Een SSL-certificaat voor HA-IP installeren

HA-IP biedt de mogelijkheid voor een 'HTTPS-modus' waarmee het HTTPS-verkeer inclusief de oorspronkelijke headers / informatie door kan sturen. Om dit te doen is het echter wel noodzakelijk dat er op ons HA-IP platform een SSL-certificaat is geïnstalleerd voor de service / het domein dat via HTTPS bereikt moet worden.

Hiervoor heb je 2 opties:

Belangrijk! Mocht je van een CAA-record gebruik maken in jouw DNS, zorg er dan voor dat je "Lets Encrypt"wel in een dergelijk record hebt opgenomen.

Een nieuw Comodo-certificaat afnemen voor HA-IP

Mocht je nog geen actief Comdo-certificaat onder jouw account hebben, maar hier wel graag gebruik van willen maken, dan kun je deze bestellen via de knop 'Toevoegen' onder het kopje 'SSL-certificaten'.

Hier krijg je de keuze tussen een (gratis) Let's Encrypt SSL-certificaat en een nieuw (Comodo) SSL-certificaat. Kies voor 'Nieuw Certificaat'.

Kies een nieuw certificaat

Doorloop alle gevraagde stappen om het SSL-certificaat aan te vragen. Vervolgens is het wachten totdat alle validatiestappen zijn doorlopen en het SSL-certificaat is uitgegeven. Op dat moment kun je dit certificaat alsnog koppelen via het Beschikbaar-overzicht in het controlepaneel. Je kunt uiteraard ook via de reguliere manier een SSL-certificaat aanvragen.

Een (bestaand) eigen TransIP Comodo-certificaat gebruiken

Stap 1

Ga in het controlepaneel naar 'BladeVPS' en klik op de 'HA-IP' waar je het SSL-certificaat voor wilt installeren. Scroll nu aan de rechterkant naar het kopje 'SSL certificaten' en klik op het tandwiel.

HA-IP beschikbaar aantal SSL-certificaten

Stap 2

Je krijgt een overzicht te zien van de beschikbare Comodo-certificaten. Vink het blokje aan bij het certificaat dat je graag wil gebruiken.

overzicht voor HA-IP beschikbare SSL-certificaten

Stap 3

Heb je voor dit SSL-certificaat ooit voor "Standaard Beheer" gekozen, dan hoef je niet opnieuw de passphrase in te voeren. Mocht je destijds voor "Geavanceerd Beheer" gekozen hebben, dan zul deze nog wel eerst moeten invoeren. Klik daarna op 'Confirm'.

HA-IP SSL-certificaten passphrase

Je ziet nu onder het kopje 'Gekoppeld' jouw geïnstalleerde SSL-certificaat terug. Het certificaat ontkoppel je door het vinkje te verwijderen uit het blokje en op 'Opslaan' te klikken.

Jouw gekoppelde SSL Certificaten

Een nieuw Let's Encrypt SSL-certificaat gebruiken

Stap 1

Ga in het controlepaneel naar 'BladeVPS' en klik op de 'HA-IP' waar je het SSL-certificaat voor wilt installeren. Scroll nu aan de rechterkant naar het kopje 'SSL certificaten' en klik op 'Toevoegen'.

SSL Certificaten toevoegen aan HA-IP

Stap 2

Klik onder 'Let's Encrypt' op de oranje knop 'Kies'.

Klik op 'Bestellen'

Stap 3

Kies een domein uit het dropdown-menu en klik op 'Kies Domein'.

HA-IP Let's Encrypt, kies domein

Wil je een subdomein dat bij ons geregistreerd is gebruiken? Kies dan onder 'Domeinnaam' het gewenste hoofddomein en klik vervolgens op 'Kies Subdomein'. Je krijgt nu de optie de naam van een subdomein in te voeren. Klik vervolgens weer op 'Kies Subdomein'.

Voer een subdomein in

Het SSL-certificaat wordt op de achtergrond automatisch aangemaakt en geïnstalleerd! Je krijgt nu een overzicht van de DNS-instellingen die (moeten) worden toegevoegd aan de DNS van jouw (sub)domeinnaam.

Externe (sub)domeinen

Wil je een extern geregistreerd (sub)domein gebruiken of maak je van je eigen nameservers gebruik, dan kun je op dit moment nog geen gebruik maken van een SSL-certificaat.

Wil je op de hoogte worden gebracht indien/wanneer dit in de toekomst wel mogelijk is? Klik dan op de like-knop in dit feature request.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.