Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Een VPS upgraden naar een PerformanceVPS

In 2021 introduceerden we PerformanceVPS'en. Mogelijk heb je echter nog een bestaande 'reguliere' VPS en wil je die upgraden naar een PerformanceVPS.

Het omzetten van een VPS naar een PerformanceVPS (of omgekeerd) is niet rechtstreeks mogelijk: dit komt doordat het VPS- en PerformanceVPS-platform is opgedeeld in clusters. Tussen deze clusters kunnen (nog) geen IP-adressen uitgewisseld worden.

Je kunt wel een VPS klonen naar een PerformanceVPS of een snapshot van je VPS maken en die terugplaatsen op een PerformanceVPS (of omgekeerd). Let wel wanneer je een van deze opties kiest op het volgende:

  • Om een snapshot te kunnen herstellen op een andere (Performance)VPS moet de omvang van de schijven overeenkomen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een SSD add-on toevoegen aan de (Performance)VPS. Let wel dat SSD add-ons niet los opgezegd kunnen worden.
  • Update je IP-configuratie op de PerformanceVPS als je een statische configuratie gebruikt.

 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 15 juni 2022 (#8300)

@webtify, Ik kan helaas nog geen datum geven wanneer dit mogelijk zal zijn, maar wel aangeven dat IP-flexibiliteit op ons platform wel iets is dat wij belangrijk vinden en zeker iets mee willen doen in de toekomst. Dat kan nog wel even duren want het is een gigantisch project dat een volledige herziening van onze platformen vereist.

0
webtify 8 juni 2022 (#8255)

Goedemiddag, hebben jullie een indicatie óf en eventueel wanneer het mogelijk wordt om een BladeVPS te upgraden naar een Performance zonder het IP-adres te veranderen?

0
Matthijs van Beek Admin 28 januari 2022 (#7385)

@jandsmit, ik zie dat onze supportafdeling inmiddels al antwoord heeft gegeven. Ik verwacht dat er wel enig verschil in snelheid zal zijn omdat BladeVPS'en gebruik maken van SSD's en PerformanceVPS'en van NVMe, wat bij SQL-querries sneller reageert.

Dat gezegd hebbende kan voor de performance van de website het optimaliseren van zowel de site als de gebruikte SQL-querries ook een verschil maken. Zie voor het eerste bijvoorbeeld de tips op deze pagina. Dit is wel een zeer technisch overzicht.

0
jandsmit 20 januari 2022 (#7298)

Beste, Wij hebben 4 BladeVPS-en en vragen ons af hoe deze zich qua performance verhouden tot PerformanceVPS-en. Kunt u ons adviseren hierover? Het gaat om 4 machines met allemaal een volledige LAMP-stack voor lesopdracht.be (en subdomeinen). MySQL intensief!

Bedankt alvast. Jan D. Smit

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op