Een SandboxVPS upgraden naar een BladeVPS of PerformanceVPS

Een SandboxVPS is een ideale tool om tegen een competitieve prijs je geniale project te ontwikkelen en testen. Op een gegeven moment ben je er klaar voor en wil je je project in productie nemen. Je kunt te allen tijde dit eenvoudig doen door je SandboxVPS te kopiëren naar een BladeVPS of PerformanceVPS via een van de volgende opties:

Beide opties maken achter de schermen een kopie van je SandboxVPS en plaatsen die op een nieuwe BladeVPS of PerformanceVPS. Je profiteert dan direct van een uniek IPv4-adres en automatische back-ups op de nieuwe VPS. In deze handleiding laten we zien hoe je gebruik maakt van het 'naar productie'-proces om je SandboxVPS te kopiëren naar een BladeVPS of PerformanceVPS.

• Een SandboxVPS met een actieve VPS-lock kan niet gekloond worden.
    • VPS-Firewall instellingen worden automatisch overgenomen.
    • Heeft de oorspronkelijke VPS een Big Storage gekoppeld? Verwijder die dan eerst in /etc/fstab voor je de VPS kloont, anders zal je kloon niet starten.
    • Het is niet mogelijk om te klonen naar een kleinere VPS.
    • Indien je op de originele VPS statisch geconfigureerde IP-adressen gebruikt, dan zal de netwerkverbinding op de nieuwe VPS nog niet direct actief zijn. Deze kan immers niet van dezelfde IP-adres(sen) gebruik maken. Om deze te activeren moet je het nieuw toegekende IP-adres handmatig aan de netwerkinterfaces van je VPS toevoegen en de 'oude' IP-adressen verwijderen. Meer informatie over het configureren van statische IP's op je VPS vind je hier terug voor Linux en in dit artikel voor Windows.
    • Het klonen heeft geen gevolgen voor andere diensten, zoals Big Storage. Deze blijft gewoon actief gekoppeld aan de oude VPS en kan dan ook niet direct ook op de nieuwe VPS gebruikt worden.
    • Het is sterk aanbevolen om de VPS uit te schakelen voordat je een kloon maakt. Dit voorkomt dat data die nog in het RAM opgeslagen stond en data die tijdens het maken van de kloon nog weggeschreven wordt niet in de kloon meegenomen wordt (met eventuele corruptie tot gevolg).

Een SandboxVPS naar productie omzetten

Stap 1

Log in op het TransIP-controlepaneel en selecteer in het VPS-tabblad je SandboxVPS.

Stap 2

Klik op 'ga naar productie'.

Stap 3

Kies naar welk type VPS je de SandboxVPS wil omzetten. Let wel dat de schijf van de nieuwe VPS niet kleiner kan zijn dan de oorspronkelijke VPS.

vps pakket kiezen

Stap 4

Klik op 'Samenstellen' onder het type VPS waar je je SandboxVPS naar wil omzetten. Door onderaan op 'Meer performance' te klikken kun je bij een BladeVPS en PerformanceVPS ook een grotere VPS kiezen.

vps kloon samenstellen

Stap 5

Je krijgt nu de beschikbare availability-zones te zien, en in welke availability-zone de originele VPS staat. Klik op 'Kiezen' achter de availability-zone waar je je VPS naar wil klonen.

vps klonen kies een availability zone

Stap 6

Klik tot slot op 'Bestelling afrekenen' om het omzetten van de SandboxVPS te voltooiien.

vps bestelling afrekenen

Het kan, afhankelijk van de grootte van de originele VPS, enige tijd duren voordat de nieuwe VPS volledig te gebruiken is. Wel zal de 'nieuwe' VPS al vrijwel direct na de bestelling in het overzicht van je VPSen zichtbaar zijn.

De oorspronkelijke SandboxVPS wordt niet automatisch opgezegd.

Stap 7

Na het opleveren van je nieuwe VPS, is het belangrijk daarop de netwerkconfiguratie aan te passen: een SandboxVPS maakt gebruik van IPv6, maar een BladeVPS en PerformanceVPS komt met zowel IPv4 als IPv6. In deze handleiding laten we zien hoe je statisch IPv4- en IPv6-adressen instelt op verschillende Linux-besturingssystemen en hier voor Windows Servers.

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van deze handleiding over het omzetten van een SandboxVPS naar BladeVPS of PerformanceVPS.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.