Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Een SSL-certificaat voor HA-IP installeren

HA-IP biedt de mogelijkheid voor een 'HTTPS-modus' waarmee het HTTPS-verkeer inclusief de oorspronkelijke headers / informatie door kan sturen. Om dit te doen is het echter wel noodzakelijk dat er op ons HA-IP platform een SSL-certificaat is geïnstalleerd voor de service / het domein dat via HTTPS bereikt moet worden.

Hiervoor heb je 2 opties:

  • Het instellen van een SSL-certificaat shakelt de optie 'SSL naar VPS' in voor HA-IP. Na het verwijderen van een certificaat blijft deze optie aan staan. Gebruik je niet langer een SSL-certificaat, schakel dan deze optie weer uit.
  • Let's Encrypt werkt enkel voor bij ons geregistreerde domeinen en gebruikt Wildcard-certificaten.
  • Mocht je van een CAA-record gebruik maken in jouw DNS, zorg er dan voor dat je "comodo.com" (voor Sectigo SSL-certificaten) of "letsencrypt.org" in een dergelijk record hebt opgenomen.

Een nieuw Sectigo-certificaat afnemen voor HA-IP

Mocht je nog geen actief Sectigo SSL-certificaat (voorheen Comodo SSL-certificaat) onder jouw account hebben, maar hier wel graag gebruik van willen maken, dan kun je deze bestellen via de knop 'Toevoegen' onder het kopje 'SSL-certificaten'.

Hier krijg je de keuze tussen een (gratis) Let's Encrypt SSL-certificaat en een nieuw (Sectigo) SSL-certificaat. Kies voor 'Nieuw Certificaat'.

Kies een nieuw certificaat


Doorloop alle gevraagde stappen om het SSL-certificaat aan te vragen. Vervolgens is het wachten totdat alle validatiestappen zijn doorlopen en het SSL-certificaat is uitgegeven. Op dat moment kun je dit certificaat alsnog koppelen via het Beschikbaar-overzicht in het controlepaneel.

Lees ook het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat aanvragen' voor meer informatie.


Een (bestaand) eigen TransIP Sectigo SSL-certificaat gebruiken

Stap 1

Ga in het controlepaneel naar 'BladeVPS' en klik op de 'HA-IP' waar je het SSL-certificaat voor wilt installeren. Scrol nu aan de rechterkant naar het kopje 'SSL certificaten' en klik op het tandwiel.

HA-IP beschikbaar aantal SSL-certificaten


 

Stap 2

Je krijgt een overzicht te zien van de beschikbare Sectigo-certificaten. Vink het blokje aan bij het certificaat dat je graag wil gebruiken.

overzicht voor HA-IP beschikbare SSL-certificaten


 

Stap 3

Heb je voor dit SSL-certificaat ooit voor 'Standaard beheer' gekozen, dan hoef je niet opnieuw de passphrase in te voeren. Mocht je destijds voor 'Geavanceerd Beheer' gekozen hebben, dan zul deze nog wel eerst moeten invoeren. Klik daarna op 'Confirm'.

HA-IP SSL-certificaten passphrase

Als je de passphrase onverhoopt bent verloren, bezoek dan het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat installeren'. Scrol hier naar de kop 'Ik ben mijn passphrase kwijtgeraakt' om te lezen hoe je de passphrase opnieuw kan bemachtigen.


Je ziet nu onder het kopje 'Gekoppeld' jouw geïnstalleerde SSL-certificaat terug. Het certificaat ontkoppel je door het vinkje te verwijderen uit het blokje en op 'Opslaan' te klikken.

Jouw gekoppelde SSL Certificaten


Een nieuw Let's Encrypt SSL-certificaat gebruiken

 

Stap 1

Ga in het controlepaneel naar 'BladeVPS' en klik op de 'HA-IP' waar je het SSL-certificaat voor wilt installeren. Scrol nu aan de rechterkant naar het kopje 'SSL certificaten' en klik op 'Toevoegen'.

SSL Certificaten toevoegen aan HA-IP


 

Stap 2

Klik onder 'Let's Encrypt' op de oranje knop 'Kies'.

Klik op 'Bestellen'


 

Stap 3

Kies een domein uit het dropdown-menu en klik op 'Kies Domein'. Standaard gebruiken wij een Let's Encrypt wildcard certificaat. Wil je enkel voor je root-domein of een specifiek subdomein een certificaat, klik dan op 'Advanced' na het selecteren van een domein.

cp vps haip le kies domein

Het SSL-certificaat wordt op de achtergrond automatisch aangemaakt en geïnstalleerd! Je krijgt nu een overzicht van de DNS-instellingen die (moeten) worden toegevoegd aan de DNS van jouw (sub)domeinnaam.

Let op: je krijgt bij het doorlopen van deze stap te zien welke DNS-records aan je domein worden toegevoegd. Gebruik je je eigen nameservers voor een domein dat wel bij ons staat geregistreerd? Voeg dan handmatig deze DNS-records toe aan je domein.


Externe (sub)domeinen

Wil je een extern geregistreerd (sub)domein gebruiken, dan kun je op dit moment nog geen gebruik maken van een SSL-certificaat.

Wil je op de hoogte worden gebracht indien/wanneer dit in de toekomst wel mogelijk is? Klik dan op de like-knop in dit feature request.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 13 april 2021 (#5593)

@peterheijnsdijk,

Jazeker! Dat gebeurt inderdaad automatisch en hoef je geen actie voor te ondernemen.

0
peterheijnsdijk 8 april 2021 (#5567)

Vraag, als ik een Let's Encrypt SSL installeer via mijn HA-IP, wordt deze dan ook iedere 60 dagen automatisch upgedate?

Peter

0
Nick Brouwer Admin 24 oktober 2017 (#232)

@hetsein

Wanneer je eigen nameservers gebruikt is het van belang dat je de acties in stap 7 uitvoert. De DNS records die je hier dan te zien krijgt voeg je vervolgens toe binnen jouw eigen nameservers.

-Nick

0
hetsein 22 oktober 2017 (#218)

Wat mij nog niet duidelijk is hoe SSL verkeer door te zetten met eigen nameservers. Net boven punt 7 staat de opmerking dat het niet mogelijk is (met let's encrypt) en onderaan staat een Letop! voor eigen nameservers!? Vraag is dan hoe in te stellen met eigen DNS?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op