Ik wil mijn e-mail in Gmail instellen

In dit artikel beschrijven we stap voor stap hoe je jouw e-mailadres bij TransIP instelt in Gmail. Hierbij gaan we er van uit dat je eerder een Gmail-adres hebt aangemaakt en je e-mailadres bij TransIP ook via de Gmail-omgeving wilt gebruiken.

Heb je nog geen e-mailadres bij TransIP? Volg dan de stappen in het artikel 'Een nieuw e-mailadres aanmaken'.

Hou er rekening mee dat je via Gmail alleen een e-mailadres met POP3 kan gebruiken. In het artikel 'Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?' lees je meer over POP3 en de tegenhanger IMAP.

Stel je e-mailadres in Gmail in

Stap 1

Open eerst Gmail in je browser. Klik vervolgens rechtsboven op het tandwiel en daarna op 'Instellingen'.

Ga naar Instellingen

Stap 2

Klik nu op het tabblad 'Accounts en Import'. Klik vervolgens naast de optie 'E-mail bekijken uit andere accounts:' op 'Een e-mailaccount toevoegen'.

Accounts en Import

Stap 3

Er verschijnt nu een pop-up in je scherm om je e-mailadres in Gmail in te stellen. Voer nu eerst het e-mailadres in dat je in Gmail wil gaan gebruiken. In ons voorbeeld maken wij gebruik van het e-mailadres info@site-voorbeeld.nl.

Voer hier je e-mailadres in

Stap 4

In het volgende venster krijg je twee opties te zien. Het zal je niet zijn ontgaan dat de optie om Gmailify niet beschikbaar is. Omdat wij Gmailify niet ondersteunen, kun je hier met e-mailadressen van TransIP geen gebruik van maken.

Kies daarom voor de optie 'E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)' en klik op 'Volgende'.

Kies voor de tweede optie en klik op 'Volgende'

Stap 5

Nu is het tijd om gegevens van jouw e-mailadres in te vullen. Gebruik hiervoor de onderstaande gegevens.

• Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
  • Bij 'POP-server' vul je pop3.transip.email in.
  • Bij Poort vul je 995 in.
  • Een vinkje bij 'Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten' is aan te raden. Alleen als je er zeker van bent dat je de e-mail alleen bij Gmail opgeslagen wilt hebben, kun je deze uitgevinkt laten.
  • Vink het vakje aan naast 'Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald'
  • De overige twee opties zijn naar je eigen wens in- of uit te schakelen.

Klik hierna op 'Account toevoegen'.

Vul de gegevens van jouw e-mailaccount in

Stap 6

Kies nu of je ook e-mails vanaf dit adres wilt versturen. Kies je voor 'Nee', dan kun je alleen ontvangen e-mails lezen. Dit is overigens later wel aan te passen binnen het tabblad 'Accounts en Import'.

Geef hier aan of je ook met dit e-mailadres e-mails wil versturen

Stap 7

Vul nu de naam in van de afzender van het e-mailadres.

Vul hier de naam in welke als afzender moet worden getoond

Stap 8

Heb je er voor hebt gekozen om geen e-mail met dit e-mailadres te willen verzenden? Dan ben je nu klaar! Je e-mailadres is succesvol in Gmail ingesteld. Hou er rekening mee dat je nu alleen e-mails voor dit e-mailadres kan lezen. Als je ook e-mails wil versturen met het adres, kun je dat later alsnog aangeven in het tabblad 'Accounts en Import'.

Als je er voor hebt gekozen om wél e-mail te sturen met je e-mailadres, dan vul je nu de gegevens in voor het versturen van e-mail.

• Bij 'SMTP-server' vul je smtp.transip.email in.
  • Bij 'Poort' vul je 465 in.
  • Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
  • Laat 'Beveiligde verbinding via SSL' ingeschakeld staan.

Nadat je dit hebt ingesteld klik je op 'Account toevoegen'.

Vul hier de gegevens van de uitgaande mailserver in

Stap 9

Als laatste stap word je gevraagd om je e-mailadres te verifiëren. Hiervoor stuurt Gmail een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat je wilt instellen.

Open nu je TransIP e-mailadres via bijvoorbeeld de TransIP-webmail. Log hier in met jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord om de verificatiemail van Google terug te vinden.

Klik hier op de bijgevoegde link of vul de bevestigingscode die eveneens in de e-mail is terug te vinden.

Mocht je de bevestigingscode hebben ingevuld, dan klik je nu op 'Controleren'.

Verifieer je e-mailadres

Zodra je op de link hebt geklik of de juiste bevestingscode hebt ingevuld, zal jouw TransIP e-mailadres zijn toegevoegd. Je zult nu naar wens e-mail kunnen ontvangen en versturen via Gmail!

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt in Gmail.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.