Een VPS upgraden naar een PerformanceVPS

In 2021 introduceerden we PerformanceVPS'en. Mogelijk heb je echter nog een bestaande 'reguliere' VPS en wil je die upgraden naar een PerformanceVPS.

Het omzetten van een VPS naar een PerformanceVPS (of omgekeerd) is niet rechtstreeks mogelijk: dit komt doordat het VPS- en PerformanceVPS-platform is opgedeeld in clusters. Tussen deze clusters kunnen (nog) geen IP-adressen uitgewisseld worden.

Je kunt wel een VPS klonen naar een PerformanceVPS of een snapshot van je VPS maken en die terugplaatsen op een PerformanceVPS (of omgekeerd). Let wel wanneer je een van deze opties kiest op het volgende:

• Een PerformanceVPS heeft een kleinere schijf heeft en de omvang van de schijven moet overeenkomen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een SSD add-on toevoegen aan de PerformanceVPS.
  • Update je IP-configuratie op de PerformanceVPS als je een statische configuratie gebruikt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Probeer BladeVPS drie maanden uit

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste drie maanden krijg je van ons :-)!

Start nu je 3 gratis maanden