Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Mijn domeinnaam aan STACK koppelen

Je kunt jouw (sub)domein eenvoudig aan jouw STACK koppelen, zodat je je mappen en bestanden ook via dat domein kan bereiken. In dit artikel leggen we uit hoe je via het controlepaneel je domeinnaam aan STACK koppelt.


Wat heb ik hier voor nodig?

 • Een domeinnaam dat via ons geregistreerd is (dit kan zowel een bestaand adres zijn of je kunt een geheel nieuw domein aanvragen).
 • Het gebruik van onze nameservers voor dat domein (dit is nodig zodat wij automatisch de benodigde DNS-wijzigingen kunnen doen).
   

Koppel je webadres aan STACK

Ga in jouw controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en klik op de knop 'Koppel je STACK aan een eigen webadres'.

koppel je domein aan STACKOp de volgende pagina kun je beslissen of je een bestaand domein of een nieuw domein wil koppelen aan je STACK.

koppel je domeinnaam aan STACKKlik op 'Bestaand webadres' om een domeinnaam te selecteren uit alle domeinnamen die in jouw account zijn geregistreerd en van onze nameservers gebruik maken.

Mocht je een geheel nieuw domein willen gebruiken, klik dan op 'Nieuw webadres'.

Als het domein dat je wilt gebruiken onder een ander TransIP-account staat, dan kun je deze eventueel via een interne handover overzetten.

Selecteer nu het domein dat je wilt koppelen aan STACK en klik op 'Ga verder'.

kies je domeinnaam  Als je je hoofddomein aan STACK wil koppelen, klik je nu op 'Koppelen'.

  Koppel je liever een subdomein aan STACK, zoals stack.jouwdomein.nl, klik dan eerst op de knop 'Geavanceerd' en vul op de volgende pagina jouw gewenste subdomein in. Klik hierna op 'Ga verder' en bevestig je keuze door erna op 'Koppelen' te klikken.

  koppel je domein of subdomein  Na enkele seconden zie je dat jouw (sub)domein succesvol is gekoppeld aan je STACK!

  je domeinnaam is succesvol gekoppeld


  Belangrijk om te weten

  • Bij het koppelen van het (sub)domein aan jouw STACK worden de eventueel bestaande DNS-records voor dat (sub)domein aangepast. De oude instellingen worden bewaard, maar met de 'timestamp' van de koppeling als naam opgeslagen. Je zult dus bijvoorbeeld een record terugvinden met '20180419' als 'naam'.
    
  • Het is noodzakelijk dat het domein via ons geregistreerd is en van onze nameservers gebruik maakt. Dit om er voor te zorgen dat wij geautomatiseerd het benodigde SSL-certificaat (via Let's Encrypt) kunnen aanmaken en de DNS-records kunnen toevoegen.
    
  • Wanneer je van eigen nameservers gebruik wilt maken dan kun je eventueel na de initiële koppeling de nameservers weer aanpassen en de DNS-records overnemen. Let er wel op dat het zo kan zijn dat deze DNS-records in de toekomst veranderen en wij deze dus bij gebruik van eigen nameservers niet automatisch voor je kunnen aanpassen.


  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam aan STACK koppelt.

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

  Probeer BladeVPS een maand gratis

  Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS PureSSD. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste maand krijg je van ons :-)!

  Start nu je gratis maand

  Heb je ook een goed idee?

  Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

  Heeft dit artikel je geholpen?

  Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

  Reacties

  Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

  0
  Felix Smit Admin 24 augustus 2020 (#4709)

  @jsserver, wanneer je een (sub)domein koppelt aan je STACK, dan worden er inderdaad DNS-records toegevoegd zodat je STACK gekoppeld kan worden. Mocht je iets anders bedoelen, dan wil ik je vragen hiervoor een bericht te sturen vanuit je controlepaneel.

  0
  jsserver 22 juli 2020 (#4594)

  Weet iemand of als je jouw eigen (sub)domein koppelt, je ook echt de dns record die standaard krijgt worst weggehaald en dus geheel biet meer bruikbaar en claimbaar is? Iemand ervaring hiermee?

  0
  Felix Smit Admin 21 oktober 2019 (#3657)

  @leovd90, een domeinnaam kan alleen gekoppeld worden aan (sub)domeinen die actief zijn in hetzelfde TransIP-account als de STACK zelf. Als je de domeinnaam wilt koppelen aan de STACK, dan zul je het domein dus eerst moeten verhuizen. In het volgende artikel leggen we uit hoe je dat kunt doen: www.transip.nl/knowledgebase/artikel/54-domeinnaam-ander-transip-account-verhuizen/

  0
  leovd90 17 oktober 2019 (#3635)

  Om een lang verhaal kort te houden heb ik momenteel 2 accounts bij TransIP, op 1 account heb ik een stack en op het andere account heb ik een domeinnaam. Nu is mijn vraag is het op 1 of andere manier mogelijk om de domeinnaam van het ene account te gebruiken voor de stack op het andere account? En als ja, hoe krijg ik dit voor elkaar?

  BVD,

  Lennard Chrispijn

  0
  Nick Brouwer Admin 22 juni 2018 (#1470)

  @rdrummen

  Het koppelen van STACK aan een webadres is geheel gratis! Het enige wat je nodig hebt is een daadwerkelijk webadres, waar je wel voor betaalt. Om een webadres vast te leggen kun je gebruik maken van dit artikel.

  0
  rdrummen 21 juni 2018 (#1467)

  Wat mij nu nog altijd niet duidelijk is: Als ik zou kiezen voor de optie "koppel je STACK aan een eigen webadres", zijn daar dan kosten voor mij aan verbonden? (ervan uitgaande dat ik nu een gratis STACK-opslag van 1TB heb gekregen)

  0
  Matthijs van Beek Admin 20 april 2018 (#1141)

  @lucael28

  Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

  0
  lucael28 30 maart 2018 (#1046)

  Ik heb een stackaccount op mijn naam https://lucael28.stackstorage.com en daar kan ik enkel met de gebruikersnaam en wachtwoord van mijn echtgenote op. Op haar account kan ik niet op.Zou het niet beter zijn de twee accounts te verwijderen dat ik kan opnieuw beginnen ? Ik heb stack nog niet kunnen gebruiken, jammer. Mvg

  1
  Nick Brouwer Admin 15 januari 2018 (#621)

  @tomgrobbe

  Ai, dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Onze helden van support kunnen je hierbij helpen. Ik raad je dan ook aan om hen een bericht te sturen middels de knop 'Neem contact op' onder dit artikel.

  Geef hierin aan welke stappen je volgt en wat je te zien krijgt wanneer je je domeinnaam probeert te benaderen. We zullen hier dan zo snel mogelijk samen met je naar kijken!

  0
  tomgrobbe 15 januari 2018 (#615)

  Ik heb dit nu ongeveer 4 a 5 keer opnieuw moeten doen (binnen 3 maanden). Het werkt steeds voor een paar dagen/weken en dan na een poosje niet gebruikt te zijn krijg ik ineens weer foutmeldingen als ik naar mijn domein ga, en moet ik het opnieuw koppelen :/


  Enig idee hoe dit op te lossen is?

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op