in de meeste gevallen aan te raden, voornamelijk wanneer je je e-mail op meerdere plekken wil benaderen. De andere optie is het wat verouderde POP3 protocol. Hierbij worden e-mailberichten direct van de server af gehaald, waarna de opgehaalde berichten niet meer op andere apparaten te lezen zijn. Je kunt bij het gebruik van POP3 in de meeste gevallen wel kiezen om een kopie van e-mail op de server achter te laten.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen IMAP en POP3. Mocht je gebruik willen maken van POP3, gebruik dan de e-mailgegevens zoals beschreven in dit artikel.

Stap 5

Kies nu welke apps je aan het e-mailaccount wil koppelen en klik op 'Done'.

Kies welke apps je aan het e-mailaccount wil koppelen

De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid. Je kunt nu naar wens jouw e-mailadres benaderen binnen Mail voor MacOS!

De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid