Ik wil mijn e-mail in Gmail instellen

In dit artikel wordt stap voor stap beschreven hoe je jouw TransIP e-mailadres instelt in Gmail.

Let wel op, Gmail accepteert alleen het instellen van een extern e-mailaccount als 'POP3' mail! Het is dus belangrijk dat je de optie 'Laat kopie achter op de server' aangevinkt is als je de e-mail ook nog op bijvoorbeeld je telefoon of een eigen e-mailprogramma wilt kunnen inzien.

Daarnaast is deze handleiding bedoeld voor e-mailadressen die bij TransIP actief zijn, niet voor e-mailadressen die via 'Google Apps' zelf zijn gemaakt.

Stap 1: Ga naar Instellingen

Klik rechtsboven in het hoofdscherm op het tandwiel en vervolgens op 'Instellingen'.

Gmail Instellingen

Stap 2: Ga naar het tabblad 'Accounts en Import'

Klik op de volgende pagina bovenin op het tabblad 'Accounts en import'. Hier zie je de optie 'E-mail bekijken uit andere accounts:' terug. Klik hiernaast op 'Een e-mailaccount toevoegen'.

Accounts en Import

Stap 3: Vul jouw e-mailadres in

Voer hier nu het e-mailadres in welke je in Gmail wil gaan gebruiken. In ons voorbeeld hebben wij info@site-voorbeeld.nl gebruikt.

Voer hier je e-mailadres in

Stap 4: Kies POP3

Normaliter heb je hier de mogelijkheid om te kiezen tussen Gmailify of het importeren van een e-mailadres uit een ander account (POP3). Omdat wij Gmailify niet ondersteunen, kies je hier voor de tweede optie. Klik nu op 'Volgende' om naar de volgende stap te gaan.

Kies voor de tweede optie en klik op 'Volgende'

Stap 5: Vul de gegevens in voor het ontvangen van e-mail

Hier vullen we de gegevens van het e-mailaccount in.

• Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
  • Bij POP-server vul je pop3.transip.email in.
  • Bij Poort vul je 995 in.
  • Een vinkje bij 'Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten' is aan te raden. Alleen als je er zeker van bent dat je de e-mail alleen bij Gmail opgeslagen wilt hebben, kun je deze uit laten.
  • Vink het vakje aan naast 'Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald.'
  • De overige twee opties zijn naar je eigen wens in- of uit te schakelen.

Klik hierna op 'Account toevoegen'.

Vul de gegevens van jouw e-mailaccount in

Stap 6: Kies of je e-mail met dit e-mailadres wil versturen

Je krijgt nu de vraag of je ook vanaf dit e-mailadres mails wilt versturen. Mocht je dit willen dan laat je de optie op "Ja" staan en klik je op 'Volgende stap'

Geef hier aan of je ook met dit e-mailadres e-mails wil versturen

Stap 7: Geef de naam van de afzender op

Nu geef je de naam op welke als afzender moet worden getoond.

Vul hier de naam in welke als afzender moet worden getoond

Stap 8: Vul de gegevens in voor het versturen van e-mail

Nu geef je op dat je e-mail wilt verzenden vanaf de TransIP mailservers.

• Bij 'SMTP-server' vul je smtp.transip.email in.
  • Bij 'Poort' vul je 465 in.
  • Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
  • Laat 'Beveiligde verbinding via SSL' ingeschakeld staan.

Nadat je dit hebt ingesteld klik je op 'Account toevoegen'.

Vul hier de gegevens van de uitgaande mailserver in

Stap 9: Verifieer je e-mailadres

Je zult nu gevraagd worden om het e-mailadres te verifiëren. Hiervoor wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres die je wilt instellen. Je kunt jouw TransIP e-mailadres te allen tijde benaderen via de webmail. Log hier in met jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord om de verificatiemail van Google terug te vinden.

Klik hier op de bijgevoegde link of vul de bevestigingscode in welke eveneens in de e-mail is terug te vinden.

Mocht je de bevestigingscode hebben ingevuld, dan klik je nu op 'Controleren'.

Verifieer je e-mailadres

Zodra je op de link hebt geklik of de juiste bevestingscode hebt ingevuld, zal jouw TransIP e-mailadres zijn toegevoegd. Je zult nu naar wens e-mail kunnen ontvangen en versturen via Gmail!