Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Active Directory: DNS name does not exist (error code 0x0000232B RCODE_NAME_ERROR)

Wanneer je een computer of server aan een Active Directory (AD)  probeert toe te voegen, kun je verschillende foutmeldingen tegenkomen. Een daarvan is de melding 'Active Directory: DNS name does not exist (error code 0x0000232B RCODE_NAME_ERROR)'.

Deze foutmelding wordt in de meeste gevallen veroorzaakt wanneer je voor een AD een domein gebruikt dat alleen lokaal bestaat en vervolgens je computer of server probeert publiekelijk die op te vragen (dit is daadwerkelijk best practise voor AD-omgevingen). Dit komt doordat je computer of server via de Domain Controller die ook dienst doet als DNS-manager de DNS-records moet opvragen, maar dit waarschijnlijk via een publieke partij (bijvoorbeeld TransIP) doet.

In deze handleiding laten we zien hoe je door je Domain Controller als DNS-server toe te voegen aan je private network- of VPN-netwerkadapter dit probleem oplost.

Deze handleiding is ook van toepassing op computers en laptops die je aan een AD wil toevoegen.


 

Stap 1

Verbind met de server waarop je de foutmelding ontvangt via Remote Desktop of de VPS-console.


 

Stap 2 

Klik op de start-knop en daarna op het instellingen-icoon om je controle paneel te openen.

server 2016 settings


 

Stap 3 

Klik op 'Network & Internet'.

server 2016 settings network & internet


 

Stap 4

Klik in het midden op 'Change adapter options'.

network and sharing center


 

Stap 5

Je ziet nu een overzicht van je netwerkadapters. Klik met de rechter knop op de netwerkadapter van je private network (Ethernet 2) en klik 'properties'.

Als je gebruik maakt van een Windows VPN-server en bijvoorbeeld niet van een private network, zou je hier je VPN-adapter selecteren.

server 2016 ethernet properties


 

Stap 6

Klik op 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' gevolgd door 'Properties'

windows ethernet2 properties


 

Stap 7

Stel het IP-adres van je private network statisch in en geef onder 'Use the following DNS server address' het address op van je Domain Controller / DNS manager. Klik tot slot op 'OK' om de wijzigingen te verwerken.

windows ipv4 properties


 

Naast de DNS servers die je publieke adapter controleert, wordt nu ook de DNS-server binnen je Windows-domein gecontroleerd op het bestaan van je lokale domein.

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van deze handleiding over het verhelpen van de foutmelding 'Active Directory: DNS name does not exist (error code 0x0000232B RCODE_NAME_ERROR)'.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op