Ik wil mijn e-mail instellen via Outlook 2016 (Windows)

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken.

In dit artikel geven we stap voor stap weer hoe je een e-mailadres instelt via Outlook 2016 voor Windows.

Stap 1

Ga binnen Outlook naar 'Bestand' links bovenin. Klik daarna op 'Account toevoegen' om jouw e-mailadres toe te voegen aan Outlook. Wanneer je Outlook 2016 voor het eerst opstart, zul je automatisch het onderstaande scherm terug zien.

Welkom bij Outlook

Stap 2

Klik nu op 'Geavanceerde opties' en vink het vakje aan naast 'Ik wil mijn account handmatig instellen'. Voer vervolgens je e-mailadres in en klik op 'Verbinding maken'.

Kies voor 'Geavanceerde opties'

Je zult hierna onderstaand overzicht te zien krijgen.

Kies hier het type account waar je gebruik van wil maken

Stap 3

Je hebt nu de keuze om je e-mailaccount met behulp van IMAP of POP3 in te stellen. In dit artikel lees je meer over het verschil tussen IMAP en POP3.

Ik wil mijn e-mail op meerdere apparaten kunnen benaderen (IMAP)

In dat geval kies je nu in het scherm 'Accounttype kiezen' voor 'IMAP'. IMAP zorgt er voor dat de mailbox op ieder apparaat gelijk is. Alle ingekomen, gelezen en verzonden e-mails kunnen overal worden ingezien omdat deze op de mailserver blijven opgeslagen.

Voer bij 'Inkomende e-mail' het volgende in:

• Server: imap.transip.email
  • Poort: 993
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Voer bij 'Uitgaande e-mail' het volgende in:

• Server: smtp.transip.email
  • Poort: 465
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

In beide gevallen kun je het vakje naast 'Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen' uitgevinkt laten.

De IMAP instellingen van jouw e-mailadres

Klik nu op 'Verbinding maken'. Er zal nu gevraagd worden om het wachtwoord van je e-mailadres in te voeren. Mocht je het wachtwoord niet meer weten, dan kun je deze wijzigen door de stappen in dit artikel te volgen.

Ik wil mijn e-mail op slechts één apparaat benaderen (POP3)

In dat geval kies je in het scherm 'Accounttype kiezen' voor 'POP'. POP zorgt er voor dat je e-mail bij het benaderen ervan direct van de server naar jouw apparaat wordt gedownload. In tegenstelling tot IMAP zal er geen kopie van de mail op de server worden bewaard, maar is de e-mail alleen op het apparaat te lezen waar je deze hebt benaderd.

Voer bij 'Inkomende e-mail' het volgende in:

• Server: pop3.transip.email
  • Poort: 995
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Voer bij 'Uitgaande e-mail' het volgende in:

• Server: smtp.transip.email
  • Poort: 465
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

In beide gevallen kun je het vakje naast 'Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen' uitgevinkt laten.

De POP3 instellingen van jouw e-mailadres

Klik nu op 'Verbinding maken'. Er zal nu gevraagd worden om het wachtwoord van je e-mailadres in te voeren. Mocht je het wachtwoord niet meer weten, dan kun je deze wijzigen door de stappen in dit artikel te volgen.

Na het instellen van jouw IMAP of POP3 account en het invoeren van je wachtwoord zal jouw e-mailadres succesvol geconfigureerd zijn binnen Outlook 2016.

Jouw e-mailadres is nu ingesteld!

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, benader dan onze supportafdeling. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.