Installatron installeren op je VPS

Installatron is een web applicatie voor o.a. DirectAdmin, Plesk en cPanel, waarmee je eenvoudig web applicaties zoals WordPress en Joomlaop je websites installeert.

Daarnaast kun je met Installatron automatisch web applicaties (inclusief plugins en thema's) laten updaten, wat bijdraagt aan de veiligheid van je server. Je kunt Installatron zo instellen dat als een update faalt, automatisch een back-up wordt teruggezet van de website van voor de update.

In dit artikel leggen wij uit hoe je Installatron installeert op een VPS met DirectAdmin, Plesk, of cPanel.

• Voor Installatron is een licentie nodig. Op de volgende pagina's kun je een Installatron-licentie afnemen voor respectievelijk:
  • Voer de stappen in dit artikel uit met een gebruiker met sudo-rechten, of de root-user.

Installatron installeren

De installatieprocedure voor Installatron is identiek voor DirectAdmin, Plesk en cPanel:

Stap 1

Verbind met je VPS via SSH of gebruik de VPS-console.

Stap 2

Download het Installatron-installatiescript met het commando:

wget https://data.installatron.com/installatron-plugin.sh

Stap 3

Maak het script executable met chmod:

sudo chmod +x installatron-plugin.sh

Stap 4

Installeer vervolgens Installatron met:

sudo ./installatron-plugin.sh -f

Stap 5

Verwijder tot slot na de installatie het script:

rm installatron-plugin.sh

Mocht je aan de hand van deze handleiding nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Probeer BladeVPS een maand gratis

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS PureSSD. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste maand krijg je van ons :-)!

Start nu je gratis maand