Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Let's Encrypt voor Webhosting

Het gebruik van SSL-certificaten wordt steeds belangrijker. Zo heeft Google Chrome ondertussen een update doorgevoerd, waardoor websites zonder een SSL-Certificaat als 'onveilig' worden aangemerkt. Ook worden websites met een SSL-certificaat hoger getoond in de zoekresultaten van zoekmachines. Lees hier meer over op ons blog.


Let's Encrypt

Via Let's Encrypt bieden wij gratis SSL Certificaten aan voor gebruikers van onze webhostingpakketten. Een SSL-certificaat zorgt er voor dat de verbinding tussen je website en je bezoekers versleuteld is en gegevens beschermd worden verstuurd.

De Let's Encrypt Certificaten die wij voor onze webhostingpakketten gebruiken zijn uitgegeven op basis van domeinvalidatie. Bij dit type SSL certificaat zul je automatisch een groen slot terug zien in je adresbalk.

Mocht je een eigen website op een andere server willen beveiligen, dan kun je hier een apart certificaat voor gebruiken. Kijk ook op onze SSL productpagina voor een overzicht van onze Comodo SSL Certificaten. Hiermee kun je naast een groen slot, ook de bedrijfsnaam in de adresbalk zichtbaar maken.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het aanvragen en installeren van onze eigen SSL Certificaten op een eigen server.


Hoe schakel ik Let's Encrypt in?

Wanneer je een nieuw webhostingpakket afneemt, zal Let's Encrypt hier automatisch voor je op op zijn ingeschakeld.

Mocht je Let's Encrypt op een reeds bestaand webhostingpakket willen inschakelen, dan ga je als volgt te werk:

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Scrol nu naar 'SSL Beveiliging' en klik op 'Kies jouw SSL-Certificaat'.

Klik op Kies jouw SSL-Certificaat


Klik nu op 'Kies Let's Encrypt'.

Klik op Kies Let's Encrypt


Zet het schuifje naast 'Status' nu van 'Uit' naar 'Aan' en klik op 'Opslaan'.

Klik op Kies Let's Encrypt

Jouw Let's Encrypt SSL-certificaat wordt nu automatisch op jouw website geïnstalleerd. Na enkele minuten zal jouw website nu versleuteld bereikbaar worden via https.Wanneer je nu terug gaat naar 'Domein & Hosting' en links het domein selecteert, kun je onderaan de pagina een overzicht terugvinden van jouw beveiligde (sub)domeinen. Door op een (sub)domein te klikken kun je vervolgens een specifiek (sub)domein deïnstalleren.

Let's Encrypt (sub)domeinbeheer


Voorwaarden voor het gebruik van Let's Encrypt

De Let's Encrypt Certificaten worden op het webhostingpakket geïnstalleerd. Daarom is het van belang dat het domein en eventuele subdomeinen ook naar dit webhostingpakket wijzen.

Dit houdt in dat het domein gebruik moet maken van de TransIP nameservers en dat het domein en eventuele subdomeinen middels DNS naar het webhostingpakket wijzen. Wanneer je een webhostingpakket aan een domein hebt gekoppeld, zullen de 'TransIP Instellingen' actief zijn. Deze instellingen zorgen er voor dat je DNS en nameservers automatisch goed staan ingesteld om naar je webhostingpakket te wijzen.

In dit artikel vindt je meer informatie over het inschakelen van de 'TransIP Instellingen', de standaard DNS instellingen van je webhostingpakket en hoe je zelf DNS records kunt toevoegen voor jouw domeinnaam.


Kan ik Let's Encrypt ook uitschakelen?

Mocht je geen gebruik willen maken van Let's Encrypt op jouw webhostingpakket, dan kun je dit eenvoudig in zijn geheel uitschakelen door het schuifje naast 'Status' weer naar 'Uit' te zitten en hierna op 'Opslaan' te klikken.


Werkt Let's Encrypt ook op mijn subdomeinen?

Ieder subdomein die je via je controlepaneel op je webhostingpakket aanmaakt zal gebruik maken van Let's Encrypt, tenzij je Let's Encrypt hebt uitgeschakeld. Let op dat de subdomeinen die je aanmaakt wel middels DNS naar je webhostingpakket moeten wijzen. 


Verloopt mijn Let's Encrypt SSL Certificaat?

Wij zorgen er voor dat jouw Let's Encrypt SSL Certificaat automatisch wordt verlengd, hier hoef je zelf niets voor te doen!


Ik zie de optie voor Let's Encrypt niet terug, terwijl ik wel een webhostingpakket heb

Het is in dat geval mogelijk dat de instellingen voor jouw webhostingpakket nog niet helemaal goed staan. We kijken dit graag samen met je na, benader hiervoor onze supportafdeling met de knop 'Neem contact op' onder dit artikel.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Deel dit artikel

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

1
parareit 13 januari 2018 (#611)

Dank voor jullie snelle reactie en documentatie is goed te volgen.

0
Beau Huisman Admin 3 januari 2018 (#568)

@xantis, Zou je hiervoor een bericht kunnen sturen naar onze specialisten, dan kijken zij met je mee. Dit kan je doen via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

0
xantis 31 december 2017 (#555)

Goeden morgen,

Ik heb een SSL Certificaat gekocht en ik moest na een andere site om een code door te geven nu zie ik gratis SSL Certificaat, als ik dat geweten had maar heb ik nu de goede SSL Certificaat active dus de betaalde?

En wat moet ik doen met dir RAR file die ik ontvangen heb met een key erin etc?

Groetjes, Frans Lupschen

0
Beau Huisman Admin 10 november 2017 (#320)

@4rpi9io6afsbwumluwqz8xd9xkagxfgm We kijken dit graag voor je na. Kan je een bericht sturen naar onze supportafdeling via de knop 'Neem contact op' onder dit bericht?

0
4rpi9io6afsbwumluwqz8xd9xkagxfgm 9 november 2017 (#314)

Ik heb Let's Encrypt net aangezet. Als ik nu weer naar "Kies jou SSL certificaat" ga krijg ik niet de keuze tussen "Let's Encrypt" aen "Comodo SSL", maar kan ik enkel kiezen uit de 3 betaalde opties.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op