Mijn domeinnaam aan STACK koppelen

Je kunt jouw (sub)domein eenvoudig aan jouw STACK koppelen, zodat je je mappen en bestanden ook via dat domein kan bereiken. In dit artikel leggen we uit hoe je via het controlepaneel je domeinnaam aan STACK koppelt.

Wat heb ik hier voor nodig?

• Een domeinnaam dat via ons geregistreerd is (dit kan zowel een bestaand adres zijn of je kunt een geheel nieuw domein aanvragen).
  • Het gebruik van onze nameservers voor dat domein (dit is nodig zodat wij automatisch de benodigde DNS-wijzigingen kunnen doen).

Koppel je webadres aan STACK

Ga in jouw controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en klik op de knop 'Koppel je STACK aan een eigen webadres'.

koppel je domein aan STACK

Op de volgende pagina kun je beslissen of je een bestaand domein of een nieuw domein wil koppelen aan je STACK.

koppel je domeinnaam aan STACK

Klik op 'Bestaand webadres' om een domeinnaam te selecteren uit alle domeinnamen die in jouw account zijn geregistreerd en van onze nameservers gebruik maken.

Mocht je een geheel nieuw domein willen gebruiken, klik dan op 'Nieuw webadres'.

Als het domein dat je wilt gebruiken onder een ander TransIP-account staat, dan kun je deze eventueel via een interne handover overzetten.

Selecteer nu het domein dat je wilt koppelen aan STACK en klik op 'Ga verder'.

kies je domeinnaam

Als je je hoofddomein aan STACK wil koppelen, klik je nu op 'Koppelen'.

Koppel je liever een subdomein aan STACK, zoals stack.jouwdomein.nl, klik dan eerst op de knop 'Geavanceerd' en vul op de volgende pagina jouw gewenste subdomein in. Klik hierna op 'Ga verder' en bevestig je keuze door erna op 'Koppelen' te klikken.

koppel je domein of subdomein

Na enkele seconden zie je dat jouw (sub)domein succesvol is gekoppeld aan je STACK!

je domeinnaam is succesvol gekoppeld

Belangrijk om te weten

• Bij het koppelen van het (sub)domein aan jouw STACK worden de eventueel bestaande DNS-records voor dat (sub)domein aangepast. De oude instellingen worden bewaard, maar met de 'timestamp' van de koppeling als naam opgeslagen. Je zult dus bijvoorbeeld een record terugvinden met '20180419' als 'naam'.

• Het is noodzakelijk dat het domein via ons geregistreerd is en van onze nameservers gebruik maakt. Dit om er voor te zorgen dat wij geautomatiseerd het benodigde SSL-certificaat (via Let's Encrypt) kunnen aanmaken en de DNS-records kunnen toevoegen.

• Wanneer je van eigen nameservers gebruik wilt maken dan kun je eventueel na de initiële koppeling de nameservers weer aanpassen en de DNS-records overnemen. Let er wel op dat het zo kan zijn dat deze DNS-records in de toekomst veranderen en wij deze dus bij gebruik van eigen nameservers niet automatisch voor je kunnen aanpassen.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam aan STACK koppelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.